Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Vítězem 60. ročníku KVOKu se stal Kamil Krunka

 

V neděli 22. dubna se na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách postavil rekordní počet 179 běžců a běžkyň na start jubilejního 60. ročníku silničního půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín, který se tentokrát zároveň běžel jako mistrovství České republiky veteránských kategorií. Jednoznačným vítězem se stal Kamil Krunka z Nového Města nad Metují. Fotogalerie Nicole Rauvolfové

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král splnil A limit pro mistrovství Evropy!

 

Při druhém letošním kolínském vrhačském závodě - 1. vrhačském čtvrtku, znovu aktuálně nejlepší český dorostenecký kladivář Dominik Král posunul své osobní i kolínské historické maximum a splnil výkonem 69,70 m A limit českého atletického svazu pro účast na letním mistrovství Evropy do 18 let, které proběhne v Maďarsku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král splnil B limit na "Evropu"!

 

V sobotu 14. dubna se na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách sešly téměř tři desítky vrhačů na letošním prvním vrhačském pětiboji. Nejkvalitnější výkon padl hned na začátku časového programu při vloženém závodě v hodu kladivem a postaral se o něj svěřenec Tomáše Prajsnera Dominik Král.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek pátý na šampionátu v půlmaratónu

 

V sobotu 14. dubna proběhlo v rámci tradičního Pardubického vinařského půlmaratónu, na jehož start se letos postavilo přes 1100 běžců a běžkyň, mistrovství České republiky na této trati. Do mistrovského závodu byla přihlášena také pětice závodníků Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru ČOS v krosu vybojovali běžci 9 medailí

 

V neděli 8. dubna proběhl v rámci tradičního Jaroměřského krosu v areálu pevnosti Josefov letošní přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Kolínské výpravě se podařilo v kvalitní konkurenci vybojovat 9 medailových umístění, z nichž 5 bylo na nejvyšším stupínku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vybojoval stříbrnou medaili ze šampionátu v krosu!

 

Velkého úspěchu dosáhl na mistrovství České republiky v přespolním běhu mládežnických kategorií v Dolní Dobrouči na Orlickoústecku svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera, který dosáhl po halovém stříbru z běhu na 3000 metrů na ještě cennější stříbro ze závodu, v němž se na jediné trati scházejí všichni nejlepší čeští běžci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR kros - Jiří Kottas

Tři zlata z krajského přeboru v krosu

V rámci 77. ročníku tradičního čáslavského Běhu sady Vodranty se uskutečnil v sobotu 17. března letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Vzhledem k průběhu letošní zimy se boje o tituly odehrávaly za sněhu a za minusových teplot. Kolínským běžcům se dařilo, když vybojovali tři zlaté a tři stříbrné medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je bronzovou sportovkyní kraje

 

Bez velké publicity a s téměř dokonalým utajením výsledků proběhlo v Nymburce slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje 2017. V průběhu večera, jehož úroveň podle zúčastněných atletů našeho oddílu ani zdaleka nedosahovala kvality našeho Sportovce Kolína, uspěla z kolínských atletů pouze Kateřina Šafránková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zveme Vás na příměstské tábory

Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci na šampionátu tentokrát bez medaile

 

Jako poslední kategorie již tradičně soutěžili o medaile z halového mistrovství České republiky žáci a žákyně. Letošní mistrovství proběhlo 3.-4. března v Ostravě a kolínskou atletiku zde reprezentovala desítka mladých atletů, z toho tři žáci a sedm žákyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ptejte se on-line Antonína Morávka

V pátek 2. března mezi 9. a 10. hod. bude on-line odpovídat na dotazy čtenářů Kolínského deníku  trenér Antonín Morávek. Otázky můžete zadávat na tomto odkazu: 

https://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/on-line-na-dotazy-ctenaru-bude-odpovidat-antonin-moravek-20180226.html

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová a Jakub Vítek jsou mistry republiky!

Foto: Eduard Erben

Týden po vrcholu domácí atletické sezóny, který obstaralo halové mistrovství České republiky mužů a žen, se o tituly šampionů utkali v ostravské hale kategorie dorostu a juniorů. Do bojů české mládežnické špičky také zasáhlo v individuálních disciplínách celkem 17 kolínských závodníků. A hned v sobotu se příznivci mohli radovat z pěti medailí, z toho dvou zlatých!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O víkendu nás čeká gigant v Ostravě

 

O nadcházejícím víkendu proběhne v Ostravě zimní halový gigant, jak se říká společnému mistrovství České republiky v kategoriích juniorů a dorostu. Kolínskou atletiku zde bude zastupovat početná sedmnáctičlenná výprava, kterou vybrali ke startu techničtí delegáti, ale rozhodně v ní jsou i medailová želízka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zdeňka Seidlová nominována na halové MS do Birminghamu!

Foto: Denisa Kisialová

V pondělí 19. února rozhodlo předsednictvo Českého atletického svazu o nominaci na halové mistrovství světa, které se uskuteční od 1. do 4. března v anglickém Birminghamu a na které odcestuje celkem 22 českých atletů. Nominaci na tento vrcholný podnik si vybojovala také čtvrtkařka našeho oddílu Zdeňka Seidlová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbro Šárky Buranské, bronz Štěpána Hampla!

 

Třetí únorový víkend patřil bojům o tituly halových mistrů České republiky, které probíhaly v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Do závodů zasáhla také osmička reprezentantů Sokola Kolín - atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Před mistrovstvím mužů a žen

 

O nadcházejícím víkendu proběhne v pražské Stromovce v hale Otakara Jandery vrchol letošní domácí zimní atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínská atletika na něm bude mít hned osminásobné zastoupení a ani v letošním roce, ačkoli loňský medailista Matyáš Dalecký je po operaci kotníku a Helena Jiranová přestoupila do USK Praha, rozhodně není bez medailových šancí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ptejte se on-line Štěpána Hampla

Ve čtvrtek 15. února mezi 15. a 16. hodinou bude on-line odpovídat na dotazy čtenářů Kolínského deníku mládežnický sportovec Kolína za rok 2017 sprinter Štěpán Hampl. Otázky můžete zadávat na tomto odkazu: 

https://kolinsky.denik.cz/ostatni_region/ptejte-se-on-line-atleta-stepana-hampla-20180211.html

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo se šesti zlatými kralovalo krajskému přeboru

V neděli 11. února proběhl v nafukovací hale na Strahově letošní poslední halový přebor Středočeského kraje, tentokrát v kategorii mladšího žactva. Mladé kolínské naděje v boji o 16 sad medailí v konkurenci více než 330 soupeřů z 19 středočeských klubů nezklamaly, vybojovaly 8 medailí, z toho 6 zlatých (!), a Sokol Kolín-atletika se tak stal nejúspěšnějším oddílem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborná čtyřstovka Zdeňky Seidlové

 

Do víkendového mistrovství České republiky v halových vícebojích, které proběhlo v pražské Stromovce, byly zařazeny také vložené závody na 400 metrů mužů a žen. Týden před halovým šampionátem mužů a žen se v něm blýskla také kolínská sprinterka Zdeňka Seidlová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová vybojovala první letošní kolínskou medaili

 

Od pátku do neděle se koná letošní první atletické mistrovství České republiiky, a to v halových vícebojích všech kategorií. V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce zastupovala kolínskou atletiku pouze svěřenkyně trenéra Martina Radikovského Natálie Olivová, která ale obhajovala v kategorii starších žákyň loňský titul.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky