Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Bronz Jany Šafránkové, rekord Jana Baláta

Na jablonecké Střelnici bojovali o tituly muži a ženy do 23 let. Kolínskou atletiku reprezentovala patnáctka atletů v individuálních disciplínách a štafeta mužů na 4x100 metrů. Mistrovské boje přinesly našemu klubu bronzovou medaili a čtyři umístění ve finálové osmičce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O víkendu poslední vrcholy dráhové sezóny

O tomto víkendu proběhnou v Třinci a v Jablonci nad Nisou letošní poslední dráhová mistrovství České republiky. Ve Slezsku se utkají žáci na severu Čech budou bojovat muži a ženy do 22 let. Současně také v Karpaczi proběhne letošní jediné mezistátní utkání, a to juniorské klání Polsko - Česká republika. Na všech třech akcích bude mít kolínská atletika nemalé zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně přidaly pátý titul!

 

Sobotním vítězstvím týmů staršího žactva kolínské úspěchy v krajských soutěžích neskončily. V neděli se opět v Berouně utkala o tituly přeborníků Středočeského kraje družstva mladšího žactva a kolínská děvčata vybojovala pátý titul pro Kolín! A tak jediným týmem, který v rámci našeho kraje nevybojoval medaile, byli mladší žáci, kteří obsadili čtvrtou příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Překvapivý zlatý double staršího žactva!

 

V sobotu 12. září vyvrcholil letošní přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva na stadiónu v Berouně. A kolínským týmům se finále až nečekaně vydařilo, když jak chlapci, tak zcela překvapivě i dívky získali zlaté medaile! V roce 120. výročí založení našeho klubu tak poprvé v jeho historii všech šest mládežnických týmů, tedy junioři, juniorky, dorostenci, dorostenky a starší žáci i žákyně, postoupilo do mistrovství Čech, z toho čtyři s titulem přeborníků kraje!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá štafeta, Roman Pazdera a další čtyři medaile na gigantu!

 

V Ostravě-Vítkovicích proběhlo dvoudenní mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, na němž bojovalo více než 30 mladých kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na gigant míří třicítka Kolíňáků!

O víkendu vyvrcholí letošní atletická sezóna mládeže gigantem, tedy společným mistrovstvím České republiky kategorií juniorek, juniorů, dorostenek a dorostenců. To proběhne na našem nejmodernějším atletickém stadiónu v Ostravě - Vítkovicích a o šíři kolínské mládežnické atletické špičky svědčí to, že se na start probojovalo více než 30 atletů Sokola Kolín - atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhl už 84. ročník Velké ceny Kolína

Foto: Jiří Kottas

Ve zcela nezvyklém termínu proběhl v pondělí 31. srpna už 84. ročník Velké ceny města Kolína, jednoho z nejstarších závodů na území České republiky. Bohužel termínově "našlapaná" druhá polovina letošní neobvyklé sezóny se podepsala pod nižší účast i úroveň letošního mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Fotogalerie_VC | 0 Komentářů:

Na Kolínské desítce dominoval Roman Pazdera

Na start 14. ročníku Kolínské desítky se v neděli 30. srpna postavilo celkem 79 běžců a běžkyň. Velký rozsah běžeckých schopností předvedl domácí svěřenec trenérky Jany Šedinové junior Roman Pazdera, který po sobotním vítězství v krajském přeboru družstev juniorů na 1500 metrů suverénně dominoval o den později na desetikilometrové trati.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny kolínské mládežnické týmy postupují do mistrovství Čech

 

V sobotu 29. srpna přivítal kolínský atletický stadión Mirka Tučka závěrečné třetí kolo letošního přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Kolínské týmy v domácím prostředí potvrdily tituly v juniorských kategoriích a stříbrné příčky v kategoriích dorostu, a tím i postup ve všech čtyřech kategoriích do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně starší postoupili z 1. místa do finále KP

V pátek 28. srpna proběhlo na čáslavském stadiónu závěrečné 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B. Ve vyrovnané soutěži chlapců si vítězstvím v tomto kole zajistili kolínští žáci postup z prvního místa ve skupině a celkově vyhrály skupinu i kolínské žákyně, ačkoli ve třetím kole podlehly dívkám ze Staré Boleslavi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži vyhráli první ligu, ženy stříbrné!

 

V sobotu 22. srpna proběhlo za dusného počasí na kolínském stadiónu Mirka Tučka závěrečné třetí kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Před ním měly šanci bojovat o letošní prvenství hned tři týmy mužů a dokonce čtyři družstva žen. Kolínští muži měli na čele soutěže stejný počet bodů jako závodníci Sokola Hradce Králové, kolínské ženy ztrácely na třetí pozici na vedoucí hradecká děvčata stejně jako LIAZ Jablonec jeden hlavní bod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu vyvrcholí na kolínském stadiónu prvoligové boje

V sobotu 22. srpna vyvrcholí na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách třetím kolem letošní "okleštěná" prvoligová soutěž družstev mužů a žen. V obou kategoriích je po dvou kolech tabulka soutěže hodně zamotaná, a tak závěrečné kolo slibuje hodně dramatické boje, v nichž důležitou roli budou hrát i domácí muži a ženy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je veteránským mistrem ve vrhačském pětiboji

Celkem 28 vrhačů a vrhaček se sešlo v sobotu 15. srpna na kolínském stadiónu, kde proběhlo letošní Open mistrovství České republiky ve vrhačském pětiboji ve veteránských kategoriích. Jako už tradičně se dařilo domácímu Pavlu Peňázovi, který jako jediný se stal dokázal nasbírat přes 4000 bodů a jasně předčil ostatní konkurenty. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vítězem 62. ročníku KVOKu se stal Švadlenka

V netradičním srpnovém termínu se v neděli 16. srpna uskutečnil už 62. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín. Na start tohoto obrátkového běhu se za slunečného počasí a teplotě těsně nad 20 stupni Celsia postavilo 80 běžců a běžkyň. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková vybojovala bronz!

 

Na stadiónu plzeňské Škodovky proběhl o tomto víkendu za tropického počasí vrchol letošní domácí atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínská atletika měla v boji celkem třináct individuálních želízek a štafetu mužů na 4x100 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zápis do přípravky

Nábor nových členů do atletické přípravky proběhne online v našem klientském centru na adrese https://atletikakolin.iddm.cz . Přihlašovat se můžete od 1.9.2020 od 19:00 do zaplnění kapacity, která je pro jednotlivé ročníky omezena! Letos otevíráme také tréninky přípravek pro ročník narození 2015. Ostatní ročníky přípravek jsou 2010-2014.  Více informací jak se přihlásit najdete níže:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionát mužů a žen nakonec třináctka Kolíňáků

Letošní tuzemský vrchol atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen - přivítá o následujícím víkendu Plzeň. Podle zveřejněného výběru na něm bude kolínskou atletiku při aktuálních zraněních celé řady našich špiček (Dalecký, Vítek, Král, Hanuš, Šafránková) třináctka atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mítincích výborní Buryan, Pazdera a Novotná

Ve čtvrtek 30. července se uskutečnily v Kolíně hned dva prázdninové mítinky. Za horkého letního počasí si od tří hodin dali na stadiónu Mirka Tučka v Borkách dostaveníčko tyčkaři a tyčkařky, od pěti hodin se pak sešlo k vrhačskému mítinku několik desítek závodníků a závodnic.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová a Amálie Schederová jsou mistryně republiky!

 

Stadión pražské Slavie hostil od pátku do neděle mistrovství České republiky ve vícebojích. Kolínská atletika na něm měla čtveré zastoupení.

 
Celý příspěvek

Muži poskočili do čela I. ligy, ženám se nedařilo

Druhé a zároveň předposlední kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen hostil stadión na jablonecké Střelnici. Za příjemného, ale větrného počasí si kolínské týmy role z úvodního dějství soutěže vyměnily. Muži si tentokrát se všemi soupeři poradili a propracovali se do čela I. ligy, naopak ženám se zdaleka nepodařilo zopakovat vítězství, skončily čtvrté a propadly se na třetí příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky