Jdi na obsah Jdi na menu

Osm medailí z přeboru kraje přidalo starší žactvo

Náš oddíl byl pořadatelem letošního halového přeboru Středočeského kraje staršího žactva, který se stejně jako den předtím mistrovský závod starších kategorií odehrál v pražské Stromovce. Kolínští žáci a žákyně na něm byli druhým nejúspěšnějším klubem, když vybojovali osm medailí, z toho čtyři mistrovské tituly.

O ně se postaraly v běhu na 60 metrů Mia Plačková, která dominovala startovnímu poli čítajícímu 134 (!) závodnic ve velmi kvalitním čase 7,86 s, v běhu na 1500 metrů Kateřina Bílková, která porazila konkurenci výborným finišem za 5:11,29 min., v běhu na 60 metrů překážek Vanessa Stachová, která si zaběhla osobní rekord 9,36 s, a trojici dívek, které si svými výkony jasně řekly o účast na mistrovství ČR, doplnil vítězstvím ve skoku o tyči Vojtěch Vogl výkonem 250 cm.

Stříbrnou medaili přidala k té nejcennější z nejkratšího sprintu Mia Plačková, která časem 19,07 s zaostala za zlatem pouze o šest setin, a další stříbro vybojovala ve skoku o tyči překonáním laťky ve výši 260 cm Anna Belzová.

Bronzovou medaili získala ve skoku dalekém Yvona Szitásová, která dolétla na 512 cm a od druhého místa ji dělil jen kratší druhý pokus. Kolínskou medailovou bilanci pak uzavřela štafeta dívek na 4x200 metrů ve složení Adéla Dušková, Vanessa Stachová, Julie Trnečková a Mia Plačková, která ve vyrovnaném souboji doběhla třetí v čase 1:47,98 min. jen sedm desetin od zlata.