Jdi na obsah Jdi na menu

Jakub Vítek překonal limit na "Evropu" i kolínský rekord!

V úterý 29. května startovala část špičky kolínské atletiky na tradičním mezinárodním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Závod se nejvíce podařil dorostenci Jakubu Vítkovi, který ve skoku o tyči dokázal překonat na třetí pokus laťku ve výši 468 cm, čímž nejen překonal svůj vlastní kolínský historický rekord v dorostenecké, ale i v mužské kategorii, ale zároveň si splněním limitu Českého atletického svazu prakticky zajistil účast na prázdninovém mistrovství Evropy dorostu v maďarském Györu!

Sprinteři měli smůlu na podmínky, protože při všech bězích foukal nepříjemný protivítr přesahující 2 metry za sekundu, který výrazně znehodnotil dosažené časy. Štěpán Hampl tak dosáhl výkonu 10,88 s a v souboji české špičky doběhl pátý, osmý skončil Stanislav Jíra (11,10), desátý Aleš Moravec (11,16) a sedmnáctý Marek Řehák (11,40). Štěpán Hampl a Stanislav Jíra běželi jako členové českého juniorského výběru také štafetu na 4x100 metrů, ale časem 41,42 s zaostali za limitem pro mistrovství světa o více jak vteřinu.

V běhu na 800 metrů dosáhl Martin Coubal času 1:58,28 min. a v oštěpařském sektoru poslal Pavel Krejča své náčiní do vzdálenosti 57,27 m.