Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Skvělé zlepšení Anity Hruškové

Seriál halových mítinků pokračoval v úterý 23. ledna veřejnými závody v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce za účasti kolínských atletů. Skvělý výkon předvedla především svěřenkyně Ratislava Šediny Anita Hrušková, která dokázala v jediném závodě vylepšit své osobní maximum o šest centimetrů na 182 cm, čímž překonala vlastní oddílový rekord v kategorii žen do 22 let a jen jediný centimetr jí chybí na absolutní kolínské maximum Denisy Pešové. Anita Hrušková se tak dostala na třetí místo aktuálních tabulek české ženské výšky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Víkend přinesl řadu kvalitních výkonů

 

Hned na několika frontách se představili o uplynulém víkendu kolínští atleti, kteří usilují o výkony, které by je nominovaly do seriálu mistrovství České republiky, který začne o druhém únorovém víkendu. A tak skupinky Kolíňáků startovaly v Praze, Jablonci i Ostravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo získalo tři medaile

Za účasti 350 závodníků z 28 klubů proběhl v pražské Stromovce letošní poslední halový přebor Středočeského kraje, tentokrát v kategorii mladšího žactva. Kolínští mladí atleti si z něj odvezli tři medaile, o které se postarali Lucie Šimicová, Klára Teplá a štafeta ve složení Čihák, Holub, Kubera a Semík.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Osm medailí z přeboru kraje přidalo starší žactvo

Náš oddíl byl pořadatelem letošního halového přeboru Středočeského kraje staršího žactva, který se stejně jako den předtím mistrovský závod starších kategorií odehrál v pražské Stromovce. Kolínští žáci a žákyně na něm byli druhým nejúspěšnějším klubem, když vybojovali osm medailí, z toho čtyři mistrovské tituly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeborech kraje 33 umístění v první trojce

Prvním mistrovským závodem sezóny 2024 byl halový přebor Středočeského kraje kategorií dospělých, juniorů a dorostu, který proběhl za účasti 550 (!) závodníků v sobotu 13. ledna v pražské Stromovce. Kolínští atleti předvedli celou řadu kvalitních výkonů, kterými si řekli o účast na mistrovství republiky, a vybojovali 13 prvních, 11 druhých a 9 třetích míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Anita Hrušková stříbrná na akademickém MČR

V pondělí 8. ledna se na Strahově uskutečnilo letošní halové akademické mistrovství České republiky, kterého se jako reprezentantky svých alma mater zúčastnily také dvě atletky Sokola Kolín-atletika. Výborně si vedla Anita Hrušková, která ve skoku vysokém překonala laťku ve výši 173 cm a vybojovala stříbrnou medaili. Jana Šafránková startovala v běhu na 60 metrů a časem 7,81 s obsadila celkové 10. místo. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskými atlety roku jsou Martin Buryan, Jiří Synek a Antonín Adam

Do ankety o nejlepší atlety oddílu za rok 2023 svými hlasy přispělo stejně jako před rokem 18 trenérů a funkcionářů oddílu – Radek Bechyně, Ondřej Dudáš, Dominik Holub, Jiří Jakoubek, Veronika Jelínková, Václav Miler, Antonín Morávek, Květoslav Pařík, Ondřej Pařík, Martin Radikovský, Jiří Robovský, Michal Satrapa, Petr Sklenář, Josef Slabý, Jana Šafránková, Václav Škvor, Jiří Tuček a Klára Tučková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přes tři stovky běžců se rozloučily se starým rokem

 

Na start už 64. ročníku Silvestrovského běhu se v poslední den roku 2023 postavilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 303 běžců a běžkyň. Za příjemného počasí a teploty 5 stupňů Celsia si pro vítězství doběhl v kategorii mužů aktuálně nejlepší kolínský vytrvalec Milan Janoušek a v kategorii žen těsně čáslavská Adélka Semrádová. Tříkilometrovou trať absolvovali také starosta města Michael Kašpar, ministr vnitra a bývalý kolínský starosta Vít Rakušan i nejstarší účastník závodu, již osmdesátipětiletý  Stanislav Plešinger, který v dosavadní historii vynechal pouze jediný ročník.   Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

K Silvestrovskému běhu je předem přihlášeno 196 běžců

V neděli 31. prosince bude v 10.30 hod. odstartován před atletickým stadiónem Mirka Tučka v Borkách už 64. ročník tradičního Silvestrovského běhu na trati dlouhé 3000 metrů. V pátek 29.12. ve 20 hodin skončila možnost si elektronickou přihláškou zajistit místo v prvních startovních vlnách. V termínu se přihlásilo 196 běžců a běžkyň, a tak jsou téměř zaplněny první čtyři startovní vlny.  Startovní listina 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přejeme příjemné vánoční svátky a úspěšný nový rok

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vyjadřujeme hlubokou účast

 

Atleti Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika vyjadřují hlubokou účast rodinám a známým všech obětí čtvrteční tragédie na filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Nesmírně se nás, mnohých i osobně, dotýká nesmyslná a krutá smrt staroboleslavské atletky Kláry Holcové, která ještě v roce 2021 reprezentovala i náš klub jako hostující závodnice v kolínském týmu juniorek a s níž se naše dívky utkávaly jako se soupeřkou v prvoligové soutěži a na mistrovstvích republiky. Upřímnou soustrast vyjadřujeme celé její rodině, trenérům, kamarádům a známým. Bude nám strašně chybět jak na atletických stadiónech, tak v našich životech.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

64. ročník Silvestrovského běhu - systém přihlašování

Letošní už 64. ročník Silvestrovského běhu se uskuteční v neděli 31. prosince v 10.30 hod. Vzhledem k očekávané vysoké účasti bude systém startu a přihlašování stejný jako v loňském roce. Přihlásit se lze předem do 29.12. do 20.00 hod. na webových stránkách www.atletika.cz (návod níže) nebo až na místě, v tom případě ale vzhledem ke startu ve vlnách bez nároku na startovní pozici v předních vlnách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Aneta Bedrnová posunula oddílový rekord na 60 metrů

Letošní poslední halový závod, Vánoční halu žactva, která se uskutečnila v sobotu 16. prosince na Strahově, absolvovala také čtveřice kolínských sprinterů. A především Aneta Bedrnová, Mia Plačková a Marek Převrátil si vedli na výbornou, když prvně jmenovaná dokonce překonala žákovský kolínský historický rekord v běhu na 60 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pět Kolíňáků ve vítězných týmech na "mezikrajku"

V neděli 10. prosince proběhlo v pražské Stromovce mezikrajské utkání staršího žactva, v němž se ve formátu DNA (dynamická atletika) utkaly výběry Karlovarského, Středočeského, Pardubického a Královéhradeckého kraje. Náš kraj reprezentovalo i pět závodníků Sokola Kolín-atletika a ti výrazně přispěli k vítězství Středočeského kraje v obou kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Mikulášské hale byly výborné hlavně žákyně

Početná kolínská výprava se účastnila velkého žákovského mítinku Mikulášská hala, který proběhl v sobotu 2. prosince v pražské Stromovce. V závodech, kterých se zúčastnilo téměř 800 žáků a žákyň, předvedly především kolínské dívky řadu výborných výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na krosovém šampionátu bez úspěchu

V soboru 25. listopadu proběhl v Dříteči letošní poslední atletický šampionát - mistrovství ČR mužů, žen, juniorů  a juniorek v přespolním běhu. Kolínsku atletiku celkem pět závodníků. Nikdo z nich ale nedosáhl na významnější umístění. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Josef Neček byl prezidentem vyznamenán medailí Za zásluhy!

 

Při letošním předávání státních vyznamenání prezidentem České republiky při příležitosti státního svátku 28. října zaznělo i jméno dlouho spojené s kolínskou atletikou. Ing. Josef Neček (nar. 4.11.1927) obdržel z rukou prezidenta Petra Pavla medaili Za zásluhy o stát v oblasti sportu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův lesní běh vyhrál po patnácté Jiří Miler

 

V neděli 8. října se za podmračeného počasí uskutečnil na stadiónu Mirka Tučka již 97. ročník nejstaršího kolínského závodu - Drozdova lesního běhu. Na start 4200 metrů dlouhého závodu se postavilo 69 běžců a běžkyň.  Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Milana Janouška v maratónu

 

Vynikající výkon předvedl v neděli 1. října při jubilejním 100. ročníku Mezinárodního maratónu míru v Košicích kolínský vytrvalec Milan Janoušek, který dokázal vylepšit o více než minutu již 48 let starý kolínský historický rekord v této disciplíně, který držel časem 2:23:17,0 Jan Štrup!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborný výkon žákovských týmů se smolným koncem

Hodně smolný konec pro kolínské barvy měl poslední velký závod letošní dráhové sezóny, kterým bylo finále mistrovství České republiky družstev žáků a žákyň. To proběhlo v Praze na Děkance za příjemného atletického počasí. Kolínští mladí atleti předvedli výborný výkon, ale závěr utkání byl trpký, když oba týmy skončily na čtvrtém místě jen těsně za medailemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky