Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Domácí sprinteři ozdobili 82. ročník Velké ceny Kolína

 

Už 82. ročník jednoho z nejstarších českých atletických závodů - Velké ceny města Kolína proběhl ve středu 22. srpna za tropického počasí. Kvalitní podívanou přinesly především závody ve sprinterském trojboji mužů a žen, ale k vidění byla celá řada dobrých výkonů i v dalších disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Druhá část sezóny se rozjíždí

Přiblížil se konec srpna a s ním také druhá část letošní atletické sezóny. Již o uplynulém víkendu využili někteří závodníci příležitost prověřit svou aktuální formu, další pak vstoupí soutěží v následujícím týdnu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Petr Elbogen

V neděli 5. srpna zemřel po dlouhé nemoci v německých Brémách ve věku 83 let bývalý vynikající kolínský výškař a zároveň trenér Petr Elbogen, který byl jednou z největších postav celé historie kolínské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve středu 22. srpna proběhne 82. ročník Velké ceny Kolína

 

Podzimní část atletické sezóny zahájí na kolínském stadiónu už 82. ročník tradiční Velké ceny města Kolína. Stejně jako loni proběhne ve středu, a to 22. srpna od 15.00 hod. Kolínští diváci se mohou těšit na kvalitní atletiku a starty předních českých atletů včetně řady kolínských medailistů a medailistek z mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je veteránským mistrem ČR v pětiboji

Kolínští organizátoři na čele s ředitelem závodu Petrem Sklenářem uspořádali za tropického vedra v sobotu 4. srpna na kolínském stadiónu otevřené mistrovství České republiky ve vrhačském pětiboji veteránských kategorií. Medaile a tituly se udělovaly ve třech kategoriích - muži od 35 do 60 let, muži nad 60 let a ženy nad 35 let. Na start závodu, jehož program doplnil také hod balvanem a hod antickým diskem, se postavilo celkem 29 závodníků a závodnic z České republiky, Slovenska, Polska, Itálie a Švýcarska.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drsná zkušenost Romana Pazdery

 

Že bude letošní mistrovství České republiky v běhu do vrchu za panujícího tropického počasí těžkou zkoušku fyzické i psychické připravenosti běžců, bylo jasné už před startem, který se uskutečnil v pravé poledne. V kategorii juniorů se do boje o mistrovské medaile, ale také o místa v nominaci na zářijové mistrovství světa, které hostí Andorra, vydalo 18 běžců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu se běží "tropický" šampionát v běhu do vrchu

Nesmírně těžký závod čeká tuto sobotu letošního dvojnásobného stříbrného dorosteneckého medailistu Romana Pazderu. Svěřenec trenérky Jany Šedinové totiž premiérově poběží v kategorii juniorů mistrovství České republiky v běhu do vrchu, které se uskuteční v Bělé pod Pradědem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Buranská přidala další stříbro!

 

Ačkoli v neděli, druhý den mistrovství České republiky mužů a žen na Kladně, již nebylo kolínské zastoupení tak početné jako v sobotu, trojskokanka Šárka Buranská skvělým výkonem rozhodla o tom, že pro kolínskou atletiku znamenal konečný zisk čtyř medailí nejúspěšnější vystoupení v celé 118 let dlouhé historii oddílu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štafeta zlatá, Pražáková a Dalecký stříbrní!

 

Tropické teploty provázely první den mistrovství České republiky mužů a žen na kladenském Sletišti. Do sobotních bojů zasáhlo 15 kolínských atletů a atletek. Většina z nich skončila mimo finálovou osmičku, to se ale rozhodně netýkalo všech tří medailových želízek. Jak tyčkařka Zuzana Pražáková, tak výškař Matyáš Dalecký a sprinterská štafeta mužů potvrdili své ambice ziskem medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen se představí 17 Kolíňáků

O tomto víkendu se uskuteční na kladenském Sletišti vrchol letošní domácí atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude reprezentovat 17 závodníků a závodnic, kteří byli vybráni ke startu technickými delegáty. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Závodilo se v Kolíně i v Novém Městě

V sobotu 21. července pokračoval seriál prázdninových mítinků a kolínští atleti startovali jak na domácím stadiónu na 3. kolínském vrhačském pětiboji, tak v Novém Městě nad Metují na tamější tradiční Velké ceně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Jiří Linka

 

V noci z pátku na sobotu byl ve svém bytě nalezen bez známek života Jiří Linka, manažer, organizátor, zvukař, který po řadu let působil v kolínské kultuře a v posledních letech se výrazně zapojil také do organizace našich atletických závodů. Bude nám na stadiónu i v kolínském kulturním a sportovním životě hodně chybět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborný vrhačský čtvrtek ozdobili hlavně thajští vrhači

Na tradičním již pátém Kolínském vrhačském čtvrtku se sešla velmi kvalitní konkurence a k vidění byly výborné výkony, většina z nich zásluhou vrhačů z reprezentace Thajského království. V hodu diskem žen dokonce padl rekord kolínského stadiónu, když Subenrat Insaengová poslala své kilogramové náčiní výkonem 61,97 m do vzdálenosti špičkové světové úrovně!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní výkony kolínských atletů v Táboře

 

Deset dnů před letošním mistrovstvím České republiky mužů a žen se ve středu 18. července uskutečnila Velká cena Tábora, na které se představili i atleti z kolínské špičky. Většina z nich předvedla velmi kvalitní výkony, které je řadí i mezi kandidáty na medaile na blížícím se šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Česká štafeta s Jírou a Hamplem je pátá na světě!

 

Poprvé v životě nastoupili v sobotu v 15:40 hod. našeho času Stanislav Jíra a Štěpán Hampl na stadiónu ve finském Tampere k finálovému závodu na mistrovství světa. Už samotný postup české štafety do finále po boku kvartet Spojených států, Jamajky, Trinidadu a Tobaga, Japonska a tří evropských sestav z Německa, Španělska a Itálie byl senzačním úspěchem, ale čeští sprinteři pomýšleli ještě výš. Finálový běh naleznete ZDE zhruba v čase 3:44:00.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Standa Jíra a Štěpán Hampl jsou senzačně ve štafetovém finále!

Foto: Antonín Morávek

V pátečním podvečeru byly na mistrovství světa juniorů v Tampere na pořadu rozběhy štafet na 4x100 metrů a polovinu české reprezentační sestavy tvořili sprinteři Sokola Kolín - atletika. Zatímco Štěpán Hampl, kladenský Matěj Krsek a Daniel Vejražka z Klášterce nad Ohří už měli individuální vystoupení za sebou, pro Stanislava Jíru to byla první zkušenost na vrcholném závodě. A výsledek stál za to! Běh české štafety naleznete ZDE zhruba v čase 1:10:00.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ani dvoustovka Štěpánu Hamplovi postup nepřinesla

Foto: Denisa Kisialová

Třetí den mistrovství světa juniorů v Tampere přinesl v dopoledním bloku druhý start Štěpána Hampla na tomto šampionátu. Tentokrát zaklekl do bloků v druhém rozběhu na 200 metrů, ale ani tento běh svěřenci trenéra Antonína Morávka v záplavě sprinterů tmavé pleti postup do semifinálových bojů nepřinesl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V úvodu světového šampionátu Štěpán Hampl z rozběhu nepostoupil

 

Dva kolínští sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra spolu se svým trenérem Antonínem Morávkem reprezentují Českou republiku na mistrovství světa do 20 let, které se v úterý dopoledne rozběhlo ve finském Tampere. Hned v prvý půlden zaklekl na start rozběhu na 100 metrů Štěpán Hampl, ale závod roku se mu určitě nevydařil podle jeho představ.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková dominovala mezistátnímu utkání do 22 let!

 

Velkého úspěchu dosáhla v neděli 8. července kolínská tyčkařka Zuzana Pražáková, která reprezentovala Českou republiku na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let Polsko - Maďarsko - Slovinsko - Česká republika, které se konalo v Krakově.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Král ani Vítek se do finále ME neprobili

 

Pátek 6. července byl dnem D pro oba kolínské zástupce na Mistrovství Evropy do 17 let v maďarském Györu. Nejprve se před polednem představil v dlouhé kvalifikaci tyčkařů svěřenec trenéra Pavla Berana Jakub Vítek a hned po poledni na něj navázal v B skupině kvalifikace kladivářů svěřenec Tomáše Prajsnera Dominik Král. Podle papírových předpokladů by postup obou byl velkým překvapením.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky