Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kateřina Šafránková v Maďarsku sedmá ve skvělé konkurenci

Startem na Memoriálu Istvána Gyulaie v maďarském Szekesfehérváru zkompletovala kolínská kladivářka Kateřina Šafránková tři potřebné výkony do celoroční světové soutěže kladivářek – IAAF World Throw Challenge, což je obdoba Diamantové ligy pro ostatní disciplíny. Na mítinku se sešla skvělá konkurence 15 kladivářek, mezi nimiž nechyběla nejlepší sedmička z uplynulého mistrovství Evropy ještě doplněná nejlepší Američankou Campbellovou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl vybojoval na ME štafetové šesté místo

Na mistrovství Evropy do 17 let v Tbilisi se Štěpán Hampl přece jenom probojoval do finále, i když to bylo "jen" ve štafetě. V této věkové kategorii se běhá na ME neobvyklá štafeta 100-200-300-400 metrů a v sestavě, které trenérsky "šéfoval" Antonín Morávek, se kolínský sprinter představil na druhém úseku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Trojice Kolíňaček reprezentovala v Mariboru

V pátek 15. července proběhlo ve slovinském Mariboru mezistátní utkání mužů a žen do 22 let Slovinsko - Maďarsko - Polsko - Česká republika. Původně na něj byli nominováni čtyři atleti Sokola Kolín-atletika, ale výškař Matyáš Dalecký se z reprezentačního startu musel nakonec omluvit kvůli přetrvávajícímu zranění nohy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpánu Hamplovi chyběla setina do finále ME!

Ve čtvrtek ráno se rozhořely v gruzínském Tbilisi boje na mistrovství Evropy do 17 let. Kolínskou atletiku na něm zastupuje sprinter Štěpán Hampl, který se letos prezentoval vynikajícím časem 10,63 s na 100 m. A právě rozběhy na této trati byly jednou z prvních disciplín čtvrtečního dopoledního programu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Katka Šafránková na užší finále nedosáhla

Podruhé v kariéře se kolínská kladivářka Kateřina Šafránková probila na vrcholném závodě v kategorii žen kvalifikací do finále, které proběhlo na amsterdamském stadiónu v pátečním podvečeru. Letošní výkonnost i skutečnost, že ve středu patřila mezi pouhou pětici závodnic, které si poradily s kvalifikačním limitem, jí dávaly velkou šanci vylepšit své 9. místo z minulého evropského šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Katka Šafránková je ve finále mistrovství Evropy!!!

foto Eduard Erben

Ve středečním dopoledni se představila kolínská kladivářka Kateřina Šafránková v kvalifikační skupině A na mistrovství Evropy v Amsterdamu. V každé z obou kvalifikačních skupin startovalo 15 kladivářek a z celkově startující třicítky se letos už 21 závodnic dokázalo dostat za hranici kvalifikačního limitu 70 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně vítězkami přeboru ČOS ve čtyřboji

Na státní svátek v úterý 5.7.2016 se žáci a žákyně ze skupiny Antonína Morávka vypravili do Nové Paky na čtyřbojařský závod Přeboru České obce sokolské v kategorii žactva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Katka Šafránková jde do boje

Hned v prvním dopoledním programu letošního atletického mistrovství Evropy v Amsterdamu je zařazena kvalifikace příznivci kolínské atletiky nejsledovanější disciplíny - hodu kladivem žen. Česká rekordmanka Kateřina Šafránková byla nalosována hned do první kvalifikační skupiny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvartet Kolíňáků na MU do 22 let do Mariboru

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní utkání mužů a žen do 22 let Slovinsko - Maďarsko - Polsko - Česká republika, které se uskuteční 15. července ve slovinském Mariboru. A příznivce kolínské atletiky může těšit, že se v reprezentačním dresu objeví poprvé v historii hned čtveřice Kolíňáků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony na Youth Athletics

V netradičním termínu se uskutečnil letošní ročník mládežnického mítinku Youth Athletics – Sokol Grand Prix, který proběhl na atletickém stadiónu Mirka Tučka až v poslední den školního roku. Za ideálního atletického počasí a mezinárodní účasti závodníků ze Saudské Arábie a Polska předvedli mladí atleti řadu vynikajících výkonů, které korunovaly dva splněné limity pro dorostenecké mistrovství Evropy v gruzínském Tbilisi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Martina Šuková vyhrála juniorské mezistátní utkání!

 

Tři zástupci kolínské atletiky si vybojovali nominaci na mezistátní utkání juniorů a juniorek Maďarsko-Slovensko-Slovinsko-Česká republika, které v pátek 1. července hostil maďarský Miškolc. Největšího úspěchu dosáhla svěřenkyně Ladislava Veselého Martina Šuková, která za velkého vedra ovládla ve finiši taktický závod v běhu na 3000 m překážek a po sobotním titulu mistryně České republiky si připsala i velký mezinárodní úspěch.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři kolínská zlata na atletickém gigantu!

 

Letošní atletický „gigant“, jak se přezdívá letnímu atletickému mistrovství ČR v kategoriích juniorů a dorostu hostil slezský Třinec. Mezi téměř devíti stovkami závodníků a závodnic ze 112 klubů startovala i početná výprava mladých sportovců Sokola Kolín-atletika. Mezi šestnáctku nejlepších Čechů, respektive nejlepší čtyřiadvacítku ve sprinterských disciplínách, se probojovalo 21 Kolíňáků a znovu ukázali, že kolínský oddíl patří k těm nejlepším v republice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šafránková zlatá v rekordu, Buranská stříbrná!

 

Celkem 11 kolínských atletů si svou letošní výkonností vybojovalo nominaci na vrchol tuzemské atletické sezóny – mistrovství České republiky, které o uplynulém víkendu hostil jihočeský Tábor. A to je počet, který by ještě nedávno byl pro atlety z města na Labi utopií. Navíc závodníci v modrobílých dresech o sobě dali pořádně vědět. Až na jedinou výjimku se všichni probojovali do finálové osmičky a výborné výkony korunovali jednou zlatou, jednou stříbrnou medailí a splněným limitem pro start na mistrovství světa juniorů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šafránková výborná v IAAF Hammer Throw Challenge

V předvečer mistrovství ČR v atletice startovala současná nejlepší kolínská atletka Kateřina Šafránková na mítinku IAAF Hammer World Challenge v polském Štětíně. Tato soutěž je pro kladiváře a kladivářky obdobou Diamantové ligy. Skládá se z 12 mítinků, které se konají na všech kontinentech, a olympijských her v Riu. Každé kladivářce se započítávají maximálně tři nejlepší výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci suverénní, žákyně bojují o postup

Třetí kolo atletického přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň hostil v pátek 17. června berounský stadión. Zatímco kolínští žáci již potřetí suverénně zvítězili s náskokem téměř 80 bodů, v soutěži děvčat pokračovalo drama. Po dvou kolech měla totiž trojice Kladno, Kolín a Stará Boleslav stejně hlavních bodů, a tak třetí kolo mělo napovědět, které dva týmy mají blíž k postupu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

3. kolo závodů přípravek

Nymburk byl tentokrát svědkem snažení nejmenších atletů, kam se sjeli v neděli 12.6. a za velmi příjemného polojasného počasí sváděli tuhé boje o medaile. A boje to byly doslova, jelikož kolo v Nymburce se konalo jako otevřené i pro oddíly mimo naši skupinu, což s sebou samozřejmě přineslo i vetší konkurenci.

Výsledky naleznete zde.

Fotogalerii závodů naleznete zde.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělou atletiku v Kolíně ozdobila Kateřina Šafránková rekordem

 

Po dvou letech hostil atletický stadión Mirka Tučka v Borkách skvělou atletiku. Při druhém kole Česká spořitelna extraligy se na něm představilo pět majitelů limitu pro účast na olympijských hrách v Riu a dokonce třináct limitářů pro mistrovství Evropy v Amsterdamu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl ovládl "mezistátko"

Mladý kolínský sprinter Štěpán Hampl dosáhl o uplynulém víkendu na další výrazný úspěch. Svěřenec trenéra Antonína Morávka se stal nejrychlejším běžcem na 100 metrů v Brně na mezistátním utkání Česká republika – Maďarsko – Slovensko – Slovinsko. Cílem prolétl s minimální podporou větru +0,2 m/s ve vynikajícím čase 10,65 s náskokem 16 setin před Maďarem Illovskym a Slovincem Skokem. Tento čas znamená Štěpánův nový osobní a také kolínský rekord.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "áčko" bojuje o záchranu

Ani třetí kolo prvoligové soutěže, které se konalo v Liberci, kolínským atletům radost nepřineslo. Téměř nikomu z týmu se nedařilo a při absenci sprintera Štěpána Hampla a běžce Karla Kulíška, kteří reprezentovali naši republiku na mezistátním dorosteneckém utkání, dalších opor Pavla Krejči a  Pavla Peňáze st. i mladých výškařů, kteří startovali na mezinárodních závodech v Polsku, výkony družstva stačily pouze na 7. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rezerva mužů sestupuje

Již předposlední kolo II. ligy, které proběhlo v Čáslavi, rozhodlo o tom, že B tým mužů Sokola Kolín-atletika v letošním roce ligovou příslušnost neudrží.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky