Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Drozdův lesní běh přeložen na 5. prosince

Vzhledem k tomu, že mimořádná opatření vlády byla prodloužena minimálně do 20. listopadu, není možné uskutečnit 94. ročník Drozdova lesního běhu ani v náhradním termínu, kterým byl 8. listopad. Konání závodu se tak přesouvá do nového termínu, jímž je sobota 5. prosince. Propozice závodu zůstávají v platnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Videoklip z mítinku ke 120 letům atletiky

Pojďte si současnou nejen pro kolínskou atletiku neutěšenou dobu zpříjemnit zhlédnutím videoklipu Michala Keltnera z letošního televizního mítinku ke 120 letům kolínské atletiky, který proběhl na našem stadiónu v červnu. Videoklip naleznete na následujícím odkazu.

https://vimeo.com/457880547/a6dcd45325

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přesun MČR v krosu a zrušení mezikrajových utkání

Vzhledem k vývoji epidemické situace bylo mistrovství České republiky v přespolním běhu v Praze-Běchovicích přeloženo na 12. prosince a konání mezikrajových utkání mladšího i staršího žactva bylo zrušeno.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

STADIÓN JE PRO TRÉNINK UZAVŘEN!

Vzhledem k novým vládním opatřením, která platí od čtvrtka 22. října, je atletický stadión po dobu jejich trvání pro trénink uzavřen. V souladu s těmito opatřeními nejsou možné ani žádné skupinové tréninkové aktivity, je povolena pouze individuální sportovní aktivita v přírodě v maximálním počtu dvou osob. Těšíme se na stadiónu na shledanou v lepších časech a věříme, že všichni kolínští atleti zahájí pod distančním vedením svých trenérů přípravu na novou sezónu alespoň individuálně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Karel Tauchman

 

Dne 16. října zemřel po krátké nemoci ve věku 80 let bývalý kolínský atlet a člen silného družstva mužů ze 60. let, výškař a tyčkař  Karel Tauchman. Poslední rozloučení se zesnulým se uskuteční v rodinném kruhu. Na archivní fotografii z utkání kolínských atletů v bulharské Varně je Karel Tauchman třetí zleva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oslavy 120 let kolínské atletiky jsou přeloženy!

Slavnostní setkání kolínských atletů všech generací ke 120 letům trvání kolínské atletiky, které se mělo uskutečnit 7. listopadu 2020 v Městském společenském domě Kolín, je PŘELOŽENO NA SOBOTU 27. března 2021! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský vrhačský pětiboj dne 24.10.2020 je zrušen!

Kolínský vrhačský pětiboj, který se měl uskutečnit v sobotu 24. října 2020, byl z důvodu protiepidemických opatření vlády zrušen!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Omezení provozu od středy 14. října

Podle usnesení vlády jsou od středy 14. října do úterý 3. listopadu zakázány hromadné akce konané v počtu osob vyšším než šest. Provoz našeho oddílu se proto na tuto dobu omezuje takto:
1) Nelze využívat žádné vnitřní prostory areálu.
2) Jsou zrušeny tréninky přípravek.
2) Tréninky ostatních kategorií jsou možné v maximálním počtu šesti osob (např. trenér + 5). Areál bude možné využívat v tomto počtu jak na hlavním, tak na rozcvičovacím stadiónu. Pro objednávání těchto prostor je zprovozněn rezervační systém na adrese atletikakolin.rezervacnik.cz. POZOR! Každý trenér si může jeden ze stadiónů v pracovní dny v době od 15 do 18 hodin zarezervovat pouze dvakrát v týdnu! Bez předchozí rezervace není trénink na stadiónu možný! Výbor T.J. doporučuje všem trenérům využívat po tuto dobu pro tréninky především prostory mimo stadión.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Omezení provozu na stadiónu

V souvislosti s vládními opatřeními bude od pondělí 12. října do změny vládních opatření omezen provoz na stadiónu takto:     

1) Jsou uzavřeny všechny vnitřní prostory související se sportovní činností - posilovny, tělocvičny, sauna, vířivka, šatny i klubovna 

2) Tréninky skupin přípravek a homogenních skupin mladšího žactva do počtu 20 osob ve skupině budou probíhat v lese, na stadiónu mohou trénovat ostatní skupiny do maximálního počtu 20 osob (včetně trenérů) na novém stadiónu a 20 osob na rozcvičovacím stadiónu - pro objednávání je znovu zprovozněn rezervační systém na adrese atletikakolin.rezervacnik.cz

3) Trénink hodu kladivem je prozatím možný pouze o víkendech

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův lesní běh přeložen na 8. listopadu

Letošní 94. ročník Drozdova lesního běhu, který se měl uskutečnit v neděli 11. října, je z důvodu vládního nařízení, platného od 5. října 2020, umožňujícího pořádat sportovní akce pouze pro sportovce registrované ve sportovním svazu, je přeložen na neděli 8. listopadu. Všechny ostatní údaje z propozic včetně startu v 10.30 hod. zůstávají v platnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou druhý nejlepší tým v republice!

 

Skvělým způsobem zakončilo letošní sezónu družstvo juniorek Sokola Kolín-atletika, které po titulu mistryň Čech vybojoval ve finále mistrovství České republiky v Opavě po nadšeném týmovém výkonu nečekaně stříbrné medaile. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci skončili ve finále MČR šestí

 

Velmi dobrý výkon předvedli v sobotu mezi osmi nejlepšími týmy České republiky kolínští dorostenci, kteří vybojovali v Jablonci nad Nisou za větrného počasí po kvalitním výkonu šestou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rozloučení s Ondrou Hodboděm je v pátek v 11.30 hod.

 

Poslední rozloučení s tragicky zesnulým Ondrou Hodboděm, závodníkem SKP Nymburk, který v uplynulých letech oblékal jako hostující závodník také dres našeho oddílu, proběhne v pátek 2. října v nymburském krematoriu. Vzpomínáme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera korunoval sezónu třetím zlatem!

 

Roman Pazdera, svěřenec trenérky Jany Šedinové, dokázal v neděli 27. září po letošních titulech mistra České republiky v bězích na 5000 a 10000 metrů na dráze přidat třetí zlatou medaili na slavných Běchovicích v silničním běhu na 10 kilometrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka obsadila ve finále páté místo

V neděli proběhlo v Berouně finále přeboru Středočeského kraje družstev přípravek. Kolínský tým obsadil mezi družstvy z 20 středočeských klubů kvalitní pátou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Družstva staršího žactva na postup nedosáhla

Družstva staršího žactva na postup nedosáhla

Týmy staršího žactva bojovaly v mistrovství Čech ve dvou skupinách a kolínská družstva to měla v sobotním neatletickém počasí na stadiónu bez tribuny v Novém Městě nad Metují hodně těžké. Nakonec se ani jednomu týmu nepodařilo vmáčknout do medailové a zároveň postupové trojice, ačkoli děvčata byla k bronzu hodně blízko.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci v Třebíči vybojovali postup

 

Ani mistrovství Čech družstev dorostu tuto sobotu v Třebíči se nevyhnulo chladné a deštivé počasí, které závod proměnilo především v boj o body. Kolínští dorostenci, kteří v koutku pomýšleli i na boj o medaile, nakonec v těsném souboji s ústeckými závodníky vybojovali postup do mistrovství republiky z páté příčky. Dorostenky, z nichž devět nejlepších posílilo juniorky, skončily ve značně okleštěné sestavě dvanácté.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou po dramatu mistryněmi Čech!

 

Za zcela neatletického počasí, teploty 8 stupňů, po celý den hustého deště, za zpřísněných hygienických opatření a dohledu pražské hygieny proběhlo na stadiónu pražské Slavie letošní mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Celý závod tentokrát nebyl o výkonech, ale o boji s počasím a bodovém zisku pro tým. A to kolínské juniorky po nadšeném výkonu zvládly na jedničku!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mezistátku Roman Pazdera bronzový

 

V neděli 20. září se v polském městě Karpacz uskutečnilo letošní jediné mezistátní atletické utkání, a to dvojutkání Polsko - Česká republika v kategorii juniorů. Kolínská atletika na něm měla trojnásobné zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci vybojovali v Třinci čtyři finále

V Třinci bojovali o tituly mistrů České republiky a medaile žáci a žákyně. V obrovské konkurenci závodníků ze 128 klubů kolínští závodníci vybojovali čtyři finálová umístění, o které se zasloužila štafeta dívek na 4x300 metrů, Vojtěch Otta, Marek Málek a Matěj Rosenberger.  Videozáznam štafety dívek na 4x300 m

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky