Jdi na obsah Jdi na menu

Přijďte v sobotu povzbudit kolínské atlety!

V sobotu 19. května od 10.30 hodin proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách první kolo letošní 1. ligy družstev mužů a žen. V této soutěži se po několika letech scházejí domácí týmy mužů a žen a kolínští závodníci věří, že jim v domácím prostředí pomůže i divácká kulisa.

Zatímco kolínští muži loni udrželi prvoligovou příslušnost až v posledním kole, ženy ještě obsadily výborné 6. místo v extralize. Poté co však přišly kvůli přestupům do pražských oddílů, zraněním i dalším důvodům o 11 (!) členek extraligového kádru včetně šesti nejúspěšnějších závodnic, rozhodl výbor oddílu o tom, že do letošního ročníku extraligy tým nenastoupí a pod vedením nového vedoucího Jiřího Tučka se pokusí vytvořit v 1. lize z převážně dorostenek a žákyň téměř kompletně nové perspektivní družstvo.

Muži mají za soupeře týmy z Nového Města nad Metují, Mladé Boleslavi, Jablonce nad Nisou, Ústí nad Labem, Liberce, Hradce Králové a Třebíče, ženy nastoupí proti družstvům z Nového Města nad Metují, Mladé Boleslavi, Jablonce nad Nisou, Jičína, Liberce, Hradce Králové a Vysokého Mýta. Prvé dva týmy po čtyřech kolech soutěže postoupí do baráže o extraligu, družstva na 3.-6. místě mají jistotu udržení v soutěži a týmy na 7.-8. místě budou muset bojovat s vítězi druholigové soutěže o setrvání v 1. lize.