Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Finále krajského přeboru přípravek

V sobotu 24.9.2016 se uskutečnilo finále krajského přeboru družstev přípravek ve Staré Boleslavi a kolínští nejmenší atleti vyrazili do bojů o medaile se dvěma družstvy. Měli před sebou nejednoduchý úkol a to navázat na své loňské předchůdce, kteří finále přípravek vyhráli a odvezli si zlaté medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně přebornicemi kraje!

Mladší žactvo je v atletických soutěžích družstev jedinou kategorií, jejíž nejvyšší soutěží není mistrovství České republiky, ale přebory jednotlivých krajů. Finále přeboru Středočeského kraje se letos uskutečnilo tuto neděli na Kladně a mladým kolínským atletům se v něm dařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: KP_ml_zci_finale

Juniorky ve finále šampionátu čtvrté!

Letošní mistrovství České republiky družstev juniorů a juniorek hostil za nádherného atletického počasí stadión v Českých Budějovicích. Kolínské juniorky do závodu postoupily z třetí příčky na mistrovství Čech a do boje osmi nejlepších týmů z Čech, Moravy  a Slezska nastupovaly v téměř kompletní sestavě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci výborně reprezentovali Českou republiku

Rekordní počet šesti mladých atletů Sokola Kolín-atletika si vybojoval na nedávném mistrovství České republiky čest obléci reprezentační dres na mezistátním utkání žáků do 15 let Slovensko – Maďarsko – Chorvatsko – Slovinsko – Česká republika, které se konalo v sobotu 24. září v Trnavě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci na mistrovství ČR šestí

 

Finále atletického mistrovství republiky dorosteneckých družstev hostila v sobotu 24. září Ostrava. Mezi osmičku nejlepších dívčích a chlapeckých týmů ČR se probojovali z mistrovství Čech také kolínští dorostenci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_dci

Kolínští žáci na šampionátu zazářili

Poslední letošní atletický republikový šampionát na dráze hostil Jablonec nad Nisou a o tituly mistrů České republiky zde bojovali po celý víkend žáci a žákyně. Vrcholný žákovský podnik ale výrazně poznamenala nepřízeň počasí a značnou část programu provázel místy i silný déšť, v neděli doprovázený i citelným chladem. Kolínským závodníkům se však navzdory počasí až neskutečně dařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR_žci

Žáci zlatí, žákyně stříbrné a juniorky bronzové na mistrovství Čech

 

Letošní mistrovství Čech družstev žáků a žákyň se uskutečnilo za krásného letního počasí v Třebíči. Do klání o postup do mistrovství České republiky, které se uskuteční 1. října v Opavě, postoupila z krajského přeboru obě kolínská družstva. Podle očekávání si skvěle vedli především žáci, kteří naprosto suverénně zvítězili.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci se blýskli na EKAGu

 

Výborných výsledků dosáhla početná šedesátičlenná výprava kolínských žáků na největším žákovském atletickém závodě v Evropě – Europien Kids Atletics Games. Třídenní klání 1738 mladých atletů z více než 100 klubů ze 13 států Evropy proběhlo ve dnech 5.-7. září v Brně. Na rozdíl od klasických českých atletických soutěží, kde jednu kategorii tvoří vždy dva sousední ročníky narození, v Brně se soutěžilo po jednotlivých ročnících. I tak počty startujících v disciplínách dosahovaly několika desítek závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková šestá ve World Hammer Challenge!!!

Foto: Zdeněk Hejduk

Vynikajícího úspěchu dosáhla kolínská kladivářka Kateřina Šafránková v celoročním seriálu World Hammer Challenge, který je obdobou Diamantové ligy v ostatních disciplínách, neboť hod kladivem z bezpečnostních důvodů součástí této soutěže není.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské atletky páté v republice!

Iveta Putalová (vpravo) vyhrála 400 m a třetí doběhla na 200 m (foto Eduard Erben)

Letošní atletické mistrovství České republiky družstev mužů a žen se uskutečnilo v Ústí nad Orlicí. Z extraligových bojů do něj v obou kategoriích postoupila sedmička nejlepších týmů, kterou doplnili tři vítězové skupin prvoligových. Bojovalo se tak nejen o medaile, ale také o udržení v extralize pro příští rok, což zaručovalo umístění na prvních osmi místech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Horkou Kolínskou desítku vyhrál Flégl

Zatímco většina lidí horký konec léta určitě uvítala, běžce, kteří startovali na 10. ročníku Kolínské desítky, třicetistupňové vedro pořádně potrápilo. Na start závodu se v neděli postavilo 108 mužů a žen, ne všichni si však s vysokou teplotou dokázali poradit a absolvovat celou desetikilometrovou trať.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dalecký, Vocásková a Hampl vybojovali kompletní kolekci!

První den mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let, které hostilo za horkého počasí Kladno, skončil pro kolínské barvy velmi úspěšně. Závodníci v modrobílém vybojovali dvě medaile, dvě čtvrtá, jedno páté a jedno osmé místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Do mistrovství Čech postoupili i dorostenci a juniorky

Za horkého letního počasí zakončily v sobotu v Berouně třetím kolem své boje v přeboru Středočeského kraje družstev také týmy juniorů a dorostu. Již před tímto kolem bylo jasné, že do mistrovství Čech, které se uskuteční za dva týdny, postoupí ze čtyř kolínských celků dva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový tréninkový vrhačský sektor slavnostně otevřen

 

Kolínští atleti letos ve velmi silné konkurenci desítek projektů získali v rámci grantového programu TPCA pro Kolínsko dotaci na vybudování nového tréninkového sektoru pro vrhačské disciplíny. Ten v uplynulých měsících vyrostl na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách v zatím nevyužitém prostoru za starou sociální budovou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Foto: Slavnostní otevření

Žáci i žákyně postupují do mistrovství Čech

 

Za nádherného letního počasí vyvrcholil na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 4. kolem letošní přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva. V sázce byl kromě medailí i postup prvních dvou týmů do mistrovství Čech. Zatímco v soutěži žáků bylo o postupu kolínských a kladenských chlapců rozhodnuto již po třech kolech a bojovalo se pouze o bronzové medaile, v soutěži dívek myslela na postup družstva Kladna, Kolína i Staré Boleslavi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Deštivou Velkou cenu ozdobila rekordem Korešová

Nedělnímu jubilejnímu už 80. ročníku Velké ceny města Kolína v atletice tentokrát nepřálo počasí. Na úrovni výkonů se ale nepodepsala pouze série intenzivních dešťových přeháněk, ale i skutečnost, že v sobotu se uskutečnila poslední ligová kola všech soutěží s výjimkou extraligy, a tak řada závodníků již nedělní závod do svého plánu nezařadila.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži v posledním ligovém kole čtvrtí

Ve čtvrtém a zároveň posledním kole prvoligové soutěže atletů bojovali kolínští muži na jablonecké Střelnici o záchranu v soutěži, neboť po třech kolech figurovali na sedmé, tedy předposlední příčce skupiny B, která nedávala úplnou jistotu setrvání v soutěži. Do utkání Kolínští nastupovali tentokrát pouze s 5 body z předsunuté chodecké soutěže na 10 km, kde Jakub Zajíc došel šestý, ale v mnohem silnější sestavě než v předchozích kolech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková olympijské finále nevybojovala

Foto: Jan Kucharčík

Asi jen málo atletických fanoušků sledovalo boj kolínské atletky Kateřiny Šafránkové v kvalifikaci hodu kladivem na olympijských hrách v Riu v reálném čase. To proto, že první skupina kladivářek zahajovala svou soutěž až ve 20.40 hod. místního času, tedy až po půl druhé času středoevropského. A protože v televizním přenosu se Kateřina kromě rozhovoru po soutěži jen párkrát mihla, nezbylo než sledovat vývoj kvalifikace na internetu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Světové výkony Špotákové a Vadlejcha v Kolíně!!!

Foto: Zdeněk Hejduk

Ten, kdo v nádherném čtvrtečním letním podvečeru zavítal na atletický stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách, rozhodně nelitoval. Téměř tři stovky diváků, ke kterým se dostala zpráva o startu Barbory Špotákové a Jakuba Vadlejcha na malém mítinku ze seriálu kolínských vrhačských čtvrtků, vytvořili pro závod oštěpařů vynikající kulisu.

 
Celý příspěvek

Špotáková a Vadlejch ve čtvrtek v Kolíně!!!

Ve čtvrtek 4. srpna proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně už tradiční Kolínský vrhačský čtvrtek, malý prázdninový mítink, na jehož pořadu jsou soutěže v hodu kladivem, oštěpem a diskem. Tentokrát se ale příznivci atletiky mohou těšit na opravdu hvězdné starty. Těsně před odletem na olympiádu se totiž rozhodli otestovat svou formu dva špičkoví čeští oštěpaři a kandidáti olympijské medaile - světová rekordmanka a vedoucí žena letošních světových tabulek Barbora Špotáková a vítěz posledního mítinku Diamantové ligy Jakub Vadlejch.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky