Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Ptejte se Kateřiny Šafránkové

Kateřina Šafránková přijala od Českého atletického svazu pozvání k rozhovoru. Své dotazy můžete posílat i vy. Více zde.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladí atleti výborně reprezentovali Středočeský kraj

V neděli 5. června proběhlo na pražské Děkance mezikrajové atletické utkání staršího žactva. Vzhledem k tomu, že v každé disciplíně startovali za každý ze 14 krajů dva nejlepší závodníci, byla úroveň závodu naprosto srovnatelná s mistrovstvím České republiky. V dresu Středočeského kraje se představilo sedm mladých kolínských atletů a ti výrazně pomohli k velkému úspěchu Středočechů. Děvčata totiž suverénně zvítězila a v součtu s bronzovou příčkou chlapců se Středočeský kraj stal vítězem celého klání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková znovu světově

Dalším výrazným úspěchem skončil víkendový start kolínské kladivářky Kateřiny Šafránkové na největším a výborně obsazeném slovenském mítinku Pravda-Televízia-Slovnaft v Šamoríně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková splnila B limit pro MS juniorů!

Velkým překvapením skončil první letošní start čerstvé maturantky Zuzany Pražákové v její hlavní disciplíně - skoku o tyči. Juniorská svěřenkyně svého otce Vladimíra a Boleslava Patery se poprvé představila spolu s dalšími kolínskými závodníky při tradičním pražském mítinku Praga Academica.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

2. kolo extraligy se blíží

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

2. kolo závodů přípravek v Českém Brodě

V neděli 29.5. zavítali opět naši nejmenší atleti k poměřování svých sportovních výkonů na atletický stadion, tentokrát do Českého Brodu. Opět se bylo na co dívat a kolínským se dařilo prosazovat v konkurenci závodníků z jiných oddílů.

 

Fotogalerie ►►►, fotogalerie na stránkách Českého Brodu ►►►

Výsledky ►►►

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužská rezerva po boji znovu neuspěla

Ke 2. kolu druholigové soutěže zajížděla rezerva kolínských atletů tentokrát až do Třebíče, kde se chtěla pokusit odčinit poslední místo z prvního dějství, a tím i odvrátit hrozbu sestupu. Přestože tentokrát kolínští závodníci odjeli v mnohem silnější sestavě a nasbírali o 40 bodů více, i v druhém závodě jim zůstal černý Petr.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská atletika má sprintera evropské extratřídy!

V sobotu 28. května hostil kolínský stadión Mirka Tučka v Borkách 2. kolo prvoligové soutěže atletických družstev mužů a žen, ve které bojuje také A tým kolínských mužů. Za ideálního sprinterského počasí při teplotě 28˚ C a mírném větru do zad se ve skvělém světle představil především domácí sprinter Štěpán Hampl. Ale nejen on měl zásluhu na skvělé úrovni závodu, na kterém padly hned čtyři limity na mistrovství světa a Evropy v mládežnických kategoriích a zásluhou domácí Kateřiny Šafránkové, startující mimo bodování, i výkon světové úrovně v kategorii žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Kunt v Turnově rekordně

Na tradičním 17. ročníku Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově se z kolínských atletů nejvíce dařilo překážkáři Jiřímu Kuntovi a osmistovkařce Martině Procházkové Uvizlové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O letních prázdninách budeme pořádat příměstské tábory!

 

Všeobecné informace ke stažení zde.                                                                                                                         Přihláška ke stažení zde.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atletický šampionát vícebojařů

Letošní mistrovství České republiky ve vícebojích všech věkových kategorií proběhlo na stadiónu pražské Slavii v Edenu. Kolínští atleti svou čtyřnásobnou účast tentokrát v žádný medailový úspěch neproměnili. Nejlépe si vedl starší žák Jakub Vítek, který v devítiboji starších žáků skončil na 9. místě a nasbíral 4662 bodů, když svůj nejlepší výkon podle očekávání předvedl ve skoku o tyči, kde překonal výborných 380 cm.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl má další limit na „Evropu“!

Nezvykle pozdě, až 21. května, se letos utkala v 1. kole přeboru Středočeského kraje družstva atletických juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Po několika letech má Sokol Kolín-atletika v soutěži všechny čtyři týmy a úvodní dějství mělo ukázat, který z nich má šanci na postup do podzimního mistrovství Čech, kam postupuje pouze vítěz soutěže juniorů a dorostenek a první dva týmy mezi juniorkami a dorostenci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková letí na olympiádu!!!

