Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Zemřela Jitka Michalcová

 

V neděli 6. srpna zemřela ve věku 83 let Jitka Michalcová, rozená Čábelková, bývalá kolínská atletka, vrhačka a skokanka, a členka družstva žen z konce padesátých a z šedesátých let minulého století. Na archivním snímku týmu z roku 1959 je Jitka Michalcová druhá zleva. Poslední rozloučení proběhne v rodinném kruhu.  Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu pět finálových umístění

 

Letošní vrchol tuzemské atletické sezóny, mistrovství České republiky mužů a žen, hostil o posledním červencovém víkendu Tábor. První den se na šampionátu představilo v individuálních disciplínách sedm kolínských atletů a také obě sprinterské štafety, v neděli bylo v akci osm Kolíňáků..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ZDENĚK HEJDUK - ATLET

 

Takhle si budeme Zdendu navždycky pamatovat ze soustředění, závodů i stupňů vítězů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Fotogalerie - Zdeněk Hejduk

Poslední rozloučení se Zdeňkem Hejdukem

 

Poslední rozloučení s tragicky zesnulým Zdeňkem Hejdukem proběhne ve středu 26. července ve 13 hodin v obřadní síni na kolínském hřbitově. Rádi bychom informovali všechny z vás, kteří by chtěli finančně pomoci Zdeňkově rodině, že okresní fotbalový svaz Kutná Hora zorganizoval finanční sbírku na transparentním účtu 131-1013790237/0100

Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velmi vydařený kolínský vrhačský čtvrtek

Tradiční kolínský vrhačský čtvrtek, který proběhl na kolínském stadiónu 20. července a měl na pořadu vedle pěti vrhačských disciplín i skok o tyči, měl krátce před domácím šampionátem mužů a žen velmi kvalitní obsazení a tomu odpovídaly i dosažené výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Pražských memoriálech startovala kolínská pětice

Letošní ročník tradičního mítinku Pražské memoriály proběhl ve čtvrtek 20. července v pražském Edenu. Z našeho oddílu se na něm představila pětice závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tragicky zahynul Zdeněk Hejduk

 

Ve středu v noci při tragické dopravní nehodě kolínských hasičů zahynul člen našeho oddílu, skvělý kamarád a držitel kolínského historického rekordu v běhu na 3000 metrů překážek Zdeněk Hejduk. Bude nám na stadiónu strašně chybět!  O termínu posledního rozloučení se Zdeňkem vás budeme informovat. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová čtvrtá na ME do 22 let!

Foto: Soňa Maléterová

Na mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, které hostilo finské Espoo, dosáhla výrazného úspěchu odchovankyně kolínské atletiky Denisa Pešová. Bývalá svěřenkyně Veroniky Jelínkové a poté Ratislava Šediny, se z celé české výpravy, která tentokrát nezískala žádný cenný kov, umístila nejvýše.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Memoriál Josefa Hájka vyhrál Patrik Hájek

V sobotu 8. července proběhl na kolínském stadiónu 8. ročník Memoriálu Hájka v hodu kladivem za účasti 30 závodníků  a závodnic. Hlavní soutěž mužů vyhrál český reprezentant Patrik Hájek před ukrajinským vrhačem Volodymyrem Myslyvchukem a domácím mistrem České republiky mužů do 22 let Martinem Buryanem. Závod žen vyhrála staroboleslavská vrhačka Tereza Holcová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Martin Buryan mistrem, Lenka Novotná bronzová!!!

Foto: Adolf Horsinka

První dva prázdninové dny patřily na krásném ostravském stadiónu jen pár dnů po Zlaté tretře republikovému šampionátu mužů a žen do 22 let. Kolínskou atletiku na něm mělo reprezentovat celkem 18 závodníků, ne všichni se však nakonec na mistrovství republiky představili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Adam vyhrál mezikrajové utkání

 

V neděli 25. června proběhlo ve staroboleslavské Houštce mezikrajové utkání staršího žactva. V klání reprezentantů deseti českých krajů reprezentovalo kraj Středočeský také šest kolínských mladých nadějí, které výrazně přispěly k vítězství Středočechů v obou kategoriích. Toto vítězství zároveň potvrzuje vysokou úroveň středočeské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" skončilo v domácím prostředí třetí

Na kolínském stadiónu Mirka Tučka proběhlo v neděli 25. června třetí dějství přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen. Kolínský B tým obsadil v domácím prostředí třetí pozici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šimon Kratochvíl reprezentačně

V soboru 24. června proběhlo ve slovenské Banské Bystrici mezistátní juniorské čtyřutkání Česká republika - Polsko - Maďarsko - Slovensko. Kolínskou atletiku měli reprezentovat dva sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka Jiří Synek a Šimon Kratochvíl, k reprezentačnímu startu nakonec nastoupil pouze Šimon Kratochvíl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži krůček od finále, ženy drží náskok

Za krásného letního počasí hostil atletický stadión Emila Zátopka ve staroboleslavské Houštce třetí dějství prvoligové soutěže družstev mužů a žen. Přestože kolínské týmy nastoupily v silně zdecimovaných sestavách a tentokrát ani jeden z nich nevyhrál, udržely oba naději na postup do finále mistrovství České republiky, přičemž muži už jsou před posledním kolem jen kousek od něj.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek a Šimon Kratochvíl budou reprezentovat!

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní juniorské utkání Česká republika - Maďarsko - Polsko - Slovinsko - Slovensko, které se uskuteční v sobotu 24. června v Banské Bystrici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Gigant z jiného úhlu

Český atletický svaz zveřejnil na svých webových stránkách statistiku z uplynulého gigantu, jejímž základem je olympijské bodování prvních osmi míst. A z tohoto úhlu pohledu je postavení kolínské atletiky diametrálně odlišné než podle tradičního medailového pořadí, v němž tentokrát kolínští atleti obsadili po zisku tří bronzových medailí netradičně až 69. příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tři sprinterské bronzy a patnáct finále na gigantu

 

Letošní atletický gigant, tedy mistrovství České republiky v kategoriích dorostu a juniorů, hostila ve dnech 17. a 18. června pražská Juliska. Kolínskou atletiku zastupovala mezi 1068 závodníky ze 142 českých a moravských klubů dvacítka atletek a atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci vyhráli třetí kolo KP, žákyně druhé

V pátek 16. června proběhlo ve Vlašimi 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Zatímco chlapci jednoznačně potvrdili svou nadvládu v této skupině přeboru, dívky postrádající některé závodnice tentokrát skončily druhé. Po třech kolech je již jasné, že oba kolínské celky bez problému po posledním čtvrtém dějství postoupí do zářijového finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord Martina Buryana

Na středečním mítinku v Kolíně se skvělými výkony blýskli především kladiváři. Soutěž mužů vyhrál výrazným osobním, a tím zároveň i  kolínským historickým, rekordem 69,50 m Martin Buryan. Ten také drží třetí příčku v aktuálních českých mužských tabulkách. Dokonce na druhou příčku ženských tabulek se osobním rekordem 64,01 m posunula staroboleslavská Tereza Holcová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mládežnické týmy jsou jen krůček od postupu

Kolínský stadión hostil v sobotu 10. června 2. kolo středočeského „gigantu“, tedy přeboru kraje družstev dorostu a juniorů. Kolínské týmy zopakovaly ve všech kategoriích druhou příčku z kola prvního, i když juniorky se o svou pozici musely strachovat až do poslední disciplíny. Postup do mistrovství Čech by tedy žádnému z kolínských družstev ve třetí kole už neměl uniknout.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky