Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Zahajují mistrovské soutěže

S rychle postupujícím rozvolněním protiepidemických opatření zahájí v následujícím týdnu atletické mistrovské soutěže. V sobotu 5. června se uskuteční první kolo soutěží mládeže, i když proti běžnému pořádání odděleně. První kolo krajského přeboru družstev juniorek a dorostenek bude hostit Stará Boleslav (odjezd autobusu v 8.45 hod.), junioři a dorostenci se utkají od 11 hodin v Kolíně. O týden později pak zahájí prvním kolem ligové soutěže dospělých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na druhém oddílovém mítinku se blýskli oštěpaři

V pátek 28. května proběhl na stadiónu Mirka Tučka druhý oddílový mítink. Před začátkem mistrovských závodů, které se uskuteční už na sklonku příštího týdne, se blýskli především juniorští oštěpaři, ale kvalitní výkony předvedli i sprinteři.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vyhrál K-VO-K

 

Dlouho nebylo jasné, zda se odložený 63. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín uskuteční alespoň v náhradním termínu v neděli 23. května. Nakonec ústup koronavirové epidemie umožnil za přísných epidemicko-hygienických opatření závod odběhnout. Na startu se v chladném, deštivém, ale téměř bezvětrném počasí objevilo 83 běžců, kteří využili jedné z prvních letošních příležitostí oficiálně poměřit své běžecké síly. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony v prvním domácím závodu sezóny

Kolínští atleti uspořádali v pátek 21. května první dva letošní mítinky na dráze po koronavirové pauze. Časově první byl mítink sprinterský a na něj pak navázaly závody v technických disciplínách. Ačkoli letošní zimní příprava, kterou téměř všichni závodníci museli kompletně absolvovat venku, byla velmi komplikovaná, řada výborných výkonů prokázala, že většina atletů rozhodně nezahálela.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa na Zlaté tretře

Na největším českém mítinku Zlatá tretra se ve středu 19. května představili dva sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka Marek Řehák a Lukáš Soukal a také vynikající odchovanci našeho oddílu Kateřina Šafránková, Štěpán Hampl a Helena Jiranová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli se běží půlmaratón K-VO-K

Po náročných jednáních, která absolvoval ředitel závodu Václav Miler, bylo krajskou hygienou odsouhlaseno za přísných protiepidemických opatření pořádání letošního 63. ročníku půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín - memoriálu Jindřicha Stránského v neděli 23. května. První běžci se vydají na trať závodu na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách v 10.00 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Amatérská sezóna se rozbíhá!

Dnes zveřejnil Český atletický svaz na svých stránkách možnost začít pořádat amatérské závody při účasti maximálně 50 osob. Protože mistrovství ČR dospělých, juniorů, dorostu i šampionát vícebojařů se kvapem blíží a závodních příležitostí k předvedení výkonů, které na nich zaručí účast, příliš nebude, výbor oddílu se rozhodl neotálet a první dva uzavřené oddílové závody připravil už na tento pátek!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Jan Jurečka

 

Dne 15.5. 2021 zemřel po dlouhé těžké nemoci ve věku 91 let člen výborné kolínské běžecké skupiny ze 60. let Jan Jurečka. Poslední rozloučení s tímto vynikajícím sportovním pedagogem se uskuteční v pátek 21. 5. v 10:20 v Nové obřadní síni v Praze na Olšanských hřbitovech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Konečně stojí!

 

Konečně po půl roce čekání na uklidnění epidemické situace u nás i v sousedním Polsku se podařilo v pondělí 10. května instalovat na našem stadiónu novou certifikovanou kladivářskou klec od firmy Polanik, zapůjčenou našemu oddílu Českým atletickým svazem. Zároveň jsou před dokončením i oprava dálkařského rozběžiště na malém stadiónu a osazení všech rozběžišť na velkém stadiónu novými odrazovými prkny. Tak teď už jen aby nás pustili závodit!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová překonala 39 let starý rekord

Vzhledem k tomu, že v současnosti není možné v České republice pořádat bez udělené výjimky závody a letošní mezinárodní vrcholy se neúprosně blíží, rozhodla se juniorská vícebojařka Natálie Olivová využít možnosti startovat na vícebojařském mistrovství Chorvatska ve Varaždinu. A i když její první sedmiboj v juniorské kategorii rozhodně nedopadl podle představ loňské dorostenecké mistryně republiky, překonala 39 let starý kolínský historický rekord Štěpánky Fialové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Bylo zrušeno první ligové kolo

Předsednictvo Českého atletického svazu rozhodlo na svém zasedání o zrušení prvního ligového kola všech úrovní soutěží dospělých. Toto kolo bylo plánováno na konec května a je zřejmé, že v současné době lze soutěže pořádat pouze na základě udělené výjimky, což je pro ligová kola neproveditelné. Naopak pro uspořádáním všech mistrovství ČR jednotlivců, plánovaných na jarní část sezóny a potřebných ke kvalifikaci na mezinárodní vrcholy, se počítá s udělením výjimek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Běžci mimo dráhu nezahálejí

Zatímco "dráhoví" atleti s výjimkou reprezentační špičky si mohou o závodění zatím jen nechat zdát a netuší ani přibližně termín zahájení letošních soutěží, běžci mimo dráhu z kolínské skupiny GP dokázali v uplynulých dnech uspořádat formou intervalových startů dvojic jak okresní přebor v přespolním běhu, tak Jarní kolínskou desítku. Jen populární půlmaratón Kolín - Velký Osek - Kolín musel být přeložen z původního termínu 25. dubna prozatím na 23. květen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nově otevřený příměstský tábor

Z důvodu velkého zájmu jsme se rozhodli uspořádat další turnus příměstského tábora v termínu 12. - 16.7.2021. Online přihlašování bude otevřeno dnes od 13:00 v našem klientském centru  atletikakolin.iddm.cz. Více informací naleznete v sekci Tábor.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na krosovém šampionátu nejlépe Meloun, Slavík a Kašíková

Za pěkného jarního počasí se za přísných hygienických opatření uskutečnilo v Táboře letošní mistrovství České republiky v přespolním běhu dorostu a žactva. V obrovské konkurenci běžců všech tratí, kterých se na startu sešlo od 54 dorostenek po 92 mladších žákyň si z kolínské dvanáctky nejlépe vedli Lukáš Meloun, Vojtěch Slavík a Kateřina Kašíková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhlo mistrovství ČR v půlmaratónu

V Ostřešanech u Pardubic proběhlo na základě udělené výjimky v sobotu mistrovství České republiky v půlmaratónu. Kolínská atletika na něm měla trojí zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Povinné testování zaměstnanců

Podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR jsou všichni zaměstnavatelé včetně spolků a pobočných spolků povinni počínaje 6. dubnem 2021 neumožnit vstup na pracoviště těm zaměstnancům, kteří neabsolvovali v uplynulých 7 dnech negativní test na výskyt nemoci Covid-19, kteří neprodělali tuto nemoc v uplynulých 90 dnech nebo nemají ukončené očkování proti této nemoci. Výbor T.J. zpracoval k této problematice vnitřní směrnici, kterou rozeslal všem zaměstnancům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Valná hromada T.J. a oddílu odložena

Vzhledem k současným epidemickým vládním opatřením rozhodly výboru T.J. a oddílu v dohodě s kontrolní komisí o odložení pravidelné valné hromady Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky. Termín konání bude určen v závislosti na dalším vývoji epidemické situace.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na gigantu osm kolínských umístění v osmičce

 

Letošní halový šampionát juniorů a dorostu hostila díky udělené výjimce Ostrava. Kolínské už tak nijak vysoké ambice ještě poklesly, když z původní třináctky nominovaných na mistrovství neodcestovali ani Natálie Olivová, tabulkově nejvýše postavená Kolíňačka, ani Helena Rothanzlová a ani Matyáš Čudlý. Naopak do prořídlého startovního pole se dostal z pozice náhradníka Vít Vinduška.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na halový mládežnický šampionát bylo vybráno 13 Kolíňáků

I přes současná přísná opatření se o víkendu uskuteční v Ostravě halový šampionát dorostu a juniorů. Výrazně jsou na něm omezeny počty startujících a byly vypuštěny soutěže štafet. Ve výběru technických delegátů se objevilo i přes velké problémy s letošní zimní přípravou 13 kolínských atletů. Otázkou ovšem je, kdo se nakonec opravdu objeví na startu, protože vedle určitého zdravotního rizika není ani jednoduché zajistit PCR test ne starší 48 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na 4. kole Halové ligy se blýskla Natálie Olivová

V pátek 26. února se uskutečnilo v hale Otakara Jandery poslední kolo Halové ligy mužů a žen. Představilo se na něm také osm kolínských atletů, z nichž se blýskla novým osobním rekordem v dálkařském sektoru především Natálie Olivová.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky