Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Jakub Vítek překonal limit na "Evropu" i kolínský rekord!

 

V úterý 29. května startovala část špičky kolínské atletiky na tradičním mezinárodním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Závod se nejvíce podařil dorostenci Jakubu Vítkovi, který ve skoku o tyči dokázal překonat na třetí pokus laťku ve výši 468 cm, čímž nejen překonal svůj vlastní kolínský historický rekord v dorostenecké, ale i v mužské kategorii, ale zároveň si splněním limitu Českého atletického svazu prakticky zajistil účast na prázdninovém mistrovství Evropy dorostu v maďarském Györu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nástupci Dvořáka a Šebrleho se o víkendu utkají v Kolíně!

 

Teprve potřetí ve 118 let dlouhé historii atletiky v Kolíně bude toto město na Labi hostit republikový šampionát. Již tento pátek se do Kolína sjedou mladí vícebojaři z celé země, aby se na stadiónu Mirka Tučka v Borkách utkali o letošní tituly mistrů České republiky. V třídenním klání se představí český mládežnický výkvět v celkem osmi kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští žáci dominovali krajskému přeboru jednotlivců

 

Zatímco v sobotu na kladenském stadiónu posbírali suverénně nejvíc medailí ze středočeského krajského přeboru dospělých, juniorů a dorostu domácí atleti, v nedělním téměř tropickém počasí na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně nenechali pro změnu kolínští žáci nikoho na pochybách o své současné dominanci v této kategorie, když vybojovali ze 30 vypsaných disciplín 11 titulů, 8 stříbrných a 3 bronzové medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru kraje skvělé Pešová a Pražáková

 

V sobotu 26. května se atletičtí dorostenci, junioři a dospělí utkali na kladenském Sletišti v letošním přeboru Středočeského kraje jednotlivců. Atleti Sokola Kolín-atletika vybojovali za krásného atletického počasí celkem 17 prvních 12 druhých a 13 třetích míst. Navíc tři z nich předvedli špičkové výkony evropského formátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I mladší žactvo začalo prvním kolem krajský přebor

Mladší žáci a žákyně zahájili letošní mistrovskou soutěž 1. kolem krajského přeboru skupiny Východ na stadiónu ve Staré Boleslavi, která byla do této skupiny na rozdíl od předchozích let zařazena a kolínským chlapcům a dívkám tak přibyl těžký soupeř už v základní skupině před podzimním finále. Kolínští žáci si bez problémů s konkurencí poradili, děvčata po velké boji podlehla o tři body domácím atletkám.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na kolínském stadiónu vyvrcholil Štafetový pohár

Foto: Eduard Erben

Na kolínském atletickém stadiónu Mirka Tučka v posledních dnech závod stíhá závod. Dnes jej zaplnily stovky žáků prvého stupně základních škol, kteří bojovali v republikovém finále Štafetového poháru. Reportáž z tohoto závodu i bohatou fotogalerii Eduarda Erbena si prohlédněte na stránkách Českého atletického svazu. Reportáž  Fotogalerie  Videoreportáž

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil středočeské finále Poháru rozhlasu

 

Kolínští organizátoři atletických závodů jdou v posledních dnech ze závodu do závodu. Po sobotním 1. kole prvoligové soutěže to v úterý 22. května bylo krajské finále jubilejního 50. ročníku Poháru rozhlasu. Mezi osmičkou nejlepších středočeských týmů v kategoriích mladších a starších žáků i žákyň měly významné zastoupení i školy z Kolínska, které si ve finále vedly velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka zabojovala v Nymburce

 

V neděli 20. 5. 2018 proběhl další závod přípravek tentokrát v Nymburce. Naši nejmenší atleti opět ukázali velkou bojovnost a skvěle reprezentovali oddíl Sokol Kolín-Atletika. Ročník 2007 jasně deklasoval soupeře ve štafetě na 8x200m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženám i mužům se doma dařilo

 

Kolínští atleti a atletky vstoupili společně do letošní prvoligové sezóny v sobotu 19. května na domácím stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Zatímco muži bojují v této soutěži už několikátým rokem, pro tým žen to byla po odchodu 12 závodnic z loňského extraligového družstva a „dobrovolném“ sestupu do nižší soutěže premiéra s téměř kompletně novou sestavou s 15 nováčky a věkovým průměrem jen něco přes 16 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínské sedmičky vyhráli v okresním kole Poháru rozhlasu

Už jubilejní padesátý ročník píše letos nejznámější atletická náborová soutěž Pohár rozhlasu. Ve středu 16. května se na stadiónu Mirka Tučka utkali o postup z okresního do krajského kola této celorepublikové soutěže žáci 8. a 9. tříd ze 16 škol kolínského regionu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte v sobotu povzbudit kolínské atlety!

 

V sobotu 19. května od 10.30 hodin proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách první kolo letošní 1. ligy družstev mužů a žen. V této soutěži se po několika letech scházejí domácí týmy mužů a žen a kolínští závodníci věří, že jim v domácím prostředí pomůže i divácká kulisa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stavba nakloněné roviny byla dokončena!

 

Kolínští sprinteři, kteří na čele s loňským semifinalistou juniorského mistrovství Evropy Štěpánem Hamplem patří k současným ozdobám kolínské atletiky, se dočkali na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách nové výborné tréninkové pomůcky. Tou je 90 metrů dlouhá nakloněná rovina, jejíž výstavba proběhla za podpory grantového programu TPCA pro Kolínsko a města Kolín prostřednictvím Správy městských sportovišť Kolín.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařená generálka na český šampionát ve vícebojích

 

Velkou generálkou na mistrovství České republiky mládežnických kategorií ve vícebojích, které proběhne v Kolíně během prvních tří červnových dnů, byl na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách víkendový společný přebor Středočeského a Plzeňského kraje ve vícebojích všech kategorií. Fotogalerie J. Kottase - sobota Fotogalerie J. Kottase - neděle

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Medailové žně přípravky v Čáslavi

 

Za krásného téměř letního počasí se v Čáslavi sešla atletická přípravka ročníků 2007 a 2008 v pro ni netradičních disciplínách. Mladé kolínské atlety to ani v nejmenším nezaskočilo a v běhu na 60 metrů překážek, skoku vysokém a běhu na 600m posbírali několik medailí. Největšími sběrači medailí se v ročníku 2007 stali Amálie Schederová a Kryštof Šantrůček a v ročníku 2008 Vojtěch Kofroň. Všichni tři získali medaile v každé disciplíně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený 10. ročník Youth Athletics - Sokol Grand Prix

 

Celkem 234 závodníků a závodnic z 29 oddílů startovalo v úterý 8. května na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně - Borkách na jubilejním 10. ročníku mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který byl jednou ze soutěží letošního XVI. všesokolského sletu. V kvalitní konkurenci se dařilo mladým domácím atletům, kteří z celkem 32 soutěží v kategoriích dorostenců, dorostenek, žáků a žákyň získali 8 zlatých, 13 stříbrných a 9 bronzových medailí. Fotogalerie na https://atletikakolin.rajce.idnes.cz/Youth_Athletics_by_Hrusa_Kolin_8.5.2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tři kolínská vítězství a limit na "svět" Štěpána Hampla!

 

Za krásného atletického počasí se v sobotu 5. května odehrálo ve staroboleslavské Houštce 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů a dorostu. Kolínští atleti naprosto dominovali ve třech kategoriích a Štěpán Hampl navíc skvělým kolínským historickým rekordem v běhu na 200 metrů splnil B limit ČAS pro účast na mistrovství světa juniorů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené Polabské závody ozdobili Šafránková, Pejchalová a Hampl

 

Za téměř ideálních atletických podmínek proběhl 1. května na stadiónu Mirka Tučka v Borkách za účasti 175 závodníků z 25 klubů již 64. ročník Polabských závodů a zároveň s ním Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Z řady kvalitních výkonů vyčnívaly výkony vítězů hodu kladivem žen, výšky žen a běhu na 100 metrů mužů Kateřiny Šafránkové, Lady Pejchalové a Štěpána Hampla. Prohlédněte si velkou fotogalerii Jiřího Kottase.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabky_18

Žáci i žákyně zahájili vítězně

 

V pátek 27. dubna zahájil prvním kolem letošní Přebor Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň. V dlouhém časovém pořadu, v některých disciplínách až za enormní účasti závodníků z 15 středočeských družstev chlapců a 17 týmů dívek, v obou kategoriích jasně dominovali atleti Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zveme vás na 64. ročník Polabských závodů

 

V úterý 1. května proběhne už 64. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin a jeho součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští kladiváři vylepšili svá maxima

 

Druhý kolínský vrhačský čtvrtek byl tentokrát téměř výlučně záležitostí domácích vrhačů, kterým se dařilo především v kladivářském kruhu. I přes neúčast současného nejlepšího českého dorosteneckého kladiváře si hned čtveřice mladých kolínských kladivářů řekla osobními rekordy minimálně o účast na letošním "gigantu". 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky