Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Nejkvalitnější výkon vrhačského pětiboje předvedl Jan Balát

V sobotu 6. června se uskutečnil na kolínském stadiónu letošní první vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkon klání ve vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem předvedl domácí kladivář Jan Balát, který si hodem dlouhým 58,23 m nejen výrazně polepšil osobní maximum, ale stejně výrazně posunul i kolínský historický rekord v kategorii mužů do 22 let a jen těsně zaostal za absolutním kolínským rekordem Dominika Krále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny mládežnické týmy vykročily za postupem

V sobotu 6. června proběhlo na vlašimském stadiónu 1. kolo letošního přeboru Středočeského kraje v soutěžích družstev mládeže. Z tohoto tříkolového přeboru postoupí na konci prázdnin vždy dva nejlepší týmy do zářijového mistrovství Čech. A kolínským družstvům se v prvním dějství dařilo ve všech čtyřech kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně zahájili přebor výhrou

S více než měsíčním zpožděním zahájil na kolínském stadiónu Mirka Tučka letošní přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B prvním ze tří kol ve skupinách, z nichž pět nejlepších týmů postoupí do jednorázového finále. Oba kolínské týmy v domácím prostředí dokázaly, že s postupem rozhodně problémy mít nebudou, a zvítězily.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oslavy 120 let kolínské atletiky zahájí 17. června velký reprezentační mítink

Kolínská atletika slaví v letošním roce 120 let svého trvání, což znamená, že po AC Praha 1890 a dalších pražských klubech Spartě a Slavii je čtvrtým nejstarším atletickým klubem v naší republice! Souhra náhod spojených s letošním zrušením všech světových a evropských vrcholů způsobila, že na zahájení oslav tohoto výročí se uskuteční ve středu 17. června na kolínském stadiónu velký mítink s účastí naprosté české atletické špičky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské béčko zahájilo vítězně

V neděli 31. května zahájilo svou letošní soutěž přeboru Středočeského kraje B družstvo mužů. První kolo soutěže se odehrálo na stadiónu v Roztokách u Prahy a v konkurenci závodníků ze sedmi týmů svedla kolínská rezerva vyrovnaný boj o vítězství právě s domácím družstvem. V konečném účtování nakonec rozhodlo ve prospěch kolínských závodníků 13 bodů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa v projektu Spolu na startu

 

Kolínská atletika se výrazně podílela na úspěchu velkého projektu Českého atletického svazu Spolu na startu, v rámci kterého bojovalo v jediném dnu na 17 000 atletů na 173 stadiónech v celé České republice. A tři stadióny, mezi nimi právě ten kolínský, byly televizní tváří dvouhodinového přenosu. Díky České televizi tak viděli záběry z 66. ročníku Polabských závodů v síti Eurovize diváci po celé Evropě i v dalších částech světa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné vrhačské výkony na Hájkově memoriálu

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oznámení k Polabským závodům 1.6.

Všichni přihlášeni závodníci jsou do závodu vybráni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně zahájily vítězně

 

V pátek 29.5.2020 kategorie mladších žáků a žákyň odstartovala letošní opožděné soutěže družstev. O co nejlepší výsledek v prvním kole družstev skupiny B a zároveň i v krajském přeboru ve vícebojích se bojovalo na vlašimském stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Televizní Polabské závody 1. června

Zveme všechny atlety v rámci projektu SPOLU NA STARTU na odložený 66. ročník Polabských závodů, který se uskuteční netradičně přesně s měsíčním zpožděním v pondělí 1. června 2020 od 14:40 hod. na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách. Vzhledem k trvajícím opatřením ale tentokrát bez diváků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

1. června a 17. června nás čekají velké mítinky

 

Letošní zcela atypická sezóna přivede nečekaně na kolínský stadión českou atletickou špičku. V pondělí 1. června se totiž na téměř 200 stadiónech v celé České republice uskuteční závody v rámci projektu SPOLU NA STARTU a v Kolíně bude Česká televize předtáčet dvě reprezentační disciplíny v rámci 66. Polabských závodů a ve středu 17. června proběhne poslední a největší ze šesti reprezentačních mikromítinků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhly už 4. a 5. veřejné závody

 

Ve středu 20. května jsme uspořádali na našem stadiónu už 4. a 5. veřejné závody. A stejně jako na těch předchozích bylo vidět, že někteří závodníci mají za sebou i přes koronavirovou pandemii kvalitní přípravu, kterou už teď na začátku sezónu přetavili ve velmi dobré výkony.

Autorem fotogalerie je Jiří Kottas.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 20_05_20

Byla zveřejněna termínovka krajských soutěží

Po termínech soutěží, které řídí Český atletický svaz, byla zveřejněna také termínovka závodů žízených Středočeským krajským atletickým svazem. Vzhledem k tomu, že soutěže letos začínají o více než měsíc později a v podstatě všechny krajské soutěže zůstaly zachovány, bude letošní sezóna pořádně našlapaná!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nevybraní závodníci na veřejné závody 20.5.

Z důvodu výrazného překročení maximálního povoleného počtu závodníků na 4. veřejné závody 20.5.2020 v Kolíně oznamujeme, že jsme museli ze startovních listin vyškrtnout všechny závodníky z cizích oddílů s výjimkou AC Čáslav, AK Sokol Nehvizdy, AK Olymp Brno a SK Aktis Praha.
Děkujeme za pochopení!
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na třetích závodech se blýskli Šámal, Trnka, Drábková a Olivová

Třetí závod letošní sezóny se na našem stadiónu uskutečnil v sobotu 16. května a soutěžilo se na tratích 100, 200 a 400 metrů a v kouli disku a kladivu. Nejlépe si vedli sprinteři Jiří Šámal, Marek Řehák a Kristýna Šlehubrová a ve vrzích Vlastimil Trnka, Eliška Drábková, Natálie Olivová a Vojtěch Otta.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ČAS zveřejnil termínovku mistrovských soutěží

Český atletický svaz zveřejnil termínovou listinu mistrovských soutěží pro rok 2020. Zároveň s ní byl zveřejněn i formát soutěží pro rok 2020. Z těchto dokumentů vyplývají termíny letošních mistrovství České republiky i výrazné úpravy soutěží družstev dospělých pro rok 2020.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájili i oštěpaři a diskaři

Druhým kolínským závodem letošní letní sezóny byl ve středu 13. května mítink v hodu oštěpem a hodu diskem, kterého se zúčastnilo 36 vrhačů a vrhaček z devíti klubů. A především oštěpaři předvedli na úplném začátku sezóny výborné výkony a o některé z nich se zasloužili i domácí závodníci. Padl i kolínský historický rekord v kategorii dorostenců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory

Vzhledem k příznivým okolnostem aktuálního vývoje situace ohledně COVID-19 a v souvislosti s předpokládaným uvolňováním pravidel předpokládáme, že letošní příměstské tábory proběhnou ve standardním režimu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájili jsme sezónu!

Prvním závodem letošní sezóny, jejíž start je výrazně opožděn a pozměněn, byl na našem stadiónu v úterý 12. května sprinterský trojboj, kterého se den po povolení sportovních akcí do 100 osob zúčastnilo 62 sprinterů, a i přes chladné počasí byly hned při první závodní příležitosti k vidění kvalitní výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Peter Nemšovský

V pondělí 11. května zemřel ve věku 77 let bývalý vynikající československý trojskokan a dlouholetý trenér Peter Nemšovský, který v posledních dvou letech trénoval také v našem oddíle. Jeho současným svěřencem u nás byl Dominik Holub a trénoval také dvojici Michal Sebera a Lukáš Kozárek, které přivedl do našeho klubu a kteří jsou oporami našeho prvoligového týmu mužů. Budeme na něj vzpomínat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky