Jdi na obsah Jdi na menu

Na mítincích výborní Buryan, Pazdera a Novotná

Ve čtvrtek 30. července se uskutečnily v Kolíně hned dva prázdninové mítinky. Za horkého letního počasí si od tří hodin dali na stadiónu Mirka Tučka v Borkách dostaveníčko tyčkaři a tyčkařky, od pěti hodin se pak sešlo k vrhačskému mítinku několik desítek závodníků a závodnic.

V tyčkařském sektoru se odehrály kvalitní závody. V tom ženském dominovala kladenská Nikola Pöschlová výkonem 391 cm před Karolínou Podlahovou z USK Praha a Viktorií Ondrovou z PSK Olymp Praha (351). V soutěži mužů se nejvýše dostal ústecký Matěj Ščerba (531), o deset centimetrů méně skočil Dan Bárta z pražské Dukly a výkon 501 cm si zapsal David Holý z USK Praha.

Ve vrhačských sektorech se sešla pořádná porce 44 vrhačů, a tak mítink končil až těsně před devátou večerní. Z kolínských závodníků se blýskl výborným osobním rekordem v hodu kladivem junior Martin Buryan, kterého hod dlouhý 64,87 m posunul na druhé místo českých tabulek a přiblížil se i ke kolínskému rekordu Dominika Krále. Dobrou formu potvrdil také dorostenec Vlastimil Trnka hodem dlouhým 54,07 m, o půl metru si vylepšila osobní maximum výkonem 36,84 m juniorka Barbora Malá. Soutěž mužů v hodu kladivem vyhrál kladenský Petr Koucký (62,02), soutěž žen pak Markéta Bartůňková (53,58). V soutěži koulařů předvedli nejdelší vrhy mladoboleslavští vrhači - dorostenec Matěj Křiváček (14,60) a mezi ženami Marta Zachařová(13,10). Osobní maximum si posunula domácí dorostenka Anna Radikovská (11,16). Mezi diskaři hodili nejdále v soutěži juniorů mladoboleslavský Václav Hojka (45,16) a v soutěži žen Lenka Matoušková z PSK Olymp Praha (44,92).

O den později startovala na Pražských memoriálech dvojice svěřenců Veroniky Jelínkové na trati 400 metrů překážek. Vojtěch Höfner dosáhl času 58,22 s, mnohem lépe se však dařilo Lence Novotné, která zaběhla velmi rychlých 63,27 s a zůstala jen 47 setin za kolínským historickým rekordem Heleny Jiranové.

Na opavském stadiónu běžel junior Roman Pazdera na Běžeckém mítinku Jiřího Sýkory a v nejrychlejším letošním závodě na 5000 metrů na českém území doběhl jako sedmý v aktuálně nejlepším čase českých juniorských tabulek 15:16,67 min.