Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Možnost žádat o vrácení části členských příspěvků za atletické přípravky

Vážení rodiče, rádi bychom Vám nabídli možnost vrácení části členských příspěvků za období, ve kterém kvůli mimořádným opatřením vlády neprobíhaly tréninky přípravek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Začínáme závodit!

Od pondělí 11. května se znovu mění podmínky pro sportování. Na sportovišti již může být 100 osob, proto výbor T.J. ruší dosud platné rozdělení stadiónu na sektory a nutnost jejich objednávání (nastálo zůstává nutnost objednávat si kladivářský sektor a posilovny). V platnosti zůstává nošení roušek mimo sportovní výkon (v pondělí se bude touto povinností zabývat vláda), dodržování odstupu 2 metry a nemožnost využívat šatny a sprchy. Tyto podmínky už ale dovolují uspořádat první závody, a tak začínáme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další změny ve fungování stadiónu

Pro následující dny dochází k dalším změnám ve fungování stadiónu. V souvislosti s uvolňováním protiepidemických opatření výbor T.J. umožnil zapojení mladšího žactva do tréninku. Navíc v úterý a ve čtvrtek v podvečer bude mít tato kategorie rezervován malý stadión. Nadále platí rezervační systém sektorů, na nichž je možné při dodržování bezpečného odstupu trénovat až v desetičlenných skupinách, pro nesportující je povinné nošení roušky. Nově stanovuje výbor T.J. kapacitu velkého stadiónu na 30 osob a malého stadiónu na 20 osob, a to do 11. května, odkdy platí omezení na 100 osob.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Od čtvrtka 30. dubna jsou přístupné posilovny

Výbor T.J. a oddílu ve spolupráci se Správou městských sportovišť Kolín rozhodl, že od čtvrtka 30. dubna budou pro trénink zpřístupněny za přísných hygienických podmínek vnitřní posilovny na atletickém stadiónu. Tyto podmínky jsou následující:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna ve fungování tréninků na stadiónu

Vzhledem ke změně nařízení vlády ČR, kterým se mění omezení volného pohybu osob, se od pátku 24. dubna mění také podmínky pro atletické tréninky na našem stadiónu. Ode dneška již není třeba striktně dodržovat sportování pouze dvojic v jednotlivých sektorech. Všechny další podmínky pro sportování (roušky mimo vlastní sportovní činnost, povinné roušky trenérů, dodržování minimálních rozestupů, uzavřené šatny a sprchy) zůstávají v platnosti. Nemění se ani nutnost rezervovat si tréninkové sektory, a to minimálně do doby, než budou zveřejněny právní výklady vládního nařízení pro sportovní aktivity (zcela nejasný je v tuto dobu např. celkový povolený počet osob na sportovišti). Z pohledu výboru TJ je také třeba, aby prozatím na jednom sektoru trénovali členové jedné tréninkové skupiny, která má sektor zarezervovaný. Od pondělí 27. dubna by mohly být zprovozněny i posilovny, v tuto chvíli ale stále není zveřejněno, za jakých podmínek a v jakém počtu sportujících. Pro další změny sledujte tyto webové stránky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vláda načrtla letošní sportovní perspektivy

Vláda dnes zveřejnila harmonogram uvolňování protiepidemických opatření, který bude platit jen za předpokladu dobrého vývoje situace a který se, byť spíše okrajově, dotýká i sportovních činností. Již od 20. dubna mohou trénovat ve skupinách profesionální sportovci, což se ale na našem stadiónu nikoho netýká. Nadále tak platí, že sportovat lze na našem stadiónu jen ve vymezených sektorech, a to pouze maximálně ve dvojici. Povinné je nadále také nošení roušek, které nemusí mít pouze sportující při vlastním sportovním výkonu, a dodržování minimálního odstupu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stadión je v omezeném provozu!

V souladu s opatřením vlády ze dne 6.4.2020 a následným výkladovým stanoviskem Národní sportovní agentury je atletický stadión od pátku 10.4. v omezeném provozu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krajské soutěže zrušeny prozatím do 10. května

Ve středu 8. dubna přistála v oddílové e-mailové schránce zpráva od předsedy Středočeského KAS Jiřího Klesnila a předsedy krajské STK Miroslava Vondry: "S určitostí se žádné soutěže v rámci kraje, které se měly konat do 10.5.2020, konat nebudou a jsou zrušeny všechny původně plánované závody do data 10.5.2020 včetně. O možnosti přesunu závodů na jiný termín bude jednáno dle momentální situace, nařízení vlády a po vydání aktualizované termínové listiny ČASu."

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stadión zatím zůstává uzavřený

I přesto, že se na webu Českého atletického svazu objevil článek, že atletické stadióny jsou usnesením vlády otevřené, zůstává náš stadión prozatím uzavřený minimálně do vyjasnění smyslu včerejšího vládního opatření, které se zřejmě týká pouze individuálního rekreačního sportování na veřejných sportovištích (náš stadión veřejným sportovištěm není), nikoli organizovaného klubového tréninku. Samozřejmě jakmile bude dána zákonná možnost organizovaného sportování, bude stadión otevřen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nové skladové kontejnery jsou na místě

 

Dnes po poledni byly na náš atletický stadión dopraveny dva skladové kontejnery, které pořídila ze svých prostředků Správa městských sportovišť Kolín a které budeme moci využívat jak pro uskladnění našich sportovních potřeb, tak budou sloužit výcvikovým táborům a různým jiným akcím, které na našem stadiónu budou doufejme už brzy znovu probíhat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská atletika v době koronaviru

Počínaje 16. březnem byl na základě rozhodnutí vlády ČR uzavřen atletický stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách pro veškerou sportovní činnost, přesto ale atletický život neutichl. Jednak na stadiónu probíhají a budou probíhat práce vedoucí k jeho dalšímu vylepšení, jednak se velká část našich atletů připravuje v domácích podmínkách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ATLETICKÝ STADIÓN JE PRO SPORTOVNÍ ČINNOST UZAVŘEN!

V souvislosti s vyhlášením karantény na celém území České republiky je Atletický stadión Mirka Tučka od 16.3. 0:00 hod. do odvolání pro veškerou sportovní činnost UZAVŘEN.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Opatření výboru T.J. v souvislosti s nouzovým stavem a souvisejícími nařízeními vlády ČR

Výbor T.J. Sokol Kolín - atletika na své mimořádné schůzi dne 13. března přijal následující opatření v návaznosti na vyhlášení nouzového stavu vládou ČR a související nařízení:

1. Konání valné hromady T.J. se odkládá na nejbližší termín, který umožní vládní nařízení, s tím, že konkrétní termín jejího konání bude oznámen nejpozději 15 dnů předem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Omezení provozu na atletickém stadiónu

Vhledem k opatřením, vyhlášeným vládou ČR, bude provoz na atletickém stadiónu od pátku 13. března omezen maximálně na 30 osob současně. Po získání dalších informací rozhodne výbor T.J. na svém zasedání 13.3. o dalším postupu. Sledujte tyto webové stránky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Upozornění výboru T.J. ohledně výcvikových táborů

Výbor T.J. Sokol Kolín - atletika rozhodl do odvolání vzhledem k nejasné prognóze vývoje situace ohledně nákazy COVID-19, že nebude proplácet žádné zálohové platby na případné plánované výcvikové tábory svých členů. Veškeré uplatnitelné náklady budou proplaceny až v případě uskutečnění tohoto výcvikového tábora po jeho ukončení. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

POKYNY VÝBORU T.J. PRO ČLENY A JEJICH ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE V SOUVISLOSTI S DOPORUČENÍM PREMIÉRA ČR OHLEDNĚ CEST DO ITÁLIE

Vzhledem k pátečnímu doporučení premiéra ČR a ministerstva zdravotnictví necestovat do žádné oblasti Itálie a v případě cesty do této země zůstat po dobu 14 dní v domácí karanténě přijal výbor T.J. následující opatření:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Valná hromada naší T.J. je svolána na 20. března

Výbor T.J. Sokol Kolín-atletika svolává letošní valnou hromadu jednoty a současně oddílu atletiky na pátek 20. března od 16.00 hod. do Centra rozvoje podnikání (CEROP) v areálu kolínského zámku. Právo účasti s hlasem rozhodujícím mají všichni členové T.J., kteří dosáhnou ke dni konání valné hromady 18 let. Oficiální pozvánku můžete otevřít ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přihlášky na příměstské tábory otevřeny!

 

Dnes byly v našem klientském centru otevřeny online přihlášky na letní příměstské tábory.

Více informací naleznete zde: https://www.atletikakolin.cz/clanky/tabor/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek a Matyáš Čudlý jsou bronzoví!

 

Poslední letošní atletický halový šampionát, tentokrát v kategorii žactva, hostila pražská Stromovka. V sobotním programu se představili čtyři zástupci Sokola Kolín - atletika a Jiří Synek a Barbora Štěrbová vybojovali první kolínská finálová umístění. V neděli to ale dvakrát cinklo!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková stříbrná!!!

 

Týden po národním šampionátu dorostu a juniorů proběhlo opět v ostravské hale letošní mistrovství České republiky v kategorii mužů a žen. Původně prošlo náročným sítem výběru devět kolínských atletů, ale nakonec se nepředstavili ani sprinteři Marek Řehák a Jiří Šámal, ani výškařka Denisa Pešová, navíc trojskokan Michal Sebera nezaznamenal v soutěži zdařený pokus, a tak se pozornost kolínských příznivců soustředila jen na trojici atletů v kolínských dresech v sobotním a dvojici v nedělním programu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky