Jdi na obsah Jdi na menu

Vítězství na Silvestrovském běhu obhájil Milan Janoušek

Už po devětapadesáté se postavili běžci a běžkyně před stadiónem Mirka Tučka v Borkách na start tradičního Silvestrovského běhu. Polojasná obloha a teplota 5 stupňů Celsia přilákaly k prověrce fyzičky před večerním vítáním nového roku nejen atlety a sportovce z dalších sportovních odvětví, ale i běžecké amatéry a hobbíky.

Moc nechybělo, aby byl pokořen i rekord v počtu startujících, ten ale těsně odolal, když do cíle na stadiónu po absolvování 3000 metrů dlouhého okruhu zálabskými Borky dorazilo 279 běžců a běžkyň. Na čele závodu si to o palmu vítězství rozdávali od počátku atleti. Cílem nakonec proběhl jako první obhájce prvenství Milan Janoušek z domácího Sokola Kolín-atletika v čase 9:34 min. Za ním o druhou pozici finišovali až na cílovou čáru Martin Pecha z AC Čáslav a kolínský odchovanec Martin Coubal, nově startující v barvách USK Praha. Cílem proběhli v tomto pořadí v čase 9:47 min. Tito dva středotraťaři předstihli až na oválu stadiónu do té doby druhého Jana Šedinu z domácího oddílu, který doběhl čtvrtý za 9:52 min. a pod deset minut se vešel ještě další kolínský běžec Milan Římal časem 9:54 min.

img_20181231_103938.jpgimg_20181231_103952.jpg

Mezi ženami se nejvýše prosadilo trio kolínských závodnic z tréninkové skupiny trenérky Jany Šedinové. Nejrychleji absolvovala tříkilometrovou trať ještě poslední den žákyně Vanessa Adamcová (12:10), která celkově doběhla na 38. místě. Jen vteřinku za ní proběhla cílovou metou Barbora Janůrková a o dalších 11 vteřin zpět doběhla Eliška Kliková.

img_20181231_103011.jpg

Ve své neskutečné šňůře startů na tomto závodě pokračoval Stanislav Plešinger, který nevynechal ani letos, a stál tak na startu všech dosavadních 59 ročníků. Zároveň mu všichni běžci a výbor oddílu pogratulovali k 80. narozeninám, které oslavil před několika dny, a popřáli mu pevné zdraví a spoustu dalších uběhnutých kilometrů do příštích let. 

Výsledky