Jdi na obsah Jdi na menu

Sedm kolínských atletů v neděli výborně reprezentovalo Českou republiku!

Neděle 7. července byla pro kolínskou atletiku skutečně sváteční. V akci v reprezentačním dresu České republiky totiž bylo hned sedm juniorských závodníků Sokola Kolín-atletika! Pro vytrvalce Romana Pazderu byl vrcholem jeho dosavadní kariéry start na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu, šestice Kolíňáků pak bojovala v barvách České republiky na mezistátním čtyřutkání juniorů.

Svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera absolvoval svůj první vrcholný závod ve švýcarském Zermattu. Na těžké trati startovalo v juniorské kategorii U20 celkem 49 běžců, mezi nimi i čtveřice reprezentantů České republiky. Vítězem se stal Brit Joseph Dugdale za 28:48 min. před Italem Alainem Cavagnou (28:54) a bronz vybojoval Turek Ramazan Yorulmaze (28:57). Roman Pazdera dokončil závod v polovině startovního pole na 26. místě za 32:26 min., když z Čechů ho porazil pouze dvacátý Borek Požár.

Mezistátní utkání juniorských týmů Maďarska, Slovinska, Slovenska a České republiky se odehrálo v maďarském Györu. Český reprezentační tým v něm tentokrát své soupeře jednoznačně předčil a výrazně se na tomto vítězství podílela i šestice kolínských atletů. Vítězem čtyřutkání se stal ve skoku o tyči Jakub Vítek, který překonal laťku ve výši 490 cm, stejně jako druhý Čech Filip Bartoněk. O zisk plného počtu bodů se postaral také Stanislav Jíra jako člen vítězné štafety na 4x100 metrů ve složení Jíra, Němejc, Krsek, Vejražka, která proběhla cílem v čase 41,16 s. Druhou příčku pro Českou republiku vybojoval v běhu na 100 metrů při své reprezentační premiéře Matyáš Koška, který v čase 10,75 s podlehl jen svému reprezentačnímu kolegovi Matěji Krskovi. Bronzovou pozici si vyházel v hodu kladivem Dominik Král, ale výkon 67,09 m, kterým podlehl pouze oběma maďarským kladivářům, znovu bohužel neznamenal limit pro mistrovství Evropy. Čtvrtá příčka patřila mezi výškařkami jediné kolínské juniorce v reprezentačním dresu Denise Pešové, která překonala stejně jako třetí Slovinka 175 cm, a dva body za 7. místo výkonem 59,75 m v hodu kladivem získal Karel Hanuš.

repre_jira.jpg