Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Pavel Peňáz se z mistrovství světa vrátil s dvěma medailemi!

V polské Toruni se v posledním březnovém týdnu utkali na halovém mistrovství světa v pětiletých kategoriích veteráni. Kolínskou atletiku reprezentoval v závodech, které na rozdíl od klasického halového šampionátu obsahují v programu i dlouhé hody, Pavel Peňáz. Tomu jen pár dnů chybí do oslav padesátin, a tak musel ještě bojovat v kategorii M45 proti i o pět let mladším soupeřům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na MČR v přespolním běhu nejlépe Mojmír Pavlík

Poslední březnovou sobotu se v mladoboleslavské Štěpánce sešli nejlepší čeští běžci z 97 (!) klubů, aby bojovali o tituly mistrů České republiky v přespolním běhu v kategoriích mladšího a staršího žactva a dorostu. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala čtveřice mladých závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Byly zvoleny nové orgány T. J. a oddílu

Na valné hromadě Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika byly v pátek 22. března v sále kolínského CEROPu zvoleny nové orgány T. J. i oddílu. Starostkou jednoty byla pro období příštích tří let zvolena Mgr. Vlasta Šlezová, místostarostou Mgr. Jiří Tuček a jednatelem Mgr. Antonín Morávek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kandidáti do orgánů T.J. a oddílu

Ve středu 20. března 2019 skončila lhůta pro podání kandidatury do orgánů Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky. Na jednotlivé funkce kandidují na valné hromadě jednoty a oddílu 22. března tito kandidáti:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští běžci získali na přeboru kraje pět medailí

V rámci populárního Běhu sady Vodranty proběhl v neděli 17. března v Čáslavi letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Kolínská výprava na něm vybojovala pět medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Valná hromada T.J. Sokol Kolín-atletika - pozvánka

Valná hromada Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky se uskuteční 22. března 2019 od 16 hodin v Centru rozvoje podnikání Kolín (vchod z nádvoří kolínského zámku). Pozvánku s programem valné hromady a seznam delegátů naleznete dále v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přihlášky na příměstské tábory otevřeny

 

Veškeré informace a přihlášky naleznete v sekci TÁBOR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci a žákyně přivezli čtyři finálová umístění

 

Letošní poslední halový atletický šampionát hostila ostravská hala a o tituly bojovali žáci a žákyně. Kolínskou atletiku ve srovnání se šampionátem dorostu a juniorů tentokrát reprezentovala v individuálních disciplínách menší výprava 4 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovský šampionát je vybráno pět Kolíňáků

O nadcházejícím víkendu se uskuteční letošní poslední halový šampionát - mistrovství České republiky v kategorii žáků a žákyň. V ostravské hale se představí také pětice vybraných kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jakub Vítek zlatý, Stanislav Jíra, Denisa Pešová a štafeta dorostenek stříbrní!

 

Nakonec 25 mladých kolínských atletů se představilo na letošním halovém gigantu – mistrovství České republiky juniorů a dorostu – v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce v konkurenci 749 závodníků ze 118 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "gigant" se může chystat 24 kolínských atletů!

V úterý odpoledne byla technickým delegátem letošního halového "gigantu", tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu, odtajněna tajenka, kdo z kolínských atletů si vybojoval právo víkendového startu mezi šestnáctkou (ve sprintech čtyřiadvacítkou) nejlepších Čechů. V klidu se nakonec může několik posledních dnů připravovat 24 Kolíňáků!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Dalecký a Šárka Vachata vybojovali na šampionátu stříbro!

Foto: Adolf Horsinka

Nakonec deset Kolíňákû se v individuálních disciplínách představilo na letošním mistrovství ČR v ostravské hale, když z pozice náhradníka se do soutěže koulařů dostal i Pavel Krejča.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen se představí devět kolínských atletů

V úterý byl zveřejněn seznam mužů a žen, kteří mají právo startu na letošním tuzemském vrcholu sezóny - Mistrovství České republiky. To proběhne o tomto víkendu v Ostravě a představí se na něm devět kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Czech Indoor Gala si nejlépe vedl Štěpán Hampl

Foto: Aleš Gräf

Na největším tuzemském mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala, který proběhl v úterý 12. února v ostravské hale, se představila pětice kolínských sprinterů. Tři z nich startovali v národním programu, Štěpán Hampl a Stanislav Jíra potom v programu hlavním. Nejlepší výkon na hvězdně obsazeném mítinku předvedl Štěpán Hampl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V anketě Sportovec Kolína 2018 posbírali naši členové 13 ocenění!

 

V úterý 7. února se v Městském divadle Kolín uskutečnilo tradiční slavnostní předávání nejlepším z ankety Sportovec Kolína 2018. Našim atletům se podařilo vybojovat celkem 13 ocenění, což znovu dokumentuje výsadní postavení atletiky mezi kolínskými sporty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová překonala 180 cm!

 

O uplynulém víkendu začal kolotoč atletických halových šampionátů republiky mistrovstvím ve vícebojích a chůzi. Kolínská atletika zde letos zastoupení neměla, a tak první Kolíňáci vstoupí do boje o medaile až za týden, kdy se utkají v Ostravě nejlepší Češi v kategoriích mužů a žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nejlepší výkony uplynulého týdne

Už jen týden zbývá do uzavření nominace na halové atletické mistrovství ČR mužů a žen, o týden více mají na podání co nejkvalitnějšího výkonu junioři a dorost. Vzhledem k ubývajícím startovním příležitostem startovali kolínští atleti v uplynulém týdnu jen na mezinárodním atletickém mítinku v Otrokovicích a na přeboru Prahy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladšímu žactvu se příliš nedařilo

Letošní poslední halový přebor Středočeského kraje absolvovali v sobotu na pražském Strahově mladší žáci a žákyně. Kolínské výpravě se v konkurenci 300 závodníků z 21 oddílů našeho kraje tentokrát příliš nedařilo a v medailovém pořadí obsadila až osmou příčku se ziskem dvou medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atleti bojují o start na šampionátech

Uplynulý týden nabídl atletům, kteří usilují o nominaci na halové šampionáty jednotlivých kategorií, řadu závodních příležitostí. Kolínští atleti se pokoušeli dostat do nejlepší české šestnáctky (ve sprintech čtyřiadvacítky), která má právo startu na mistrovství ČR, na mítincích v Jablonci i v Praze a na otevřených přeborech krajů Jihočeského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého i Pardubického.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva a tabulky 2018

V přiloženém souboru se můžete seznámit s výroční zprávou naší T.J. a našeho oddílu atletiky a tabulkami výkonů za uplynulý rok 2018. Tabulky_18_web.pdf

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky