Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Krajský přebor žactva

Letošní atletický přebor Středočeského kraje mladšího a staršího žactva hostil uplynulou sobotu stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách. Vzhledem k současnému boomu žákovské atletiky to byla pokud jde o počty startujících asi nejtěžší zatěžkávací zkouška, kterou kolínští organizátoři kdy absolvovali. Na start závodu se totiž postavilo 520 mladých středočeských atletů v celkem 1120 uskutečněných startech. A v šestihodinovém časovém pořadu se skvěle dařilo domácím atletům, kteří jasně předčili všechny ostatní středočeské kluby, což rozhodně v uplynulých letech nebylo pravidlem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Získali jsme grant TPCA

Podařilo se nám získat grant TPCA na výstavbu nového vrhačského centra, které by mělo částečně vyřešit nedostatečnou kapacitu tréninkových prostor pro naše vrhače.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Finále Polabské výškařské tour

Už tradičně na 1. máje pořádají kolínští atleti na zálabské straně starého mostu finále Polabské výškařské tour mládeže. A i letos bylo vidět, že výrazná divácká kulisa mladým výškařům svědčí!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

62. ročník Polabských závodů

Už 62. ročník atletických Polabských závodů, který tradičně na 1. máje hostil stadión Mirka Tučka v Borkách, proběhl za příjemného jarního počasí za účasti téměř dvou stovek atletů z dvaceti klubů. K vidění byla řada špičkových výkonů a padl i limit pro start na mistrovství Evropy do 17 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přebor ČOS v pětiboji ml. žactva

V sobotu 30. dubna se za krásného jarního počasí uskutečnil na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách otevřený přebor České obce sokolské v pětiboji mladšího žactva. Zkoušku všestrannosti absolvovalo 65 děvčat a 30 chlapců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

1. kolo KP staršího žactva

První kolo přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň hostila v pátek 29. dubna staroboleslavská Houštka. A oběma kolínským družstvům se vstup do soutěže vydařil náramně, ačkoli žáci nastupovali bez svého nejlepšího závodníka Dominika Holuba. I tak ale oba týmy dokázali překvapivě porazit všechny své soupeře a vykročily za postupem do mistrovství Čech, kam se po čtyřech kolech kvalifikují dvě nejlepší družstva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková splnila limit pro mistroství Evropy výkonem 69,72 m!!!

Po loňské protrápené sezóně zakončené operací menisku zahájila několikanásobná nejlepší sportovkyně Kolína kladivářka Kateřina Šafránková ten letošní olympijský rok ve velkém stylu. Závěr zimní přípravy absolvuje v teple na třítýdenním výcvikovém táboře v jihoafrickém Potchefstroomu a tady také z plné přípravy bez vyladění na závod absolvovala svůj první ostrý start.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

62. Polabské závody

V neděli 1. května se uskuteční už 62. ročník tradičních Polabských závodů, které jsou zároveň Středočeským pohárem smíšených družstev mužů a žen. Novinkou letošního poháru je to, že ve vrzích a na překážkách startují závodníci mládežnických kategorií se svými vahami náčiní a na svých mezerách a výšce překážek.

propozice

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přebor ČOS v přepolním běhu

Na tradičním Jaroměřském krosu se v neděli 10. dubna bojovalo také o medaile v přeboru České obce sokolské. Kolínská výprava si z rozbahněné trati přivezla 10 medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vraťte prosím rozhodcovská trička!

Z důvodu změny loga Českého atletického svazu musíme zajistit aktualizaci loga na všech tričkách pro rozhodčí. Proto prosíme všechny rozhodčí, kteří u sebe tričko mají, aby nám ho odevzdali k úpravě. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistroství ČR žactva

 

Letošní seriál halových mistrovství České republiky zakončil šampionát žákovských kategorií, který se uskutečnil v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Kolínská atletika měla tentokrát v ohni bojů sedm želízek a nechyběly ani medailové ambice. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistrovství ČR mužů a žen

 

Letošní vrchol domácí halové atletické sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen – hostila vyprodaná zbrusu nová hala v Ostravě. Start mezi českou elitou si vybojovala také sedmička kolínských atletů. Pět z nic si vedlo výborně a všichni tito příslušníci kolínské absolutní špičky znovu dokázali, že se závodníky z města na Labi musí celá republika počítat nejen v mládežnických kategoriích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistrovství ČR juniorů a dorostu

Letošní halový atletický „gigant“, tedy mistrovství ČR dorostu a juniorů, proběhl 20. a 21. února v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Mezi nejlepších českých 24 sprinterů a středotraťařů a 16 atletů v ostatních disciplínách proniklo díky své letošní výkonnosti 16 kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky