Jdi na obsah Jdi na menu

V neděli se bude v Plzni bojovat o týmové tituly

V neděli 10. září budou kolínské atletky bojovat v Plzni ve finále mistrovství České republiky družstev. Mezi šest nejlepších českých týmů postoupily z páté příčky po základní části extraligy a soupeři jim budou družstva USK Praha, AK Olymp Brno, SSK Vítkovice, PSK Olymp Praha a domácí AK Škoda Plzeň, tedy z mnohem větších měst.

Letos poprvé proběhne soutěž za změněných podmínek, které tak úplně kolínskému týmu, který by měl nastoupit v kompletní sestavě se všemi oporami, nenahrávají. Na rozdíl od předchozích let nebojuje ve finále 10 týmů, ale pouze šest, které si do finále přinesly podle umístění v základní části hlavní body od šesti po jeden. Takže oproti minulosti o pořadí nerozhodne umístění v samotném finále, ale součet s hlavními body ze základní části. Pokud by tedy například kolínský tým chtěl pomýšlet na medaili, musel by nejen skončit na medailové příčce ve finále, ale ještě porazit třetí tým po základní části minimálně o dvě příčky.

Na plzeňském stadiónu se mezi plejádou nejlepších českých atletů představí i všechny největší opory kolínské atletiky. V hodu kladivem i diskem bude startovat osmá žena mistrovství světa Kateřina Šafránková, v hladkém i překážkovém sprintu čerstvá trojnásobná mistryně ČR žen do 22 let Helena Jiranová, na sprinterských tratích budou o vysoké body bojovat i obě dlouholeté slovenské opory Alexandra Bezeková a Iveta Putalová a bronzová medailistka z MČR do 22 let Zdeňka Seidlová, na mílařských tratích novopečená česká šampiónka do 22 let Renata Vocásková spolu s Martinou Procházkovou Uvizlovou, juniorská mistryně ve stýplu Martina Šuková, mistryně České republiky v trojskoku Šárka Buranská či účastnice ME do 22 let tyčkařka Zuzana Pražáková. 

V posledních šesti letech se kolínské atletky nikdy neumístily ve finálovém závodě hůř, než na 5. místě, nejlepšího umístění dosáhly v letech 2012 v Táboře a v roce 2014 v domácím prostředí, když skončily těsně pod stupni vítězů.