Jdi na obsah Jdi na menu

Atletická přípravka bramborová v krajském finále

V sobotu 23. 09. 2017 jako již tradičně na staroboleslavském stadionu v Houštce proběhlo finále přeboru Středočeského kraje přípravek. Naše družstva nejmenších atletů odjížděla na finále s ambicemi na získání medaile, avšak náhlá absence Valentýny Olivové napověděla, že boj nebude jednoduchý.

Na stadionu v Houštce se tentokrát sešlo 28 družstev z 15 středočeských atletických oddílu o celkovém počtu 265 závodníků. Naši si v této nabité konkurenci nevedli vůbec špatně. Největší oporou týmu se ukázala Adéla Kopelentová, která skončila sedmnáctá v běhu na 50 m s časem 7,96 s a jedenáctá ve skoku do dálky, s novým osobním rekordem 415 cm. Tolik se ji už nedařilo v hodu raketkou, kde naopak nejlépe kolínské barvy hájil Josef Vonšovský výkonem 34,62m, který mu vynesl patnácté místo. Druhým nejlepším Kolíňákem v běhu na 50 m byla Adéla Sahulková, která za čas 7,96 s skončila devatenáctá, a v pořadí třetím Kolíňákem byla Sofie Bébrová, která se umístila dvacátá devátá za čas 8,03 s. Nejlepším kolínským sprinterem se stal David Výborný časem 8,06 s. Ve skoku do dálky také výborně reprezentovali kolínské barvy Adéla Sahulková a David Výborný výkony 397 cm a 389 cm. V hodu raketkou se za Josefem Vonšovským nejlépe ukázali Aleš Melichar výkonem 32,50 m a Jakub Solom výkonem 29,88 m. Na závěr celého finále čekala na nejmenší atlety štafeta na 8x200 m. Kolíňákům se zde výborně dařilo. Štafeta družstva „A“ ve složení David Výborný, Jakub Solom, Sofie Bébrová, Klára Pokorná, Adéla Sahulková, Aneta Benešová, Adéla Kopelentová a Vojtěch Slavík skončila na skvělém pátém místě. Devátým členem družstva „A“ byl ještě ve štafetě nestartující Josef Vonšovský. Štafeta družstva „B“ ve strhujícím finiši vyhrála svůj rozběh, a to jí vyneslo celkově patnácté místo. V družstvu „B“ startovali Kryštof Šantrůček, Adam Kondrát, Kateřina Krčmářová, Jan Švach, Matouš Macháček, Amálie Schedrová, Adéla Havlíková, Natálie Kondrátová a ve štafetě nestartující Aleš Melichar. V celkovém součtu bodů všech závodníků to pro kolínské barvy znamenalo trochu smolné, avšak výborné čtvrté místo pro družstvo „A“ a sedmnácté pro družstvo „B“.

Všichni závodníci si zaslouží velkou pochvalu za skvělou reprezentaci našeho oddílu a jsou jistě dobrým příslibem pro kolínské barvy do dalších let.

Autor článku: Jiří Robovský

 

Fotogalerii naleznete na odkazu zde:

http://kackablatotlackaa.rajce.idnes.cz/23.9.2017_-_Finale_pripravek_Stara_Boleslav/

Foto: Lenka Šedinová

 

Výsledky ke stažení zde.