Jdi na obsah Jdi na menu

Natálie Olivová stříbrná na mezistátním utkání!

Skvěle reprezentovala Českou republiku na mezistátním utkání žáků a žákyň Maďarsko - Slovinsko - Chorvatsko - Slovensko - Česká republika v maďarském Györu svěřenkyně Martina Radikovského Natálie Olivová. V konkurenci deseti nejlepších výškařek z pěti zúčastněných zemí podlehla o pouhé tři centimetry jen Maďarce Luce Keszthelyiové, a výrazně tak přispěla k celkovému vítězství českého výběru!

Kolínská výškařka, stříbrná z nedávného národního šampionátu, zahájila soutěž na výšce 150 cm, kterou zdolala na první pokus, stejně jako následujících 155 i 158 cm. Vedení v soutěži ztratila na 161 cm, které zdolala až napodruhé a úspěšným prvním pokusem se před ni dostaly Maďarka Keszthelyiová, Chorvatka Matulovićová a její přemožitelka z mistrovství ČR Klepetková. Na výšce 164 cm se ale situace zcela otočila, protože Natálie uspěla jako jediná hned napoprvé a dostala se na čelo soutěže, protože tuto výšku už překonaly jen obě Maďarky - Keszthelyiová napodruhé a Barnová napotřetí. Následujících 167 cm ale už bylo nad síly kolínské žákyně, zatímco Maďarka si s ní jako jediná poradila. Za stříbrnou příčku tak Natálie Olivová přidala na konto České reprezentace 9 bodů.

Právě Češi se radovali ve slunečném, ale chladném a větrném počasí z celkového prvenství, když nasbírali 447 bodů. Druzí skončili domácí Maďaři se 426,5 body, třetí místo pak vybojovali s výrazným odstupem Slovinci ziskem 265 bodů, čtvrtí byli Chorvati s 248,5 body a pátou příčku obsadili Slováci ziskem 226 bodů. Češi se radovali z těsného vítězství jak mezi žáky, tak mezi žákyněmi.