Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Atleti i atletky vykročili k extraligové baráži

 

Za konečně krásného jarního počasí vybojovala družstva kolínských atletů a atletek na stadiónu v Hradci Králové první kolo prvoligové soutěže. A to se jim jaksepatří vydařilo! Oba týmy udělaly první krok k postupu do podzimní baráže o extraligu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přivezlo z přeboru kraje 19 medailí

 

V neděli 12. května za teploty nepřesahující jednociferné hodnoty dokončili na kladenském stadiónu seriál atletických přeborů Středočeského kraje jednotlivců starší žáci a žákyně. V konkurenci 20 klubů si nejlépe vedli závodníci Sokola Kolín-atletika, kteří vybojovali 19 medailí, z toho 8 zlatých. Jen o jednu medaili hůře si při stejném počtu titulů vedli domácí atleti a třetí v medailovém pořadí skončili chlapci a děvčata ze Staré Boleslavi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Kladně bojovali o krajské tituly dospělí, junioři a dorost

 

V sobotu 11. května proběhl na kladenském Sletišti letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. I když počasí opět atletice nepřálo, závody provázel chlad, po většinu programu déšť a v jednu chvíli i kroupy, kolínská výprava vybojovala 19 prvních, 19 druhých a 11 třetích míst a závodníci v modrobílém předvedli řadu kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo na vícebojařské medaile nedosáhlo

V pátek 10. května hostil kolínský stadión za překvapivě slunečného počasí přebor východní části Středočeského kraje v pětiboji mladšího žactva. Na startu se setkala početná konkurence více než pěti desítek žáků a téměř sedmi desítek dívek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený mítink Youth Athletics s výkony roku

Za na letošní květen nečekaně slunečného počasí proběhl na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách mládežnický mítink Youth Athletics – Sokol Grand Prix. Soutěže v kategoriích dorostu a žáků ozdobila řada špičkových českých výkonů a blýskly se i mladé kolínské naděje, které vybojovaly v konkurenci 274 závodníků ze 36 klubů 11 zlatých, 8 stříbrných a 9 bronzových medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská fotogalerie Jiřího Kottase z Polabských závodů

 

Ve fotogalerii Jiřího Kottase ze 65. ročníku Polabských závodů naleznete fotografie kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabské závody 2019 | 0 Komentářů:

Mladšímu žactvu se na přeboru kraje nedařilo

V chladu, ale naštěstí bez deště, proběhl na kutnohorském stadiónu letošní přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva, který byl zároveň téměř poslední příležitostí nominovat se na letošní Letní olympiádu dětí a mládeže. Kolínským mladým atletům se tentokrát nedařilo a v obrovské konkurenci téměř 400 žáků a žákyň z 21 středočeských klubů, kdy v některých disciplínách startovalo i více než 100 atletů, vybojovali pouhé dvě medaile a deset umístění mezi nejlepší osmičkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mládežnické týmy vykročily za postupem

Za velmi chladného počasí, ke kterému se přidal ve druhé polovině programu silný déšť a v samém závěru i sněžení, kvůli čemuž musela být zrušena poslední dívčí disciplína – hod diskem, proběhlo v Kladně 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů. A kolínská družstva si i přes nepřízeň počasí vedla velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené Polabské závody ozdobili Šafránková a Hampl

 

Za chladnějšího počasí proběhl 1. května na stadiónu Mirka Tučka v Borkách za téměř rekordní účasti 304 závodníků z 25 klubů již 65. ročník Polabských závodů.  Z řady kvalitních výkonů, z nichž o mnohé se postarali domácí atleti, vyčnívaly výkony vítězů hodu kladivem žen a běhu na 100 metrů mužů Kateřiny Šafránkové a Štěpána Hampla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový turnus příměstského tábora

Otevřeli jsme nový turnus příměstského tábora v termínu 19.- 23.8.2019. V případě zájmu kontaktujte pana Mgr. Ondřeje Paříka, Ph.D.. Tel: 724596607, email: ondrej.parik@seznam.cz

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo „převálcovalo“ své soupeře

 

Za téměř ideálního atletického počasí se ve Vlašimi uskutečnilo letošní 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených týmů je letos soutěž rozdělena do dvou skupin, z nichž prvních pět družstev po třech kolech postoupí do finále, které proběhne 1. září v Berouně. Kolínské týmy byly zařazeny do východní skupiny B.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zveme vás na 65. ročník Polabských závodů

 

Ve středu 1. května proběhne už 65. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku jak v kategorii mužů a žen, tak v kategoriích mládeže, a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

"Béčko" mužů skončilo druhé

V neděli 21. dubna se ve Staré Boleslavi uskutečnilo za účasti 7 týmů první kolo krajského přeboru družstev mužů, v němž startuje i kolínské B družstvo vedené Vilémem Grumlem. V minisestavě s 10 závodníky obsadilo druhé místo za vítěznými atlety z Českého Brodu a před závodníky Sokola Roztoky u Prahy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na 1. kolínském vrhačském pětiboji se blýskli kladiváři

V sobotu 20. dubna se za účasti tří desítek vrhačů z celé republiky uskutečnil letošní první kolínský vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkony podle očekávání předvedli mladí kolínští kladiváři, kteří se poprvé představili ve vyšší, juniorské kategorii. Celkovým vítězem pětiboje se ale s převahou stal Pavel Peňáz, který rovněž poprvé startoval v nové veteránské kategorii mužů nad 50 let. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Keňští vítězové K-VO-Ku posunuli traťové rekordy

 

Za krásného téměř letního počasí, které ale běžci zase až tak moc nemilují, se více než stovka závodníků postavila v neděli 21. dubna na start už 61. ročníku obrátkového půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Závod svými výkony ozdobila podle očekávání výprava keňských atletů a vítězové kategorií mužů i žen posunuli traťové rekordy. Výsledky 61. ročníku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Již tuto neděli se běží populární K-VO-K

Už tuto neděli se v 10.00 hod. postaví běžci a běžkyně na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách na start už 61. ročníku obrátkového půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Závod se současně běží jako přebor Středočeského kraje mužů a žen v půlmaratónu a letošní ročník by mohla výrazně oživit čtveřice keňských běžců a běžkyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek čtrnáctý na šampionátu v půlmaratónu

V sobotu 13. dubna proběhl v Pardubicích letošní šampionát České republiky v půlmaratónu. Kolínskou atletiku na mistrovství reprezentovali dva muži a tři ženy a podle očekávání si nejlépe vedl Milan Janoušek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští běžci vybojovali na přeboru ČOS 12 medailí!

Velmi úspěšná byla výprava kolínských běžců na letošním přeboru České obce sokolské v přespolním  běhu, který se tradičně konal v sobotu 6. dubna v rámci Jaroměřského krosu. Závodníci z města na Labi celému přeboru jasně dominovali, když vybojovali sedm titulů přeborníků ČOS, jednu stříbrnou a čtyři bronzové medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová je nominována na mistrovství světa štafet!

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo nominaci reprezentantů na nadcházející mistrovství světa štafet, které bude ve dnech 11.-12. května hostit japonská Jokohama. Mezi patnáctkou českých sprinterů a sprinterek, kteří budou bojovat na tomto šampionátu i o nominaci na mistrovství světa v Dauhá, figuruje i jméno kolínské odchovankyně Heleny Jiranové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Máme 19 nových rozhodčích III. třídy!

Na konci března proběhlo na našem stadiónu školení rozhodčích atletiky III. třídy. Je víc než potěšitelné, že se náš sbor rozhodčích, který čeká v letošním roce více než 50 závodů, rozrostl o dalších devatenáct členů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky