Jdi na obsah Jdi na menu

Skvělé představení kolínských atletů na „mezistátku“

Rekordní pětičlenné zastoupení měla tuto sobotu kolínská atletika na mezistátním utkání dorostu do 17 let Slovinsko – Maďarsko – Slovensko – Česká republika. Denisa Pešová, Roman Pazdera, Dominik Holub, Jakub Vítek a Dominik Král si vybojovali reprezentační dres díky svému aktuálnímu umístění na prvé či druhé příčce českých tabulek. A všichni reprezentovali Českou republiku výborně, neboť celá pětice se umístila na stupních vítězů!

Svěřenkyně Ratislava Šediny Denisa Pešová překonala ve skoku vysokém 176 cm, a protože se musela sklonit jen před výškařským uměním své reprezentační kolegyně Sajdokové, která skočila o 3 cm výše, vybojovala stříbro. Rovněž na druhý stupínek stupňů vítězů vystoupil po běhu na 3000 metrů svěřenec Jany Šedinové Roman Pazdera. Ten po celou trať udával tempo závodu a v závěru podlehl v čase 8:54,01 min. pouze vítěznému Maďaru Zsetnyaiovi. I tyčkař Jakub Vítek, studující na kladenském sportovním gymnázium, vybojoval stříbrnou medaili, když v tyčkařském sektoru překonal laťku ve výšce 450 cm a lepší byl pouze další Maďar Mihály. I Dominik Král, kladivář z tréninkové skupiny Tomáše Prajsnera, se musel po hodu dlouhém 69,54 m, jen těsně za jeho osobním maximem, sklonit před uměním maďarského kladiváře Domy. Jediným, kdo z kolínské pětice vybojoval bronzovou medaili, byl trojskokan Dominik Holub. Ten překonal svůj osobní rekord výkonem 14,06 m a o 41 a 9 cm prohrál jen s maďarskou dvojicí Ivan a Gerics.

V celkovém pořadí mezistátního utkání český výběr v kategorii chlapců ziskem 215,5 prohrál s Maďary o pouhý půlbod, třetí skončili Slováci a čtvrtí domácí Slovinci. V kategorii dívek Češky ziskem 220 bodů jasně dominovaly před výběry Maďarska, Slovenska a Slovinska.