Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští sprinteři vybojovali s poděbradským gymnáziem bronz!

V úterý 11. prosince proběhlo v ostravské hale letošní finále Středoškolského atletického poháru. Na něm startovali i čtyři kolínští atleti z tréninkové skupiny Antonína Morávka, kteří jsou žáky poděbradského Gymnázia Jiřího z Poděbrad, jehož tým patřil k favoritům finálového klání, kterého se účastnilo 16 nejlepších středoškolských týmů, jež postoupily z jednotlivých krajských finále.

Štěpán Hampl zvítězil v běhu na 60 metrů, když dosáhl času 6,95 s, a vysoký bodový příděl zaznamenal v této disciplíně i Marek Řehák, který doběhl v konkurenci 43 sprinterů na třetím místě za 7,15 s. Na šedesátce startoval také Tomáš Elliot Sojka, který dosáhl času 7,64 s. Štěpán Hampl se představil také v běhu na 400 metrů, kde zaběhl 51,11 s, což znamenalo pátou příčku, a Tadeáš Krakuvčík startoval na trati 1500 metrů, kterou absolvoval za 4:27,37 min. a byl devátý. Ve své netradiční druhé disciplíně - skoku dalekém - obsadil Marek Řehák po výkonu 582 cm 18. pozici. Spolu pak celá kolínská čtveřice běžela ve štafetě na 4x200 metrů, v níž poděbradské gymnázium obsadilo výborné druhé místo za 1:32,42 min. 

V celkovém hodnocení chlapecké kategorie s převahou téměř 200 bodů vyhráli žáci Gymnázia Třinec před SPŠ stroj. a SOŠ prof. Švejcara Plzeň, za níž ale s odstupem pouhých 15 bodů skončili chlapci z poděbradského gymnázia, a tak si při slavnostním ceremoniálu mohla i celá kolínské čtveřice pověsit na krk bronzové medaile!