Jdi na obsah Jdi na menu

Na "gigant" se chystá přes 30 Kolíňáků!

V úterý 19. června byl zveřejněn výběr startujících pro Mistrovství České republiky juniorů a dorostu, které proběhne o následujícím víkendu na pražské Julisce. A náš Sokol Kolín-atletika bude mít na tomto "gigantu" rekordní zastoupení 30 závodníků! Rozhodli o tom techničtí delegáti šampionátu na základě aktuálních českých tabulek, když právo účasti si ve sprintech vybojovalo 24 nejrychlejších Čechů a Češek a v ostatních disciplínách nejlepší česká šestnáctka.

Navíc má kolínská atletika řadu žhavých želízek i v bojích o medaile. Těmi nejžhavějšími jsou všichni, kteří svými výkony aktuálně patří mezi českou top trojku. Mezi favority tak patří juniorští sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra, kteří jsou v běhu na 100 metrů na první a třetí příčce, Štěpán Hampl je navíc o jedinou setinku druhý i na dvojnásobné trati, či dorostenecký tyčkař Jakub Vítek, který české tabulky vede. Druhá pozice papírově patří dalším dorostencům Romanu Pazderovi v běhu na 3000 metrů, Dominiku Holubovi v trojskoku a kladiváři Dominiku Královi. Třetí nejlepší české výkony mají v držení dorostenecká výškařka Denisa Pešová a dorostenecký kladivář Karel Hanuš. O vysoké umístění se jistě budou prát i další závodníci, kteří patří aktuálně do nejlepší osmičky - sprinterka Jana Šafránková, běžec Jiří Kabrda, překážkář Tomáš Konvalina, výškař Tomáš Puczek, dálkař a trojskokan Robin Martinek, koulař Miloš Sedlmajer, kladivářky Karolína Vosecká a Eliška Kopecká či kladiváři Martin Buryan a Jan Jareš. Vysoko určitě mohou myslet i sprinterské štafety, které se představí v závodě dorostenek, dorostenců i juniorů.

O překvapení a co nejlepší osobní výkon se budou snažit i ostatní, kteří doplňují počet startujících z našeho oddílu v individuálních disciplínách na rovných třicet - Marek Řehák, Tadeáš Krakuvčík, Kristýna Růžičková, Lenka Novotná, Vojtěch Höfner, Daniel Bezucha, Anežka Jurečková, Štěpán Šanc, Eliška Drábková, Jakub Dudáš, Markéta Hartmanová či Žaneta Vrbová.

Počet kolínských startů se může ještě rozšířit, ale pozice Terezy Čermochové, Stanislava Bělky či Jiřího Vejborného je málo k závidění, protože jsou náhradníky a musí tak do poslední chvíle čekat na případný zdravotní výpadek někoho z nominovaných.