Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Zuzana Pražáková stříbrná!!!

 

Týden po národním šampionátu dorostu a juniorů proběhlo opět v ostravské hale letošní mistrovství České republiky v kategorii mužů a žen. Původně prošlo náročným sítem výběru devět kolínských atletů, ale nakonec se nepředstavili ani sprinteři Marek Řehák a Jiří Šámal, ani výškařka Denisa Pešová, navíc trojskokan Michal Sebera nezaznamenal v soutěži zdařený pokus, a tak se pozornost kolínských příznivců soustředila jen na trojici atletů v kolínských dresech v sobotním a dvojici v nedělním programu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory 2020

 

Letos budeme již popáté pořádat příměstské tábory. Přihlášky budou otevřeny od 1.3.2020 v našem klientském centru. Více se dozvíte v sekci TÁBOR

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zprávy z ASCM

V rubrice ASCM byly zveřejněny Výroční zpráva Atletického sportovního centra mládeže Kolín za rok 2019 a Seznam členů ASCM Kolín k 1.1.2020.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nábor do atletické přípravky pro ročník 2015

Od 1. 4. 2020 pro Vás chystáme tréninky atletické přípravky pro ročník narození 2015. Tréninky budou probíhat každé úterý od 15:30 na atletickém stadionu v Kolíně. Přihlášky budou spuštěny od příštího týdne 24.2.2020. Zaregistrovat se můžete přes evidenční systém. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenky jsou týmem roku, Štěpán Hampl, Dominik Král a štafeta mužů skončili druzí

 

V pondělí 17. února byly v kolínském divadle slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Sportovec města Kolína za rok 2019. Vydařeným večerem provázel olympijský vítěz v desetiboji z Atén 2004 Roman Šebrle a v rámci kulturního programu vystoupila zpěvačka skupiny Jablkoň Marie Puttnerová, taneční skupina Freaks Crew a vynikající rokenrolové vystoupení tanečníků z Kolb Dance Praha.  Fotogalerie Kolínského deníku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Olivová a Vítek zlatí, štafeta stříbrná a Řehák dvakrát bronzový!

 

Třetí únorový víkend patřil halovému gigantu - tedy mistrovství České republiky dorostu a juniorů, které se konalo v Ostravě. V prudce narůstající konkurenci v těchto kategoriích se na start tohoto šampionátu mezi závodníky ze 110 klubů probojovalo celkem 19 atletů z našeho oddílu, ale Eliška Kliková a Tomáš Podnecký nakonec ke svým disciplínám nastoupit nemohli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková zdolala 420 cm

Necelý týden zbývá do halové šampionátu dorostu a juniorů, za čtrnáct dnů se utkají muži a ženy a o týden později ukončí seriál mistrovství republiky žáci. Proto už nezbývá příliš šancí probojovat se mezi startující a vyladit na vrchol halové sezóny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová je mistryní republiky!

 

V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce se v pátek 7. února rozběhl seriál letošních halových mistrovství České republiky a jako první do bojů vstoupili vícebojaři. Kolínská atletika měla na tomto vrcholu halové sezóny trojí zastoupení - žákyni Barboru Štěrbovou, dorostenku Natálii Olivovou a mezi muži Pavla Krejču. Rozhovor s Natálií Olivovou

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo vybojovalo na přeboru kraje sedm medailí

 

V sobotu 1. února proběhl na pražském Strahově letošní halový přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. Kolínským závodnicím a závodníkům se v konkurenci více než 300 mladých atletů z 23 středočeských klubů i přes řadu absencí dařilo mnohem lépe než v minulém roce a vybojovali celkem sedm medailí, na jejichž zisku se nejvíce podíleli svěřenci trenéra Jiřího Robovského.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Hlasujte pro Sportovce Kolína 2019

V pondělí 17. února budou v Městském divadle Kolín vyhlášeny výsledky tradiční ankety Sportovec města Kolína 2019. O udělení dvou cen bude rozhodovat i veřejnost, která může hlasovat o nejlepším sportovci uplynulého roku v kategoriích jednotlivci dospělí a jednotlivci mládež na stránkách kolínského městského úřadu. Naše nominované atlety tak můžete podpořit na odkazu https://www.mobilnirozhlas.cz/app/anketa/18AYwa1a.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl, Jakub Vítek a Anna Radikovská jsou atlety roku!

 

Ve zcela zaplněném Komorním sále v Městském společenském domě Kolín byla ve čtvrtek 23. ledna předána ocenění nejlepším kolínským atletům za uplynulý rok 2019. Ceny se rozdávaly ve třech kategoriích - v kategorii žactva, společné kategorii dorostu a juniorů a v kategorii dospělých - vždy nejlepší desítce v anketě, ve které hlasovali trenéři a činovníci našeho oddílu. Nejlepšími atlety uplynulého roku se mezi žáky stala Anna Radikovská, v mládeži Jakub Vítek a mezi dospělými Štěpán Hampl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Atlet_2019

Výroční zpráva a tabulky 2019

V přiloženém souboru se můžete seznámit s výroční zprávou naší T.J. a našeho oddílu atletiky a tabulkami výkonů za uplynulý rok 2019.  Výroční zpráva a tabulky 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ceny nejlepším našim atletům budou předány 23.1.

 

Výsledky tradiční ankety Atlet Kolína 2019 jsou již známy. Pořadí v nejlepší desítce v kategoriích dospělých, mládeže a žactva určila šestnáctka trenérů a činovníků našeho oddílu. Ceny třiceti nejlepším kolínským atletům budou slavnostně předány ve čtvrtek 23. ledna v 18.30 hod. ve 3. patře Městského společenského domu v Kolíně. Na toto předávání zveme kromě oceněných i jejich příbuzné, trenéry, kamarády z tréninkových skupin a další příznivce kolínské atletiky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová posunula letošní první oddílový rekord

Dorostenka Natálie Olivová starší žákyně Barbora Štěrbová chyběly na krajských přeborech na pražském Strahově. Důvod byl jednoduchý, neboť se rozhodly využít jednu z mála možností kvalifikovat se při otevřeném přeboru Libereckého kraje ve vícebojích na mistrovství České republiky. A v konkurenci téměř pěti desítek dorostenek a osmi desítek (!) žákyň si vedly výborně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo vybojovalo 11 medailí

 

Den po starších kategoriích bojovali na pražském Strahově o tituly přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. Obrovskou a narůstající konkurenci v této kategorii dokládá to, že se přeboru zúčastnilo téměř 400 závodníků z 21 oddílů, zatímco ještě před třemi lety jich bylo téměř o 150 méně pouze ze 14 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dospělí, junioři a dorost absolvovali přebor kraje

Tradičně už v brzkém lednovém termínu proběhly na pražském Strahově letošní halové přebory Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Kolínským barvám se při absenci celé řady špiček (Dalecký, Kozárek, Krejča, Vítek, Pazdera, Šafránková, Olivová N., Hrušková, Puczek) a po přestupu úspěšných sprinterů Štěpána Hampla a Stanislava Jíry do PSK Olymp Praha zdaleka nedařilo tak, jako před rokem a ziskem 28 umístění na stupních vítězů zaostali za loňskou bilancí o 8 medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Silvestrovském házení se blýskl Martin Buryan

Úplně posledním závodem uplynulé sezóny na kolínském stadiónu bylo Silvestrovské házení - závod kladivářů všech věkových kategorií. Počasí závodu přálo, neboť teplota se v poslední den roku držela na přijatelných pěti stupních. Nejlepším výkonem se blýskl v kategorii juniorů Martin Buryan.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jubilejní Silvestrovský běh vyhrál Milan Janoušek

 

Na start jubilejního 60. ročníku Silvestrovského běhu se před stadiónem Mirka Tučka v Borkách postavil rekordní počet 325 běžců a běžkyň. Na trati dlouhé 3000 metrů, vedoucí lesoparkem Borky a končící na atletickém stadiónu, byl jasně nejrychlejší domácí běžec Milan Janoušek, který tak potvrdil pozici nejlepšího současného kolínského vytrvalce.  

Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krásné Vánoce a úspěšný nový rok

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte se na silvestra proběhnout

Už 60. ročník populárního Silvestrovského běhu připravili kolínští atleti na úterý 31. prosince. Start závodu před atletickým stadiónem Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin, dobíhat se pak bude po absolvování trati dlouhé 3000 metrů, vedoucí lesoparkem Borky, na stadión.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky