Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Krajský přebor mladšího žactva výrazně ovlivnil covid

 

Na rozdíl od loňského roku se sice letošní halový přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva uskutečnil, ale do startovních listin tvrdě zasáhla aktuální vlna nemoci Covid-19 a s ní spojená lavina karantén celých školních tříd. A tak zcela netypicky v některých disciplínách startovalo jen pár závodníků a i kolínská výprava se smrskla na pouhých 8 chlapců a děvčat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další oddílový rekord překonala Natálie Olivová

Druhý letošní kolínský historický rekord, tentokrát v mistrovské disciplíně, padl tuto neděli opět v nafukovací hale na pražském Strahově při přeboru Prahy ve vícebojích zásluhou juniorky Natálie Olivové. Ta vylepšila vlastní pětibojařský výkon, kterým loni získala vybojovala pátou příčku na šampionátu žen, o 87 bodů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

První letošní oddílový rekord překonal Lukáš Soukal

 

Na pátečních veřejných závodech ve strahovské hale se představili tři kolínští závodníci. Nejlépe si vedl junior Lukáš Soukal, který překonal letošní první kolínský historický rekord, a to nejenom v kategorii juniorů, ale i absolutní rekord v kategorii mužů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva a tabulky 2021

Stejně jako každý leden vydáváme výroční zprávu o činnosti naší T.J. a oddílu v roce 2021, která bude po účetním uzavření předchozího roku doplněna ještě o zprávu o hospodaření. V publikaci naleznete vedle úvodního slova hodnotícího uplynulou sezónu přehled reprezentačních startů, umístění našich atletů na mistrovství ČR a přeborech kraje, výsledky soutěží družstev, překonané oddílové rekordy, hodnocení našich článků sportovní přípravy a oblastí činnosti a také kompletní tabulky výkonů.

Tabulky 2021

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková stříbrná na akademickém mistrovství

V pondělí 10. ledna proběhlo na pražském Strahově letošní halové akademické mistrovství republiky, na němž startovali i dva kolínští atleti. Výborně si vedla tyčkařka Zuzana Pražáková, která překonala laťku ve výši 412 cm a získala stříbrnou medaili. Pavel Krejča startoval ve vrhu koulí, v němž obsadil pátou příčku výkonem 13,53 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Devět titulů z přeboru kraje dospělých a mládeže

 

O den později než přebor staršího žactva proběhl opět v Praze, tentokrát ale ve Stromovce v hale Otakara Jandery, letošní halový přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Výkonnostně na něm deklasovali ostatní oddíly atleti A.C TEPO Kladno, kteří vybojovali 49 umístění v nejlepší trojici, ale dařilo se i kolínským atletům, již vybojovali 23 cenných kovů a v medailovém pořadí 19 středočeských klubů obsadili druhou příčku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Z přeboru kraje vezou starší žáci sedm medailí

Za přísných protiepidemických opatření a s velmi omezenou možností rozcvičení se v soboru 8. ledna uskutečnil v přetlakové hale na Strahově letošní halový přebor Středočeského kraje v kategorii staršího žactva. Kolínští závodníci na něm vybojovali v konkurenci mladých atletů z 25 klubů sedm medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výše spolkových a členských příspěvků na rok 2022

Výbor T.J. na své schůzi rozhodl o souhrnné výši spolkových a členských příspěvků v roce 2022. Vzhledem k rostoucím cenám energií, dopravného a dalších vstupů pro naši činnost a vzhledem k tomu, že v uplynulých dvou letech se výše příspěvků neměnila, je výše příspěvků pro tento rok stanovena takto: 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Silvestrovský běh vyhrál Milan Janoušek - vyvěšeny opravené výsledky

 

Letošní 62. ročník populárního Silvestrovského běhu proběhl za téměř jarního počasí a teploty 12 stupňů Celsia. Vzhledem k vládním protiepidemickým opatřením proběhl start závodu v celkem sedmi vlnách po maximálně 50 závodnících a do cíle na stadiónu Mirka Tučka v Borkách dorazilo 273 běžců a běžkyň.  Opravené výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

62. ročník Silvestrovského běhu startuje v 10.30 hod.

Vážení sportovní přátelé,
dovolujeme si Vás pozvat na letos již 62. ročník běžeckého závodu Silvestrovský běh. Závod se koná v pátek 31. prosince 2021. Start závodu je v 10:30 hodin u atletického stadionu Mirka Tučka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbro a tři bronzy z KP v přespolním běhu

 

V neděli 21. listopadu se v čáslavských Vodrantech odehrál letošní poslední individuální atletický přebor Středočeského kraje, a to v přespolním běhu. Na tratích v tamějším lesoparku se utkali běžci od přípravek po muže a ženy a kolínští běžci vybojovali v tomto klání čtyři medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Souboj kolínských vytrvalců na Drozdově běhu pro Milana Janouška

V neděli 10. října za slunečného, ale chladného počasí vyrazilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 66 běžců a běžkyň na trať již 95. ročníku Drozdova lesního běhu na 4200 metrů. Mezi nimi se na startovní čáru postavili i dva v současnosti nejlepší kolínští vytrvalci Milan Janoušek a Roman Pazdera. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek posunul vlastní kolínský rekord v půlmaratónu

Kolínskému vytrvalci Milanu Janouškovi se podařilo po osmi letech posunout hodnotu vlastního kolínského historického rekordu v půlmaratónu, a to o téměř plnou minutu na čas 1:08:57. Stalo se tak na 3. října na 3. ročníku OlfinCar půlmaratónu v Hradci Králové, ve kterém obsadil výbornou třetí příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V dramatickém finále šampionátu vybojovaly žákyně stříbrné medaile!

 

Počasí závěru letošní atletické sezóny na dráze přeje a nejinak tomu bylo také v sobotu 2. října v Ostravě, kde se uskutečnilo finále mistrovství České republiky družstev staršího žactva. A do něj se probojovaly mezi desítku nejlepších českých a moravských celků po úspěchu na mistrovství Čech oba kolínské týmy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na krajském přeboru mladšího žactva bez medaile

V netradičním říjnovém termínu se v sobotu 2. října uskutečnil na kutnohorském stadiónu letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategorii mladšího žactva. Po loňských medailových žních se ziskem 11 cenných kovů se letos kolínskému mladšímu žactvu vůbec nedařilo a v konkurenci více než 300 závodníků z 21 oddílů nedokázali vybojovat medaili ani jedinou. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci v přeboru kraje bronzoví

Uplynulý víkend znamenal vyvrcholení sezóny i pro kategorii mladšího žactva, která se na kutnohorském stadiónu utkala o tituly přeborníků Středočeského kraje. Z kolínských týmů se výrazně lépe dařilo žákům, kteří vybojovali bronzové medaile. Naopak žákyním se toto utkání nevydařilo a skončily až deváté.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhlo finále krajského přeboru přípravek

V neděli 26. září se v Berouně uskutečnil přebor Středočeského kraje přípravek, kterého se zúčastnilo 277 malých závodníků z 23 středočeských klubů a oddílů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci po dramatu o půl bodu stříbrní!

 

O den později než juniorky bojovali o medaile na mistrovství České republiky družstev dorostenci. Za neméně krásného počasí měli výhodu domácího prostředí, neboť šampionát pořádal na stadiónu Mirka Tučka v Borkách Sokol Kolín – atletika. A závod to byl dramatický do posledního běhu štafet.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky ve finále šampionátu čtvrté

 

V sobotu 25. září se za krásného počasí uskutečnilo v pražském Edenu letošní finále mistrovství České republiky družstev juniorek. Kolínský tým do něj postoupil po výborném výkonu před čtrnácti dny v Pardubicích jako mistr Čech, ale ve finálové konkurenci nenastupoval jako favorit na medailové umístění.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru kraje mládeže jen s minimální účastí

Náhradou za neuskutečněný jarní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dorostu a juniorů proběhl tento závod v úterý 21. září v Čáslavi. Kvůli termínu ve všední školní den, chladnému počasí a především víkendovým finále mistrovství České republiky družstev, kam postoupili kolínské týmy dorostenců a juniorek, nastoupilo v Čáslavi pouze osm kolínských závodníků a závodnic. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky