Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Zuzana Pražáková byla nominována na mezistátní utkání

V letošním roce, kdy se nekoná mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, je vrcholem pro tuto kategorii mezistátní utkání Česká republika - Maďarsko - Slovinsko - Polsko, které se uskuteční v neděli 8. července v Krakově. Stejně jako na "mezistátku" dorostu i juniorů, i tady bude mít kolínská atletika zastoupení. Nominována byla nejlepší současná atletka Sokola Kolín-atletika Zuzana Pražáková, která se představí ve skoku o tyči.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková má limit na "Evropu"

 

Loňská nejlepší sportovkyně Kolína Kateřina Šafránková, která je sice stále členkou T.J. Sokol Kolín-atletika a připravuje se v domácím prostředí atletického stadiónu Mirka Tučka v Borkách, obléká letos po přestupu na atletických soutěžích dres pražské Dukly, a tak již nemůže usilovat o obhajobu loňského ocenění. Zato od počátku sezóny usilovala o splnění limitu pro účast na srpnovém mistrovství Evropy v Berlíně, který má hodnotu rovných 69 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Třetí kolo 1. ligy kolínským atletkám i atletům svědčilo

 

Hodně vydařené bylo pro kolínské atlety a atletky v poslední červnový den 3. kolo prvoligové soutěže. Ačkoli oba týmy nastupovaly bez některých opor, když mužům chyběl především sprinter Štěpán Hampl, skokani Dominik Holub a Robin Martinek či vrhač Pavel Peňáz st. a ženám sprinterka Jana Novosadová, běžkyně Valérie Soukupová nebo skokanka Rebeka Slanařová, poslední předprázdninové kolo jim vyšlo. 

 
Celý příspěvek

Potvrzeno: na "svět" Hampl a Jíra, na "Evropu" Král a Vítek

 

V pondělí 25. června schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci na mistrovství světa juniorů i na mistrovství Evropy dorostu. A kolínská atletika bude mít na obou vrcholných akcích dvojnásobné zastoupení. Do Tampere byli nominováni sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra, do Györu se podívají kladivář Dominik Král a tyčkař Jakub Vítek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková vyhrála exhibici v Hofu!

 

Nejlepší současná kolínská atletka Zuzana Pražáková startovala v sobotu 23. června na městském exhibičním závodě v německém Hofu. V deštivém a velmi chladném počasí, v němž musela být i hvězdně obsazená soutěž mužů předčasně ukončena, získala nečekaně před tisícovkou diváků v hledišti nečekané skalpy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka bojovala v Kutné Hoře

 

V neděli 24.6 proběhly další závody přípravek, tentokrát v Kutné Hoře. Počasí sice malým atletům úplně nepřálo, přesto byly k vidění pěkné výkony v podání kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli přibyly ještě dvě medaile

 

V nedělním programu národního šampionátu dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek už kolínská atletika tolik želízek v ohni neměla, přesto ale její příznivci oprávněně očekávali, že se sobotní kolekce sedmi medailí ještě o nějakou rozroste. Nakonec se ukázalo, že se nemýlili, i když druhý den mistrovství se závodníkům a závodnicím v modrobílých dresech už tolik nevydařil.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá kolínská sobota na gigantu!

 

Letošní gigant, tedy mistrovství České republiky dorostu a juniorů, hostí o tomto víkendu stadión pražské Dukly na Julisce. Z našeho klubu se ho účastní rekordní počet 34 závodníků a hned první den šla do boje řada kolínských medailových šancí. A téměř všichni dokázali své naděje proměnit ve skutečnost a Sokol Kolín-atletika se po sobotě dostal na čelo medailového pořadí všech českých oddílů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "gigant" se chystá přes 30 Kolíňáků!

V úterý 19. června byl zveřejněn výběr startujících pro Mistrovství České republiky juniorů a dorostu, které proběhne o následujícím víkendu na pražské Julisce. A náš Sokol Kolín-atletika bude mít na tomto "gigantu" rekordní zastoupení 30 závodníků! Rozhodli o tom techničtí delegáti šampionátu na základě aktuálních českých tabulek, když právo účasti si ve sprintech vybojovalo 24 nejrychlejších Čechů a Češek a v ostatních disciplínách nejlepší česká šestnáctka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mezikrajovém utkání staršího žactva bez bedny

 

Druhým nejkvalitnějším závodem pro kategorii staršího žactva je letos po mistrovství České republiky, které čeká žáky až v září, bezesporu mezikrajové utkání. Téměř kompletní česká žákovská špička se k němu sešla v neděli 17. června v Jihlavě. Do středočeského reprezentačního výběru bylo nominováno také osm kolínských dívek a chlapců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští sprinteři skvělí na juniorském „mezistátku“

 

Atletický stadión ve Vyškově hostil v sobotu 16. června letošní mezistátní utkání juniorů a juniorek Česká republika – Polsko – Maďarsko – Slovinsko – Slovensko. Do českého výběru byli nominováni také dva kolínští sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra a oba si vedli výborně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Česká juniorská štafeta s Jírou a Hamplem má limit pro MS!

