Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Mistrovskou sezónu družstev zahájilo mladší žactvo

V pátek 22. dubna zahájila po dvou letech konečně v tradičním termínu sezóna mistrovských utkání družstev. Jako první se ve třech skupinách v úvodním kole utkali v přeboru Středočeského kraje mladší žáci a žákyně. Kolínští mladí atleti bojovali ve skupině B na stadiónu v Benešově a vedli si velmi dobře, což platí především o dívkách, které zvítězily s velkou převahou, zatímco chlapci skončili těsně druzí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová se stala Sokolem roku, Lukáš Soukal druhý!

 

Česká obec sokolská vyhlásila v úterý 19. dubna vítěze tradiční ankety „Sokol roku“. V hlavní kategorii se jím stal majitel bronzové medaile z OH v Tokiu šermíř Alexander Choupenitch, a v kategorii sportovců 19-23 let se vítězkou stala finišmanka zlaté české štafety z atletického mistrovství Evropy Barbora Malíková. Skvělého úspěchu dosáhli v kategorii do 18 let dva naši atleti Natálie Olivová a Lukáš Soukal. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři medaile z krajského přeboru v přespolním běhu

Trochu nesmyslně den po mistrovství České republiky mládežnických kategorií v přespolním běhu se uskutečnil v neděli 27. března v rámci 80. ročníku Běhu sady Vodranty v Čáslavi letošní krajský přebor v přespolním běhu všech kategorií. Kolínští běžci si z něj odvezli jednu zlatou, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová na světovém šampionátu obsadila 35. příčku

Po nepříjemných zdravotních peripetiích nastoupila v sobotním dopoledni členka naší tělocvičné jednoty a závodnice USK Praha Helena Jiranová ke svému rozběhu na halovém mistrovství světa v Bělehradu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Bylo zvoleno nové vedení T.J. a oddílu na roky 2022-2025

V pátek 11. března proběhla valná hromada naší Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika a oddílu atletiky, na níž bylo zvoleno nové vedení na období let 2022 - 2025. Do funkce starost\y T.J. byl zvolen JUDr. Radek Bechyně, místostarostou se stal Mgr. Jiří Tuček a jednatelem Mgr. Antonín Morávek. Kontrolní komise T.J. bude pracovat ve složení MUDr. Josef Slabý, Bc. Kateřina Šafránková a Ing. Jan Šedina a vyslanci na valné hromady župy Tyršovy byli zvolení Zdeněk Hejduk, Květoslav Pařík a Mgr. Václav Škvor. Výbor oddílu se ve dvou kolové volbě podařilo zvolit pouze v pětičlenném složení. Jeho předsedou je Mgr. Antonín Morávek a členy JUDr. Radek Bechyně, Dominik Holub, MUDr. Josef Slabý a Mgr. Jiří Tuček.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Bylo zvoleno nové vedení T.J. a oddílu

V pátek 11. března proběhla valná hromada naší Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika a oddílu atletiky, na níž bylo zvoleno nové vedení na období let 22022 - 2024. Do funkce starost\y T.J. byl zvolen JUDr. Radek Bechyně, místostarostou se stal Mgr. Jiří Tuček a jednatelem Mgr. Antonín Morávek. Kontrolní komise T.J. bude pracovat ve složení MUDr. Josef Slabý, Bc. Kateřina Šafránková a Ing. Jan Šedina a vyslanci na valné hromady župy Tyršovy byli zvolení Zdeněk Hejduk, Květoslav Pařík a Mgr. Václav Škvor. Výbor oddílu se ve dvou kolové volbě podařilo zvolit pouze v pětičlenném složení. Jeho předsedou je Mgr. Antonín Morávek a členy JUDr. Radek Bechyně, Dominik Holub, MUDr. Josef Slabý a Mgr. Jiří Tuček.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková zacinkala bronzem!

V ostravské hale se rozeběhlo halové mistrovství České republiky mužů a žen, které je posledním z letošních halových šampionátů. Kolínskou atletiku na něm zastupuje v individuálních disciplínách pětice našich nejlepších atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřela naše výborná rozhodčí Lenka Vančurová

Ve středu 2. března zemřela po dlouhé těžké nemoci naše výborná rozhodčí I. třídy, maminka našeho závodníka Tadeáše Krakuvčíka a manželka našeho člena a rovněž výborného rozhodčího Romana Krakuvčíka paní Lenka Vančurová. Poslední rozloučení proběhne v pátek 11. března od 13 hodin v obřadní síni v Lysé nad Labem. Nezapomeneme!   Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kandidáti do orgánů T.J. a oddílu atletiky

V pátek 4. března 2022 skončila lhůta pro podání kandidatury do orgánů Tělocvičné jednoty Sokol Kolín-atletika a oddílu atletiky. Na jednotlivé funkce kandidují na valné hromadě jednoty a oddílu 11. března tito kandidáti:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory 2022

Letos budeme již posedmé pořádat příměstské tábory. Online přihlašování na příměstské tábory bude otevřeno od 14.3.2022 od 8:00 na atletikakolin.iddm.cz přes naše klientské centrum. Více ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovském šampionátu pět umístění v osmičce

 

V sobotu a v neděli 26.-27. února se po jednoroční pauze uskutečnilo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce mistrovství České republiky v kategorii žactva. Kolínskou atletiku na něm v individuálních disciplínách reprezentovalo 6 závodníků a další tři přibyli v závěrečných závodech štafet.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pozvánka na valnou hromadu T.J. a oddílu

Výbor Tělocvičné jednoty Sokol Kolín - atletika a výbor oddílu atletiky svolává na pátek 11. března 2022 valnou hromadu. Ta se uskuteční od 16:00 hod. v SOŠ informatiky a spojů Kolín, Jaselská 826, Kolín IV. Právo účasti s hlasem rozhodujícím mají všichni členové T.J., kteří k 11.3.2022 dovrší 18 let. Mladší členové se mohou zúčastnit pouze s hlasem poradním.

Pozvánka  Jednací a volební řád  Výroční zpráva  Souhlas kandidáta

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ze Sportovce Kolína 2021 si atleti odnesli 13 ocenění!

 

V úterý 22. února se v kolínském městském divadle rozdávala ocenění nejlepším kolínským sportovcům a sportovním kolektivům v rámci slavnostního večera Sportovec Kolína 2021. Téměř dvouhodinovým pořadem provázela poprvé v historii ankety žena - sportovní moderátorka České televize Barbora Černošková a vystoupili v něm vítězka Superstar Sabina Křováková a mezinárodními úspěchy ověnčené skupiny Skipping Boys a Fotbal bez limitu.   Fotogalerie

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatý Matyáš Čudlý, stříbrná štafeta juniorů, dvakrát bronzová Natálie Olivová!

 

O víkendu proběhlo v Ostravě halové mistrovství České republiky v kategoriích juniorů a dorostu. S nemalými ambicemi na ně odjížděla i řada kolínských talentů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na gigantu se představí patnáct Kolíňáků

O víkendu se v ostravské hale uskuteční letošní halový gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích dorostu a juniorů. Ať už přímo nebo z pozice náhradníků se mezi českou špičku probojovalo celkem patnáct závodníků našeho oddílu. Tento počet by se měl ještě rozšířit o členy štafet na 4x200 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová vybojovala titul vícebojařské šampiónky!

 

V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce se v pátek 11. února rozběhlo letošní první mistrovství České republiky, a to ve vícebojích a chůzi. První den se na něm představily i dvě svěřenkyně Jiřího Robovského Amálie Schederová a Sofie Bébrová. Největším kolínským želízkem byla ale juniorka Natálie Olivová, která absolvovala svou soutěž v sobotu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pořádali jsme veřejné závody

V sobotu 12. února uspořádal náš oddíl v nafukovací hale na Strahově veřejné závody, které byly jednou z posledních příležitostí především pro kategorie dorostu a juniorů vybojovat si účast na mistrovství České republiky v Ostravě, které se uskuteční příští víkend.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Hustopečích se dařilo Čudlému i Olivové

V sobotu se na jižní Moravě uskutečnil další ročník tradičně skvěle mezinárodně obsazeného Hustopečského skákání. Na galamítinku, v němž bylo na vítězství v prestižních soutěžích mužů a žen potřeba překonat laťku ve výšce 236 a 195 cm, se představili také tři kolínští výškaři. Čudlý 202 cm

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Ostravě skvělá Jiranová, výborný Soukal

Ostrava má  za sebou největší český halový závod - Stříbrný mítink WIT - Czech Indoor Gala. Na něm zazářila odchovankyně kolínské atletiky Helena Jiranová, v národním programu se dařilo i mladým kolínským sprinterům.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý limit Heleny Jiranové pro mistrovství světa

Skvělé zlepšení prokázala na mítinku Jablonecká hala členka naší T.J., závodící v dresu USK Praha, svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. Už v rozběhu si vylepšila osobní rekord na 60 metrů překážek na výborných 8,14 s a splnila entry standard pro start na mistrovství světa v Bělehradě. Ve finále tento čas ale ještě výrazně posunula na skvělých 8,07 s a dostala se tak na třetí místo historických českých tabulek. GRATULUJEME!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky