Jdi na obsah Jdi na menu

Stavba nakloněné roviny byla dokončena!

Kolínští sprinteři, kteří na čele s loňským semifinalistou juniorského mistrovství Evropy Štěpánem Hamplem patří k současným ozdobám kolínské atletiky, se dočkali na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách nové výborné tréninkové pomůcky. Tou je 90 metrů dlouhá nakloněná rovina, jejíž výstavba proběhla za podpory grantového programu TPCA pro Kolínsko a města Kolín prostřednictvím Správy městských sportovišť Kolín.

Na podzim loňského roku byly vybudovány mantinely a podloží této roviny, která bude sloužit nejen sprinterům k nácviku nadmaximální rychlosti, kterou atleti získají při seběhu z nakloněné části dráhy a kterou pak udrží na její rovné části, a nabourají tak při tréninku své dosavadní rychlostní bariéry. V měsíci dubnu dostala rovina asfaltový povrch a v pátek 11. května i závěrečnou vrstvu tartanového povrchu. Slavnostní otevření tohoto neobvyklého tréninkového prostředku je naplánováno na 4. června, kdy proběhnou na atletickém stadiónu boje letošního ročníku Kolínských sportovních dnů základních škol, ale využívat jej kolínští atleti mohou už od tohoto týdne.

Změnilo se i okolí nově postavené nakloněné roviny. Vzrostlé topoly, které po desítky let patřily ke panoramatu kolínského stadiónu a které musely být předloni z bezpečnostních důvodů vykáceny, nahradila nová výsadba, takže v budoucnu bude nová rovinka umístěna ve stínu těchto nových stromů.