Jdi na obsah Jdi na menu

Odchovankyně kolínské atletiky bojovaly na světové univerziádě

Dvě odchovankyně kolínské atletiky, Helena Jiranová a Renata Vocásková, reprezentovaly v uplynulém týdnu Českou republiku na Světové univerziádě v Neapoli. Přestože obě už neoblékají v domácích závodech dres Sokola Kolín – atletika, ale pražských klubů USK a Dukla, příznivci kolínské atletiky oběma drželi palce.

Helena Jiranová, která sice v domácích soutěžích startuje za USK Praha, ale je nadále členkou kolínské tělocvičné jednoty a  trénuje v Kolíně pod vedením Ratislava Šediny, se představila v běhu na 100 metrů překážek, ale její cesta na této po olympijských hrách druhé největší světové sportovní akci skončila v rozběhu. Časem 13,83 s obsadila v celkovém hodnocení devatenácté místo a tři příčky jí tedy chyběly k postupu do semifinále.

Z rozběhu do dalšího kola se nepodařilo postoupit v běhu na 800 metrů ani Renatě Vocáskové, která dosáhla času 2:09,26 min. a obsadila celkovou 25. příčku.

Helena Jiranová si v závěru univerziády spravila chuť ve štafetě na 4x100 metrů. Kvarteto Lucie Koudelová, Helena Jiranová, Martina Hofmanová a Anna Křížková nejprve dokázalo postoupit do finále a v něm si doběhlo pro sedmou příčku za 45,83 s.