 

Nejlepší kolínská atletka současnosti Kateřina Šafránková dokázala využít největšího kladivářského mítinku na území České republiky – Zlaté tretry v Ostravě - ke splnění svého velkého snu. V konkurenci světové špičky dokázala ve čtvrtečním předprogramu slavného mítinku poslat své čtyřkilogramové náčiní do vzdálenosti 72,34 m, čímž překonala o metr a 18 centimetrů nejen svůj vlastní český rekord z roku 2012, ale především ostrý A limit IAAF pro účast na letních olympijských hrách v brazilském Riu de Janeiro!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atletické žákyně si boj o postup zkomplikovaly

Netradičně ve středu 18. května se tentokrát uskutečnilo ve Vlašimi 2. kolo přeboru Středočeského kraje atletických družstev staršího žactva. Kolínské týmy obhajovaly prvenství z úvodního kola a v případě úspěchu by se velmi přiblížily postupu do podzimního mistrovství Čech, kam po 4. kole postoupí dva nejlepší celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Extraligové atletky zamířily do mistrovství ČR

 

Plzeňský stadión přivítal v sobotu 14. května českou a slovenskou atletickou elitu v 1. kole Česká spořitelna atletické extraligy družstev mužů a žen slunečným, ale větrným počasím. Osm týmů mužů a stejný počet ženských družstev bojovalo o co nejlepší postavení pro 2. kolo, které proběhne 12. června v Kolíně, po němž poslední tým sestoupí do I. ligy, zatímco ostatní naopak postoupí do podzimního mistrovství ČR, kde je doplní tři vítězové prvoligových skupin.

Výsledky ►►►

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Maročan Saji vítězem 58. ročníku KVOKu

Za chladného a větrného počasí vyrazili běžci a běžkyně v neděli 15. května z atletického stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách na trať už 58. ročníku silničního běhu Kolín – Velký Osek – Kolín. Nedávná změna trati na půlmaratón znamená neustálý nárůst počtu startujících, a tak letos se na start postavilo 154 běžců a běžkyň, nejvíce za poslední tři desetiletí. Výsledky ►►►

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nevedlo se ani mužské rezervě

Druholigová rezerva mužů Sokola Kolín-atletika zajížděla k 1. kolu druholigové soutěže do Pardubic. Ukázalo se však, že cíl týmu, z nějž oproti loňsku odešla řada závodníků posílit A tým do 1. ligy, kterým je udržení v soutěži, bude zřejmě nad síly tohoto celku. V prvém kole totiž skončil velkým rozdílem na posledním místě.

Výsledky ►►►

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nevydařený úvod prvoligového týmu mužů

Tým atletů Sokola Kolín-atletika, který uplynulé dva roky strávil ve společnosti elitních českých celků v Česká spořitelna extralize, vyrazil po loňském sestupu k prvému kolu prvoligové soutěže do Hradce Králové a hned se přesvědčil, že ani letošní rok nebude žádnou procházkou růžovým sadem. V některých disciplínách, především vrzích, se totiž konkurence od té extraligové příliš nelišila, a navíc se úvodní kolo řadě kolínských závodníků vůbec nevydařilo a chyběly i některé opory.

Výsledky ►►►

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

1. kolo závodů přípravek

 

V neděli 8.5.2016 proběhlo na stadionu SKP Olympia v Kutné Hoře první kolo závodů atletických přípravek. Za nádherného slunečného počasí to pro nejmenší kolínské atlety byl vstup do sezóny více než podařený.

Fotogalerii závodů naleznete zde.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krajský přebor

O den později než atletické žactvo se o tituly přeborníků Středočeského kraje utkali ve Vlašimi dospělí, junioři a dorost. Závody sice provázelo slunečné počasí, ale velmi silný vítr znehodnotil celou řadu výkonů, především sprinterských, neboť vál běžcům do tváře se silou až pěti metrů za sekundu. Kolínským atletům, i když zdaleka nestartovali se všemi svými oporami, se medailově dařilo, když vybojovali celkem 37 cenných kovů, z toho 15 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky