Jdi na obsah Jdi na menu

Přípravka bojovala v Kutné Hoře

V neděli 24.6 proběhly další závody přípravek, tentokrát v Kutné Hoře. Počasí sice malým atletům úplně nepřálo, přesto byly k vidění pěkné výkony v podání kolínských závodníků.

kh3.jpg

Jako první se na start postavili nejstarší chlapci ročníku 2007. Zde měl Kolín skvělé zastoupení v Jaroslavu Hnidovi, který vybojoval bronzovou příčku. Jejich mladší kolegové vybojovali umístění stříbrné v podání Vojtěcha Kofroně a na pěkném pátém a šestém místě doběhli Jaroslav Vaněk respektive Lukáš Erben. Chlapci ročníku 2009 se v konkurenci také neztratili, když Tomáš Kučera vybojoval stříbro a Jiří Havlůj s Janem Málkem čtvrtou a pátou příčku v běhu na 50m.

 

 

kh5.jpg

Ve skoku do dálky se prosadil Jaroslav Hnida 2007 na pěkném čtvrtém místě, Vojtěch Kofroň 2008 taktéž na čtvrtém místě a v ročníku 2009 zabojoval Tomáš Kučera a skončil na třetí příčce. V závěsu za ním se srovnali další Kolíňáci Jiří Havůj na čtvrtém a Ondřej Kubelka na pátém místě.

 

 

 

kh8.jpg

Hod míčkem přinesl kolínským barvám zlatou medaili, kterou vybojoval Josef Vonšovský v ročníku 2007. V kategorii mladších chlapců těsně nedosáhl na medaili Vojtěch Kofroň a skončil tak na místě čtvrtém. V chlapcích ročníku 2009 si pro svoji již druhou stříbrnou medaili doházel Tomáš Kučera a jen kousek pod stupněm vítězů skončil Ondřej Kubelka.

 

 

kh1.jpg

Dívky tentokrát přivezly o něco větší sbírku medailí než chlapci. V běhu na 60m v ročníku 2007 zvítězila Sofie Bébrová a její tréninková kolegyně Aneta Benešová brala “bramborovou medaili”. Dívky ročníku 2008 skvěle reprezentovaly Michaela Kroužilová, která si dosprintovala pro bronz, a Lucie Kaňkovská, která skončila pátá. V kategorii dívek ročníku 2009, které běžely jen 50 m, brala zlato Petra Matoušková a na stříbrný stupeň ji doprovodila Yvona Szitásová. Na pěkném pátém místě doběhla Karolína Nedvědová. V nejmladší kategorii dívek ročníku 2010 měl Kolín taktéž skvělé zastoupení v podání Lucie Horové, která vyhrála. Pěkně také běžely Veronika Semecová a Julie Bébrová, které obsadily čtvrtou a pátou příčku.

kh7.jpg

Ve skoku do dálky se holkám opět dařilo. Sofie Bébrová vyskákala stříbro, Aneta Benešová pak šestou příčku. V mladších dívkách nejdále doskákala Michaela Kroužilová, které její výkon stačil na sedmou příčku. Zlato ve své kategorii přidala Petra Matoušková, bronz pak Karolína Nedvědová. Těsně pod stupni vítězů skončila Yvona Szitasová. V nejmladších dívkách přidala další zlato do sbírky Lucie Horová a bronz Julie Bébrová. Na čtvrtém a pátém místě skončily Eliška Brunclíková a Anežka Kratochvílová.

 

kh6.jpg

V hodu míčkem se v ročníku 2008 prosadila Dominika Svinčáková, která brala za svůj výkon stříbro. Šestou příčku si vyházela Lucie Kaňkovská. V ročníku 2009 přidala již třetí zlato Petra Matoušková, Karolína Nedvědová pak bronz a Yvona Szitásová pěknou čtvrtou příčku. Nejmladší dívky se také neztratily a braly z hodu míčkem dvě medaile. Stříbrnou Eliška Brunclíková a bronz Anežka Kratochvílová, na pěkném čtvrtém místě skončila Lucie Horová.

 

 

kh2.jpg

Na konec sportovního klání byly zařazeny štafety. Ty patří u kolínských atletů k oblíbeným disciplínám, a tak se bojovalo o příčky nejvyšší. V ročnících 2007 a 2008 byla společná štafeta chlapců a dívek na 4x200m a kolínští v dramatickém závodu vybojovali zlato. Štafeta se předvedla ve složení Jaroslav Hnida, Lucie Kaňkovská, Sofie Bébrová a Aneta Benešová. Jejich mladší kolegové ročníku 2009 a 2010 ve štafetě na 4x100m urvali také zlatou placku. Tato štafeta byla poskládána z atletů Tomáš Kučera, Petra Matoušková, Karolína Nedvědová a Ondřej Kubelka.

 

Výsledky Zde