Skvělé představení předvedla na Zlaté tretře v Ostravě česká reprezentační juniorská štafeta na 4x100 metrů. Čtveřice Stanislav Jíra, Štěpán Hampl, Matěj Krsek, Daniel Vejražka, tvořená na prvních dvou úsecích kolínskými svěřenci Antonína Morávka, zaběhla skvělý čas 40,02 s, čímž s přehledem splnila limit pro účast na mistrovství světa juniorů v Tampere!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo přivezlo z KP 9 medailí

 

V neděli 10. června se uskutečnil na vlašimském stadiónu letošní krajský přebor jednotlivců v kategorii mladšího žactva. Kolínští mladí atleti na něm vybojovali v konkurenci 322 závodníků z 21 oddílů Středočeského kraje čtyři zlaté, čtyři stříbrné a jednu bronzovou medaili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé představení kolínských atletů na „mezistátku“

 

Rekordní pětičlenné zastoupení měla tuto sobotu kolínská atletika na mezistátním utkání dorostu do 17 let Slovinsko – Maďarsko – Slovensko – Česká republika ve slovinské Ptuji. Denisa Pešová, Roman Pazdera, Dominik Holub, Jakub Vítek a Dominik Král si vybojovali reprezentační dres díky svému aktuálnímu umístění na prvé či druhé příčce českých tabulek. A všichni reprezentovali Českou republiku výborně, neboť celá pětice se umístila na stupních vítězů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oslabené atletky vyhrály ligové kolo, atleti skončili čtvrtí

 

Druhé dějství letošní 1. ligy atletických družstev mužů a žen hostil stadión generála Klapálka v Novém Městě nad Metují. Ačkoli kolínští muži i ženy nastupovali výrazně oslabení, utkání nakonec dopadlo nad očekávání dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 2018_1_liga_2

Junioři, dorostenci i dorostenky znovu vyhráli

Ve středu odpoledne hostil atletický stadión Mirka Tučka v Borkách v šesti posledních dnech už pátý závod. Tentokrát to bylo 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. A kolínské týmy si opět vedly na výbornou, když jak junioři, tak dorostenci a dorostenky i podruhé zvítězili a před posledním srpnovým kolem si tak už v podstatě zajistili titul krajských přeborníků. Pouze minitým juniorek obsadil 5. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková a Jiří Tuček představili kolínskou atletiku

V 9. pokračování seriálu "Kolín žije" představili společně Kateřina Šafránková a Jiří Tuček široké veřejnosti historii kolínské atletiky i její současnost. Ve spojení se záběry z Mistrovství České republiky, které náš oddíl uspořádal o minulém prodlouženém víkendu, vznikl i obrazově zajímavý dokument, který můžete zhlédnout ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony na Odložilově memoriálu!

Foto: Eduard Erben

Na letošním Odložilově memoriálu na pražské Julisce byly k vidění nejen výkony světové úrovně v podání naší a zahraniční špičky, ale výborné výsledky předvedli také kolínští závodníci. Platí to především o Štěpánu Hamplovi, který v běhu na 100 metrů pokořil limit pro účast na mistrovství světa juniorů, a Zuzaně Pražákové, která výrazně posunula kolínský historický rekord ve skoku o tyči a na dohled má i limit pro evropský šampionát dospělých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žák Jiří Synek napsal zlatou tečku za kolínským vícebojařským šampionátem!

 

Po tři dny bojovali od rána do večera nejlepší mládežničtí vícebojaři na kolínském stadiónu Mirka Tučka na šampionátu České republiky. Maratónský časový pořad, obsahující 60 disciplín, trval celých 24 hodin. Diváci viděli dramatické boje o medaile i splněné limity pro účast na ME dorostu a MS juniorů. Kolínskou atletiku zviditelnili nejen organizátoři, kteří zvládli celé mistrovství na výbornou, ale také mladší žák Jiří Synek, který vybojoval titul mistra České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na kolínském stadiónu probíhá mistrovství ČR ve vícebojích

 

Na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách bylo v pátek dopoledne zahájeno mistrovství České republiky mládežnických kategorií ve vícebojích. Začátku bojů o mistrovské tituly předcházel v rámci kampaně k podzimnímu Kontinentálnímu poháru, na němž se v Ostravě utkají nejlepší atleti světa, Souboj kontinentů, v němž se utkali žáci I. stupně kolínských základních škol. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky