Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Halová sezóna se rozběhla na plné obrátky

 

Halová atletická sezóna je velmi krátká. Začíná přebory jednotlivých krajů a halovými mítinky na začátku ledna a pro kategorie dospělých a mládeže končí v únoru, pro žáky pak na začátku března. Závodních příležitostí je i vzhledem k malému počtu hal mnohem méně než v létě, a tak není mnoho času proniknout výkonem do nominace na mistrovství ČR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přidalo 14 medailí a čtyři tituly

O den později než kategorie dospělých a mládeže bojovali na pražském Strahově o tituly přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. Kolínská výprava tentokrát vybojovala v konkurenci více než 300 závodníků z 19 středočeských oddílů 4 zlaté, 6 stříbrných a 4 bronzové medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Naši atleti přivezli z přeborů kraje 16 titulů

Úspěšněji než před rokem si vedla kolínská atletická výprava na halových přeborech Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu, které proběhly druhou lednovou sobotu v přetlakové hale na pražském Strahově. Atleti v modrobílých dresech i přes absenci řady špiček (Pražáková, Dalecký, Buranská, Kozárek, Krejča, Olivová) vybojovali 37 medailí, z nichž 16 bylo zlatých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý vstup Jakuba Vítka do sezóny

 

Skvělým způsobem vstoupil do nového roku tyčkař Jakub Vítek. Ani se nestačil ohřát v juniorské kategorii a už v prvním závodě nové sezóny předvedl vynikající výkon. Na republikovém finále Středoškolského poháru sportovních gymnázií ve Vítkovicích vylepšil absolutní kolínský historický rekord nejen v kategorii juniorů, ale také mezi muži.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vítězství na Silvestrovském běhu obhájil Milan Janoušek

 

Už po devětapadesáté se postavili běžci a běžkyně před stadiónem Mirka Tučka v Borkách na start tradičního Silvestrovského běhu. Polojasná obloha a teplota 5 stupňů Celsia přilákaly k prověrce fyzičky před večerním vítáním nového roku nejen atlety a sportovce z dalších sportovních odvětví, ale i běžecké amatéry a hobbíky.

Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pojďte se na silvestra proběhnout!

 

Už po devětapadesáté připravili kolínští atleti na pondělí 31. prosince populární Silvestrovský běh. Start závodu na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin a na stadión se bude i dobíhat. Nejlépe uděláte, pokud se přihlásíte předem (do 29.12) online ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ligoví atleti a atletky už znají své soupeře

Český atletický svaz zveřejnil na svých webových stránkách rozlosování ligových soutěží pro nastávající rok 2019, a tak týmy kolínských mužů i žen, které budou stejně jako v tomto roce bojovat v první lize, už znají nejen své soupeře, ale i místa jednotlivých kol.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sedm medailí z Vánoční haly žactva!

Jednou z posledních závodních příležitostí atletů žákovské kategorie v tomto roce byla účast na tradiční Vánoční hale žactva na pražském Strahově. Tohoto velmi kvalitního klání se zúčastnila i skupina závodníků Sokola Kolín atletika a nevedla si vůbec špatně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští sprinteři vybojovali s poděbradským gymnáziem bronz!

V úterý 11. prosince proběhlo v ostravské hale letošní finále Středoškolského atletického poháru. Na něm startovali i čtyři kolínští atleti z tréninkové skupiny Antonína Morávka, kteří jsou žáky poděbradského Gymnázia Jiřího z Poděbrad, jehož tým patřil k favoritům finálového klání, kterého se účastnilo 16 nejlepších středoškolských týmů, jež postoupily z jednotlivých krajských finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští mladší žáci pomohli krajskému výběru k 2. místu

O uplynulém víkendu proběhla ve třech skupinách halová mezikrajská utkání mladšího žactva. Středočeský tým se utkal v jablonecké hale s družstvy Libereckého, Ústeckého, Pardubického a Hradeckého kraje. Kolínští závodníci Anna Pátková a Jiří Synek pomohli svými výkony k druhému místu Středočechů, když zvítězili domácí chlapci a dívky z Libereckého kraje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladí kolínští atleti vyhráli Středočeský halový pohár

 

Posledním týmovým závodem letošní atletické sezóny byl tradiční Středočeský halový pohár mládeže, který proběhl v sobotu 8. prosince na pražském Strahově. Letos proběhl v inovovaném formátu, kdy poprvé závodila smíšená družstva 10 chlapců a 10 dívek od posledního ročníku mladších žáků až po juniory. Kolínští mladí závodníci potvrdili svou letošní převahu v kraji a v konkurenci 16 týmů zvítězili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Jaromír Vyskočil

 

Další smutná zpráva zasáhla náš oddíl, když v úterý 4. prosince podlehl těžké zákeřné chorobě náš dlouholetý člen skupiny běžců mimo dráhu a jako ještě nedávno majitel MONTANA sportu velký mecenáš kolínské atletiky Jaromír Vyskočil. Běžci mimo dráhu uctí jeho památku na sobotním tradičním Kufříčku, na který už Jaromír svým kamarádům dárky nepřipraví. Bude nám hodně chybět. Poslední rozloučení s Jaromírem Vyskočilem proběhne v kolínské obřadní síni v úterý 11.12. v 11:45 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera senzačně bronzový!

 

Vynikajícího úspěchu dosáhl na letošním posledním mistrovství České republiky - šampionátu v přespolním běhu mužů, žen, juniorů a juniorek v Kostelci - Alfrédově kolínský svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera. Teprve sedmnáctiletý dorostenec se v nejtěžším běžeckém závodě, v němž se utkávají běžci všech specializací od mílařů a vytrvalců až po běžce do vrchu, nečekaně dokázal v konkurenci všech nejlepších českých až o dva roky starších juniorů prosadit až na stupně vítězů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Jaroslav Tuček

 

Ve čtvrtek 25. října zemřel ve věku nedožitých 95 let vynikající dlouholetý rozhodčí našeho oddílu Jaroslav Tuček, který byl spjat s kolínskou atletikou dlouhá desetiletí. Kdo jste ho znali, uctěte prosím jeho památku tichou vzpomínkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na nejvyšší stupínek v Drozdově lesním běhu se vrátil Jiří Miler

 

Kolínská atletika se chlubí třetím nejstarším běžeckým závodem na světě, když v neděli 14. října ze stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách vybíhal už 92. ročník Drozdova lesního běhu. Delší tradici než kolínský běh mají pouze slavné Běchovice a Silvestrovský běh v brazilském Sao Paulu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělá bronzová tečka žáků a žákyň za povedenou sezónou!

 

Za krásného atletického počasí se na stadiónu v Hranicích na Moravě uskutečnil letošní poslední atletický dráhový šampionát České republiky a vybojovalo ho deset nejlepších českých a moravských družstev v kategorii starších žáků a žákyň. Skvělé představení předvedly oba kolínské týmy, které v konkurenci družstev z mnohem větších měst získaly shodně bronzové medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dva členové oddílu kandidují v kolínských komunálních volbách

 

Už tento týden v pátek a sobotu si budou kolínští občané vybírat nové vedení města. Mezi kandidáty usilující o zvolení do městského zastupitelstva patří i dva členové našeho oddílu atletiky - jeho předseda Jiří Tuček a loňská osmá nejlepší kladivářka světa Kateřina Šafránková a není překvapivé, že hlavní oblastí, v níž se chtějí angažovat, je podpora sportu v našem městě. Oba kandidují na kandidátce sdružení nezávislých kandidátů Kolíňáci, které si do voleb vylosovalo číslo 10.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli proběhlo Atletické odpoledne s Katkou

Foto: Jaromír Novotný

V neděli 30. září za krásného slunečného počasí uspořádalo sdružení Kolíňáci ve spolupráci s naším oddílem Atletické odpoledne s Katkou. Během něj si mohly jak děti, tak jejich tatínkové, maminky, dědečkové či babičky vyzkoušet pod vedením jak Katky Šafránkové a Jiřího Tučka, tak dalších kolínských trenérů a atletů většinu atletických disciplín - vrh koulí, hod diskem, kladivem i oštěpem, skok do dálky i do výšky, start z bloků, překážkový běh či štafetovou předávku. Odpoledne to bylo vydařené a vy si z něj můžete prohlédnout obrazovou fotogalerii Jaromíra Novotného.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Odpoledne s Kolíňáky

Eliška Kliková doběhla na Běchovicích devátá

Foto: Jiří Kottas

Na letošním mistrovství České republiky v silničním běhu na 10 km, které již tradičně proběhlo při slavných Běchovicích, startovalo celkem pět kolínských běžkyň. Nejlépe se dařilo v kategorii juniorek věkem teprve dorostence Elišce Klikové, která po pátečním osobním rekordu na 3000 metrů ve finále mistrovství České republiky družstev dorostenek doběhla do cíle na pražské Ohradě devátá v čase 45:07 min.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová stříbrná na mezistátním utkání!

Foto: Jiří Kottas

Skvěle reprezentovala Českou republiku na mezistátním utkání žáků a žákyň Maďarsko - Slovinsko - Chorvatsko - Slovensko - Česká republika v maďarském Györu svěřenkyně Martina Radikovského Natálie Olivová. V konkurenci deseti nejlepších výškařek z pěti zúčastněných zemí podlehla o pouhé tři centimetry jen Maďarce Luce Keszthelyiové, a výrazně tak přispěla k celkovému vítězství českého výběru!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky