Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Starší žáci 7. ZŠ Kolín druzí v krajském finále

Bohužel za stálého deště se ve středu 25. května uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně letošní krajské finále Poháru rozhlasu. Kolínský okres v něm reprezentovaly tři týmy 7. ZŠ Kolín, Masarykova a mladší žáci ze 6. ZŠ Kolín, Ovčárecká. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Volné termíny na příměstský tábor

Stále máme volné termíny na příměstský tábor. Více informací naleznete ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Tvrzník a Sofie Bébrová bojovali o MČR

 

Benešovský stadión hostil o uplynulém víkendu přebor Středočeského kraje ve vícebojích v kategoriích dospělých, juniorů, dorostu a staršího žactva. Kolínskou atletiku na něm reprezentovali Pavel Krejča mezi muži, Antonín Tvrzník a Emílie Chrastinová v kategorii juniorů a starší žákyně Sofie Bébrová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Letošnímu Youth Athletics dominoval nejlepší český výkon Jiřího Synka

 

V sobotu 21. května hostil kolínský stadión Mirka Tučka letošní ročník mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix. Ačkoli kvůli konkurenci řady dalších závodů byla tentokrát účast na mítinku méně početná a startovalo na něm 187 atletů a atletek, byla k vidění řada velmi kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Petra Matoušková vyhrála KP mladších žákyň v pětiboji

Letošní přebor Středočeského kraje v pětiboji mladších žáků a žákyň byl rozdělen kvůli velkému počtu účastníků dokonce do tří skupin a kolínští závodníci byli zařazeni do skupiny, která bojovala o medaile i výkony, které by mohly znamenat postup na mistrovství České republiky, v Čáslavi. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera překonal i druhý rekord Oldřicha Košilky!

V neděli 15. května zahájila na ostravském stadiónu prvním kolem také extraliga mužů a žen. Na ní se představila i dvojice kolínských závodníků Roman Pazdera, hostující za Hvězdu Pardubice, a Zuzana Pražáková, závodící v barvách Dukly Praha, a rovněž kolínská odchovankyně Helena Jiranová, nyní už hájící barvy USK Praha.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek zaběhl výrazně pod jedenáct

 

Vedle prvoligového kola startovali kolínští atleti jako hostující závodníci také v nižších druholigových soutěžích. V nich si výborně vedli sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka, kteří závodili v barvách AC TJ Jičín v Bílině. Dorostenec Jiří Synek si výrazně vylepšil osobní maximum v běhu na 100 metrů a finále vyhrál ve skvělém čase 10,85 s a junior Lukáš Soukal skončil na dvojnásobné trati v silném protivětru druhý za 22,14 s. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy v první lize vykročily do baráže, muži skončili čtvrtí

 

Po dvou letech covidových improvizací se prvoligová soutěž mužů a žen opět vrátila do obvyklých termínů, a tak v sobotu 14. května uspořádali ústečtí atleti netradičně v Děčíně, kde většina kolínských atletů startovala poprvé v životě, první kolo letošního ročníku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na téměř tropickém Poháru rozhlasu dominovala 7. ZŠ

V zatím letos nejteplejším dnu v roce se uskutečnilo po dvouleté pauze okresní kolo Poháru rozhlasu. Najednou bojovali žáci základních škol jak v kategorii 6.-7. třída, tak 8.-9. třída, a tak účast více než 450 závodníků znovu prověřila kolínské organizátory. Ve třech kategoriích zvítězily týmy 7. ZŠ Masarykova, v té čtvrté pak dominovali mladší žáci 6. ZŠ Ovčárecká.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo získalo na přeboru kraje 12 medailí

Poslední kategorií, která letos bojovala o tituly přeborníků Středočeského kraje, bylo starší žactvo. To si medaile rozdalo v neděli 8. května na kladenském Sletišti. Kolínští žáci si ve stále narůstající konkurenci 26 středočeských klubů, z nichž 19 mělo své zástupce na stupních vítězů, byli znovu výrazně vidět a stejně jako o den dříve dospělí, junioři a dorost obsadili v medailovém pořadí s 12 cennými kovy druhé místo za domácím Kladnem. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Čudlý splnil limit pro mistrovství Evropy!

 

Opravdu zatěžkávací zkouškou pro kolínské pořadatele bylo v sobotu 7.5. uspořádání přeboru Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Více než 400 startujících v téměř 800 startů při současném nedostatku rozhodčích znamenalo, že tentokrát závody neproběhly tak hladce, jak jsme v Kolíně zvyklí. K vidění ale byla celá řada výborných výkonů, jimž dominoval splněný limit pro ME dorostu v podání výškaře Matyáše Čudlého. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na 68. Polabských závodech byly nejkvalitnější oštěpy

 

Už 68. ročník Polabských závodů se po dvou covidových letech vrátil do tradičního prvomájového termínu. Počasí bylo ideální, horší to ale bylo v některých disciplínách s počtem startujících, protože většina především mládežnických atletů měla za sebou sobotní závody. To však neplatilo o velmi dobře obsazených oštěpařských soutěžích, které byly vrcholem mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo přivezlo z krajských přeborů osm medailí

Jako první kategorie mají za sebou letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců na dráze mladší žáci a žákyně. Netradičně se uskutečnil v neděli 1. května na kutnohorském stadiónu a kolínští závodníci ve veliké konkurenci stovek závodníků z 25 klubů, z nichž 21 dosáhlo alespoň na jednu medaili, na rozdíl od loňského roku rozhodně nevyšli naprázdno.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I mládežnické týmy zahájily boje v krajském přeboru

Na kladenském Sletišti začal v sobotu 30. dubna prvním kolem přebor Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Konkurence oproti minulým letům nástupem nových oddílů výrazně vzrostla, a tak druhé příčky kolínských juniorů, juniorek a dorostenců a třetí místo dorostenek jsou velmi dobrým vstupem do soutěže a dávají všem družstvům naději na postup do mistrovství Čech, kam po třech kolech postoupí v každé kategorii vždy dva nejlepší týmy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo zahájilo letošní krajský přebor úspěšně

V pátek 29. dubna zahájil letošní krajský přebor družstev staršího žactva prvním kolem soutěže skupiny B ve Vlašimi. Kolínské týmy po vítězství žáků a druhém místě žákyň prokázaly, že s postupem do podzimního finále nebudou rozhodně mít problémy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" v 1. kole KP skončilo čtvrté

Pouze s osmi závodníky startoval kolínský mužský B tým na nedělním 1. kole krajského přeboru družstev mužů v Roztokách u Prahy. Jasným vítězem se stalo družstvo ASK Dipoli s padesátibodovým náskokem před Atletikou Líbeznice a třetí příčku obsadil domácí Sokol Roztoky u Prahy. Kolínští atleti skončili se třicetibodovým odstupem na čtvrté příčce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

64. ročník KVOKu vyhrál Jiří Miler

 

V neděli 24. dubna uspořádali kolínští běžci mimo dráhu na čele s ředitelem závodu Václavem Milerem už. 64. ročník obrátkového půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín - memoriálu Jindřicha Stránského. Kromě hlavního závodu a dětského běhu se poprvé konal také závod na pět kilometrů.  Výsledky 64. ročníku půlmaratonu KVOK  Výsledky běhu na 5 km

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Kladně zahájili sezónu také vrhači

V sobotu 23. dubna se konal na kladenském Sletišti mítink vrhačské sekce Českého atletického svazu. Z kolínských vrhačů si velmi dobře vedl v kategorii mužů do 22 let kladivář Martin Buryan, který zahájil sezónu kvalitním výkonem 62,15 m, ve svém prvním startu v juniorské kategorii se další kladivář Vlastimil Trnka blýskl hodem dlouhým 55,07 m a při premiéře mezi dorostenci zaznamenal Vojtěch Otta dva osobní rekordy - v disku 42,47 m a v kladivu 44,64 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera překonal 62 let starý oddílový rekord!

V sobotu 23. dubna proběhlo letošní první dráhové mistrovství České republiky, a to v běhu na 10 000 metrů. V kategorii mužů reprezentoval náš oddíl svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera, a vedl si výborně. V souboji české vytrvalecké špičky doběhl na šestém místě a dokázal překonat jeden z dvojice nejstarších oddílových rekordů! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistrovskou sezónu družstev zahájilo mladší žactvo

V pátek 22. dubna zahájila po dvou letech konečně v tradičním termínu sezóna mistrovských utkání družstev. Jako první se ve třech skupinách v úvodním kole utkali v přeboru Středočeského kraje mladší žáci a žákyně. Kolínští mladí atleti bojovali ve skupině B na stadiónu v Benešově a vedli si velmi dobře, což platí především o dívkách, které zvítězily s velkou převahou, zatímco chlapci skončili těsně druzí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky