Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kolínští žáci přispěli k triumfu Středočechů

V sobotu 14. prosince se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce konalo mezikrajové utkání družstev staršího žactva. V reprezentaci Středočeského kraje, která nakonec triumfovala v tomto klání výběrů 13 krajů, se objevilo sedm chlapců a dívek Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhl seminář trenérů a zaměstnanců T.J.

Ve čtvrtek 12. prosince proběhl seminář trenérů a zaměstnanců T.J. Sokol Kolín-atletika. V úvodu semináře konstatoval předseda oddílu Jiří Tuček nízkou účast na semináři (cca 40%) i přesto, že jde o jediný společný seminář zaměstnanců T.J. za rok a pokračoval stručným hodnocením hlavních sportovních výsledků jednotlivců a družstev v uplynulé sezóně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladí atleti získali Středočeský pohár

 

Za účasti 333 závodníků a závodnic ze 17 týmů proběhl v sobotu 7. prosince na pražském Strahově letošní ročník Středočeského halového poháru smíšených družstev mládeže. Celkem v devíti disciplínách se utkaly dvacetičlenné týmy složené z deseti dívek a deseti chlapců ročníků narození 2000-2006, přičemž ve vrhu koulí a v běhu na 60 metrů překážek startovali atleti s vahami náčiní a na překážkách odpovídajících jejich věkové kategorii. Prosadit se do bodované desítky v jednotlivých disciplínách bylo velmi těžké, neboť například ve sprintech na 60 metrů se představilo 78 děvčat a 62 chlapců!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájila rekonstrukce plochy před stadiónem

V pátek 6.12. byly zahájeny práce na rekonstrukci a zpevnění odstavné plochy před atletickým stadiónem. Od tohoto data do ukončení prací, které se předpokládá ještě v tomto roce, není možné tuto plochu využívat k parkování ani není možný vjezd do areálu předními vraty. K vjezdu je proto třeba využívat velká vrata přímo ze silnice a parkovat je možné na ploše za nimi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Robovský ve finále soutěže Díky, trenére!

 

Na jaře přihlásili mladí svěřenci Jiřího Robovského tajně svého trenéra do soutěže Díky, trenére! Ten nic netušil až do chvíle, kdy mu přistál v emailu dotazník od pořadatelů soutěže. V základní nominaci bylo přes 700 trenérů z různých sportovních odvětví. Následoval výběr 32 kandidátů a poté vznikla semifinálová TOP 16. Ani v jednom z těchto výběrů nechybělo jméno kolínského trenéra mladších žáků a žákyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistrovský tým dorostenek byl přijat na radnici

 

V pondělí 14. října bylo družstvo dorostenek, mistryň České republiky, přijato v obřadní síni kolínské radnice kompletním vedením města Kolína v čele se starostou Michaelem Kašparem. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout sérii fotografií z této slavnostní příležitosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Dorostenky na radnici

Drozdův lesní běh vyhrál suverénně Roman Pazdera

 

Za krásného podzimního počasí se v neděli 13. října postavilo 74 mužů a žen na start už 93. ročníku Drozdova lesního běhu - jednoho z nejstarších běhů na světě. Letošním vítězem se zcela suverénním způsobem start cíl stal současný nejlepší kolínský běžec junior Roman Pazdera.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve finále Mistrovství ČR žáci šestí a žákyně deváté

Poslední letošní šampionát na dráze – finále Mistrovství České republiky družstev žáků a žákyň – proběhl za krajně nepříznivého počasí na stadiónu pražské Slavie. Kolínské týmy letos neměly medailové ambice, ale především tým žáků měl předpoklady sáhnout po umístění v polovině desetičlenného finálového pole.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští mladší žáci zlatí v barvách Středočeského kraje

 

V neděli 29. září se sjely do Kladna výběry nejlepších atletů v kategorii mladšího žactva z pěti krajů - Jihočeského, Karlovarského, Plzeňského, Středočeského a Ústeckého - na letošní mezikrajové utkání. Kolínská atletika měla ve výběru Středočeského kraje pět zástupců a Aneta Benešová, Vojtěch Otta, Adéla Sahulková, Vojtěch Slavík a Jan Švach zastupovali kolínskou atletiku opravdu důstojně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vybojoval stříbro na Běchovicích!

 

V neděli 29. října se uskutečnil již 123. ročník nejstaršího běžeckého závodu Běchovice - Praha, který se již tradičně běhá jako Mistrovství České republiky v silničním běhu na 10 kilometrů. Největším kolínským želízkem v ohni byl junior Roman Pazdera, který již letos vybojoval medaile jak z dráhy, tak z běhu do vrchu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorům chybělo k medaili dva a půl bodu

 

I kolínští junioři nastupovali na plzeňském stadiónu k sobotnímu finále Mistrovství České republiky po úspěchu na domácím Mistrovství Čech s myšlenkami na boj o medaili. Vedoucí družstva Antonín Morávek se ale musel obejít bez zraněného nejlepšího českého kladiváře Dominika Krále i nemocného sprintera Ondřeje Macíka, a tak bylo jasné, že boj to bude těžký.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá fantazie kolínských dorostenek!!!

 

Kolínské dorostenky po vítězství v Mistrovství Čech odjížděly k finálovému utkání Mistrovství České republiky do vítkovické Ostravar arény sice s medailovými ambicemi, ale podle přihlášek měly papírově být silnější domácí závodnice. Obrovsky kolektivní výkon týmu vedeného Jiřím a Klárou Tučkovými ale postavil tyto předpoklady na hlavu a zrodil se tak největší úspěch dívčího týmu v historii kolínské atletiky.   VIDEO 1     VIDEO 2     VIDEO 3

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Zlatá euforie

Pavel Peňáz je dvojnásobným veteránským mistrem Evropy

 

Kolínský atlet Pavel Peňáz, který se letos posunul do veteránské kategorie nad 50 let, se znovu výrazně prosadil na mezinárodní scéně. Na mistrovství Evropy veteránů, které v uplynulých dnech hostily italské Benátky, vybojoval ve velmi silné konkurenci vrhačů z celého starého kontinentu dvě zlaté a stříbrnou medaili a k tomu dvě čtvrtá místa!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský šampionát se po všech stránkách vydařil. Děkujeme!!!

 

Téměř výhradně pozitivní slova slyšeli kolínští organizátoři pilotního projektu třídenního mistrovství České republiky žáků a žákyň, které proběhlo od pátku do neděle 20.-22. září, a to jak ze strany představitelů Českého atletického svazu, tak od zúčastněných trenérů, diváků a závodníků.  Podívejte se na letecké záběry na areál šampionátu.

VIDEO 1     VIDEO 2    VIDEO 3    FOTO 1    FOTO 2    FOTO 3    FOTO 4

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V poslední den šampionátu Antonín Tvrzník a štafeta žáků těsně pod stupni vítězů

 

Za ideálního atletického počasí byl v neděli posledním dnem zakončen premiérový třídenní šampionát České republiky žáků a žákyň. Z kolínského pohledu se o největší překvapení postaral tyčkař Antonín Tvrzník a jen o dvě desetiny sekundy unikla medaile kvartetu žáků na 4x300 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně jsou přebornicemi kraje, žáci mají bronz

 

Za krásné podzimní soboty 21.9. se konalo krajské finále družstev mladších žáků v Kutné Hoře a pro kolínská družstva to bylo finále s velkým „F“. Všichni členové družstev podali na závěr sezóny skvělé výkony, někteří dosáhli nových osobních rekordů a dokonce padaly i rekordy oddílové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Anna Radikovská vybojovala na domácím šampionátu bronz

 

Druhý den Mistrovství České republiky žáků a žákyň z kolínského pohledu vyšperkovala svěřenkyně Martina Radikovského a Jiřího Tučka Anna Radikovská bronzovou medailí z hodu oštěpem. Finálová umístění vybojovali také Vlastimil Trnka, Mojmír Pavlík, Šimon Kratochvíl a Barbora Štěrbová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štafeta žáků těsně čtvrtá v prvním dnu šampionátu

 

Natletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách zahájilo v pátek 20. září třídenní Mistrovství České republiky žáků a žákyň, na kterém startuje na 700 nejlepších mladých atletů z Čech, Moravy a Slezska. Do pátečních bojů zasáhlo 23 kolínských závodníků a největšího úspěchu dosáhla štafeta starších žáků na 4x60 metrů, které chyběly pouhé dvě setiny sekundy k zisku bronzových medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu žáků se představí 20 domácích závodníků

 

V úterý byl zveřejněn výběr závodníků na Mistrovství České republiky žáků a žákyň, které proběhne od pátku do neděle na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Domácí Sokol Kolín-atletika na něm bude v individuálních soutěžích v konkurenci více než 600 nejlepších českých závodníků reprezentovat 20 žáků a žákyň! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři přidali do kolínské medailové sbírky stříbro!

 

Generálkou kolínských pořadatelů na nadcházející mistrovství České republiky žactva bylo v neděli 15. září pořádání mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. A závod této nejprestižnější mládežnické kategorie se za krásného počasí vydařil nejen pořadatelsky, ale také sportovně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky