Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Na MČR v půlmaratónu nejlépe 16. Kroužilová a 20. Janoušek

V neděli 12. července proběhlo v Kostěnicích letošní mistrovství ČR mužů a žen v půmaratónu. Kolínští běžci tentokrát žádný pronikavý úspěch neslavili, když z mužů doběhl nejlépe dvacátý Milan Janoušek, mezi ženami pak Iva Kroužilová dokončila závod jako šestnáctá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na deštivém Youth Athletics startovali atleti ze 39 klubů

 

Počasí letos kolínským atletickým závodům příliš nepřeje, a tak i dvě třetiny disciplín na letošním ročníku mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který se odehrával netradičně v červenci, skrápěl déšť. I přes prázdninový termín se do Kolína sjeli mladí atleti v kategoriích žactva a dorostu z téměř čtyř desítek klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Fotogalerie Jiřího Kottase

Kolínské vyhlídky pro republikové šampionáty

V podstatě všechny vrcholy letošní tuzemské sezóny, pokud se vůbec uskuteční, což vzhledem k současnému opětovnému nárůstu nemocných Covid-19 a lokálnímu omezování počtu účastníků hromadných akcí není vůbec jisté,jsou posunuty až do druhé poloviny sezóny. Již nyní se z průběžných tabulek dají vyčíst šance kolínských atletů na účast na mistrovství České republiky a je zřejmé, že loňská bilance letních šampionátů, na které se kvalifikovalo 71 kolínských atletů, z nichž 41 se dokázalo umístit ve finálové osmičce a 16 z nich vybojovalo medaile, se nejspíš letos opakovat nebude.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy vstoupily do 1. ligy vítězně, muži skončili třetí

V sobotu 4. července zahájila v Mladé Boleslavi za krásného slunečného počasí 1. kolem letošní „okleštěná“ prvoligová soutěž. Ta bude mít v této koronavirem poznamenané sezóně pouze tři kola a je uzavřená, tedy z ní letos nikdo nepostoupí ani nesestoupí. Přesto se kvalita soutěže a nasazení jednotlivých týmů nijak nelišily od té loňské.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo získalo osm krajských medailí

 

Netradičně ve středu 1. července se uskutečnil na kladenském Sletišti letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategorii starších žáků a žákyň, který byl náhradou za kolínský závod, jenž zhatila průtrž mračen. Kolínským závodníkům se při absenci obou halových medailistů z MČR Jiřího Synka a Matyáše Čudlého a výpadcích některých dalších nedařilo jako v uplynulých letech a vybojovali 2 zlaté, 4 stříbrné a 2 bronzové medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera je juniorským mistrem ČR v běhu na 10 000 metrů

 

V teplém letním počasí proběhlo tuto sobotu ve Slavkově u Brna letošní první dráhové mistrovství České republiky, a to v běhu na 10000 metrů. A tento šampionát přinesl velký úspěch svěřenci trenérky Jany Šedinové Romanu Pazderovi, který po loňských stříbrných medailí získal poprvé titul mistra České republiky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechna mládežnická družstva potvrdila postup

V sobotu 27. června proběhlo za teplého letního počasí na kladenském Sletišti druhé kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Kolínským týmům se stejně jako v prvním dějství dařilo a před posledním kolem přeboru v podstatě už potvrdily jistotu postupu do podzimních bojů na mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně tentokrát druzí

Druhé kolo přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň skupiny Východ proběhlo v pátek 26. června na vlašimském stadiónu. Oba kolínské týmy se tentokrát musely sklonit před děvčaty a chlapci ze Staré Boleslavi a skončily na druhých příčkách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová první v Evropě a druhá na světě!

Za chladného, větrného a deštivého počasí proběhl na plzeňském stadiónu vícebojařský mikromítink ČAS. I přes nepřízeň počasí, v němž teplota dosahovala jen patnácti stupňů, si skvěle vedla dorostenka Natálie Olivová, která si téměř o 600 bodů vylepšila své loňské maximum a vyhoupla se do čela letošních evropských tabulek a na druhé místo tabulek světových!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jedenáct medailí z krajského přeboru mladšího žactva

Vůbec žádné štěstí na počasí neměli středočeští mladší žáci a žákyně, kteří za chladu a deště bojovali v sobotu 20. června na kutnohorském stadiónu o tituly přeborníků Středočeského kraje, V obrovské konkurenci téměř čtyř stovek závodníků z 26 klubů se kolínským barvám dařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Televizní sestřih ze středečního mítinku

Zde můžete zhlédnout desetiminutový záznam ze středečního mítinku ČAS ke 120 letů kolínské atletika:

https://www.youtube.com/watch?v=76bzGSBACYM&feature=youtu.be

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený mítink ke 120 letům kolínské atletiky

 

Středeční mítink Českého atletického svazu, kterým náš oddíl zahájil letošní oslavy 120 let kolínské atletiky, přinesl celou řadu velmi kvalitních výkonů a především přivedl na kolínský atletický stadión celou plejádu špičkových atletů. Desetiminutový sestřih ze závodu můžete zhlédnout na ČT Sport ve čtvrtek ve 14.55 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: VELKÁ FOTOGALERIE JIŘÍHO KOTTASE

Nevybraní závodníci na mítink ČAS ke 120 letům kolínské atletiky

Na mítink ČAS ke 120 letům kolínské atletiky nebyli pořadatelem vybráni následující závodníci:

5000 m: Marek Voborský (Dukla Praha), Jan Kunčický (USK Praha), Lukash Platil (SK Nové Město nad Metují), Petr Muras (SSK Vítkovice), Ondřej Rosa (VSK Univerzita Brno), Jakub Budil (Atletika Písek), Michal Procházka (USK Praha), Matěj Nový (USK Praha)

skok daleký: Jiří Rothanzl (Sokol Kolín-atletika), Jakub Randus (PSK Olymp Praha)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další velká jména na středu

V pondělí večer se uzavřely přihlášky na středeční mítink ČAS ke 120 letům kolínské atletiky a startovní listina závodu se doplnila o další velká jména české atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

KP žactva kvůli přívalovému dešti zrušen, první velká jména pro středeční mítink

 

Nedělní přebor Středočeského kraje staršího žactva musel být zrušen, když dlouhotrvající přívalový déšť proměnil kolínský stadión v koupaliště. Dva dny před ukončením přihlášek na středeční mítink ČAS jsou už potvrzena první velká jména na startovní listině.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně na druhém kole se dvěma oddílovými rekordy

 

Za krásného červnového počasí se v pátek 12.6. konalo na čáslavském atletickém stadionu druhé kolo krajského přeboru družstev mladších žáků a žákyň. Představení mladých kolínských atletů bylo výborné.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeborech kraje padesátka umístění v prvé trojce

Na kladenském stadiónu se v sobotu 13. června odehrál letošní přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Početná kolínská výprava na něm vybojovala 21 prvních, 19 druhých a a 11 třetích míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Předprodej vstupenek na mítink ke 120 letům kolínské atletiky zahájen

 

Již za týden, ve středu 17.června, proběhne na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách velký mítink u příležitosti letošních oslav 120 let kolínské atletiky a dnes byl zahájen předprodej zhruba stovky vstupenek, více diváků se totiž na stadión kvůli opatření o akcích pro maximálně 500 osob nevejde. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nejkvalitnější výkon vrhačského pětiboje předvedl Jan Balát

V sobotu 6. června se uskutečnil na kolínském stadiónu letošní první vrhačský pětiboj. Nejkvalitnější výkon klání ve vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem předvedl domácí kladivář Jan Balát, který si hodem dlouhým 58,23 m nejen výrazně polepšil osobní maximum, ale stejně výrazně posunul i kolínský historický rekord v kategorii mužů do 22 let a jen těsně zaostal za absolutním kolínským rekordem Dominika Krále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny mládežnické týmy vykročily za postupem

V sobotu 6. června proběhlo na vlašimském stadiónu 1. kolo letošního přeboru Středočeského kraje v soutěžích družstev mládeže. Z tohoto tříkolového přeboru postoupí na konci prázdnin vždy dva nejlepší týmy do zářijového mistrovství Čech. A kolínským družstvům se v prvním dějství dařilo ve všech čtyřech kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky