Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Milan Janoušek šestý na Běchovicích!

V neděli 25. září se uskutečnilo mistrovství České republiky v silničním běhu mužů a žen, které už tradičně proběhlo jako 126. ročník běhu Běchovice Praha. Kolínskou atletiku reprezentovali v kategorii mužů Milan Janoušek, Roman Pazdera a Luboš Herel, v kategorii žen pak Iva Kroužilová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky a junioři ve finále šampionátu sedmí

Vyvrcholení letošní sezóny bojů juniorských týmů hostila Mladá Boleslav. V sobotu 24. září se za slunečného podzimního počasí utkalo v kategorii juniorů i juniorek vždy šest nejlepších týmů, které postoupily z mistrovství Čech, se třemi nejlepšími týmy z Moravy a Slezska.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo ve finále KP uprostřed pole

Letošní ročník přeboru Středočeského kraje mladšího žactva vyvrcholil v sobotu 24. září na kutnohorském stadiónu finálovým závodem. Do něj postoupilo ze tří skupin dvanáct nejlepších středočeských týmů dívek i chlapců. Jasně se ukázal prudký nástup mladé atletiky z nedávno ještě atleticky neznámých center, jako jsou Nehvizdy, Černošice, Čelákovice a další. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve Středoškolském poháru postupují chlapci "stavebky" a dívky "zdravotky"

Za chladného počasí proběhlo v úterý 20. září na stadiónu Mirka Tučka okresní kolo Středoškolského poháru. Do krajského finále, které proběhne 5. října opět v Kolíně, postoupily dívky střední zdravotnické školy a po vyrovnaném boji se studenty SOŠ informatiky a spojů chlapci SOŠ stavební.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrná štafeta, bronzoví Amálie Schederová, Antonín Adam a Kryštof Šantrůček!

 

Za deštivého a studeného počasí proběhlo v Jablonci nad Nisou letošní mistrovství České republiky v kategorii žáků a žákyň. Kolínskou atletiku na něm v konkurenci mladých atletů ze 141 (!) klubů reprezentovalo dvanáct chlapců a děvčat v individuálních disciplínách a dalších pět ve štafetách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další rychlý závod Milana Janouška

Kolínský běžec Milan Janoušek se na sklonku sezóny dostal do životní formy. Po výrazném osobním rekordu na 1500 metrů ve třetím nejrychlejším čase kolínské historie vylepšil další své maximum, tentokrát v běhu na 5000 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz se stal veteránským mistrem ČR ve vrhačském pětiboji

Na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně se uskutečnil v sobotu 10. září veteránský šampionát mužů a žen ve vrhačském pětiboji. Závodníci soutěžili ve  vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem s vahou náčiní odstupňovanou podle věku. O medaile se utkalo 24 mužů a 9 žen. Nejkvalitnější výkony předvedl největší favorit závodu - domácí Pavel Peňáz.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý zlatý double juniorů a juniorek!

 

V neděli 11. září proběhlo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Kolínský tým juniorek do něj postoupil po zisku titulu přebornic Středočeského kraje a junioři z příčky druhé. Obě kolínská družstva ale nastoupila posílena o dorostenky a dorostence, a i když junioři postrádali velkou oporu Matyáše Čudlého a juniorky svou nejlepší sprinterku Elišku Elfmarkovou i skokanku Anitu Hruškovou, oba týmy dokázaly dokonale využít domácího prostředí. 

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/mirilenici/Album/8889340

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrné žákyně i bronzoví žáci postupují do finále!

 

V sobotu 10. září přivítal stadión v Novém Městě nad Metují letošní mistrovství Čech družstev starších žáků a žákyň. Po vítězství v přeboru Středočeského kraje se do něj probojovaly oba kolínské týmy. Zatímco dívky nastupovaly k utkání v podstatě kompletní, chlapcům scházela největší opora, skokan Jan Tobias Janků. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborná patnáctistovka Milana Janouška

Již na posledním prvoligovém kole v Jablonci nad Nisou si kolínský vytrvalec Milan Janoušek vylepšil osobní rekord na 1500 metrů na 4:01,22 min. To ale nebylo nic proti tomu, co předvedl na mítinku ve staroboleslavské Houštce ve středu 7. září.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína má za sebou již 86. ročník

V úterý 6. září se v přeloženém termínu uskutečnil již 86. ročník Velké ceny města Kolína. Znovu se bohužel potvrdilo, že vytlačení tohoto závodu z tradičního termínu o kolínském posvícení do všedního dne kvůli mistrovským závodům, které se v posledních letech posunuly již hluboko do srpna, se negativně odráží i na obsazení kolínského mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně jsou přeborníky Středočeského kraje!

 

Za krásného počasí přivítal kolínský stadión Mirka Tučka v Borkách v neděli 4. září finále přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň, do nějž postoupilo vždy po pěti družstvech ze západní a východní skupiny. A oba kolínské týmy dokonale využily domácího prostředí k zisku mistrovských titulů, i když v kategorii chlapců to bylo po pořádném dramatu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy obsadily výborné čtvrté místo v baráži o extraligu!

 

V sobotu 3. září proběhla na pražské Děkance letošní extraligová baráž. Kolínský tým vedený Klárou Tučkovou se do ní probojoval po vítězství v I. lize a vybojoval v ní výborné čtvrté místo. To znamená, že je letos desátým nejlepším družstvem v České republice a porazily jej pouze celky z Prahy, Brna, Ostravy, Plzně, Kladna a Opavy, tedy nepoměrně větších měst!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně vítězní ve 4. kole

Čtvrtým kolem ukončili mladší žáci a žákyně ve Vlašimi boje v základní skupině přeboru Středočeského kraje. Oběma kolínským týmům se dařilo, v kole zvítězily a bez problémů si tak zajistily postup do finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky zlaté, junioři a dorostenci stříbrní, dorostenky bronzové

Ve středu 31. srpna vyvrcholil na kolínském stadiónu 3. kolem boj o tituly přeborníků Středočeského kraje a postup do mistrovství Čech v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Všechny kolínské týmy obsadily medailové pozice a s výjimkou dorostenek se probojovaly do dalších bojů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek vyhrál Kolínskou desítku v kvalitním čase

V neděli 28. srpna se konal již 16. ročník Kolínské desítky. Na start letošního ročníku se postavilo celkem 69 běžců a běžkyň a tentokrát jim přálo počasí, což se odrazilo i na dosažených výkonech. V kategorii mužů dominoval domácí Milan Janoušek a kategorii žen vyhrála Gabriela Veigertová z AC Jičín.  Výsledky Kolínské desítky 2022

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal, Roman Pazdera a sprinterská štafeta bronzoví na MČR U23

 

Poslední srpnový víkend byl v termínové listině české atletiky vyhrazen mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let, které letos proběhlo v Brně. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo 11 atletů v individuálních disciplínách a sprinterské štafety mužů i žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci postoupili z první příčky, žákyně z druhé

V pátek 25. srpna proběhlo na čáslavském stadiónu čtvrté a poslední kolo skupiny B letošního přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Žáci opět suverénně zvítězili, žákyně tentokrát byly až čtvrté, ale oba týmy tak potvrdily postup do finále krajského přeboru, které proběhne v neděli 4. září na kolínském stadiónu.
 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínského SpS vyhráli trojutkání

V předprogramu mezinárodního mítinku IVM 2022 proběhlo trojutkání sportovních středisek Univerzitního sportovního klubu Praha a Školního atletického klubu Pardubice,Benešovka. V něm nejvíce bodů posbírali domácí mladí atleti, druhou příčku obsadili pražští závodníci a třetí skončili žáci a žákyně z Pardubic. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

International Visegrad Match vyhrál český výběr

 

V úterý 23. srpna proběhl na kolínském stadiónu 3. ročník obnoveného mezinárodního juniorského závodu International Visegrad Match. Po omluvě maďarských zástupců nakonec proběhlo trojutkání za účasti atletů z Polska, Slovenska a České republiky. V něm dominoval český výběr před polskými a slovenskými atlety.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky