Jdi na obsah Jdi na menu

Ve středu 22. srpna proběhne 82. ročník Velké ceny Kolína

Podzimní část atletické sezóny zahájí na kolínském stadiónu už 82. ročník tradiční Velké ceny města Kolína. Stejně jako loni proběhne ve středu, a to 22. srpna od 15.00 hod. Kolínští diváci se mohou těšit na kvalitní atletiku a starty předních českých atletů včetně řady kolínských medailistů a medailistek z mistrovství České republiky.

Hlavními závody mítinku jsou 82. ročník Prágrova memoriálu v klasickém pětiboji (dálka, oštěp, 200 m, disk a 1500 m), 80. ročník Buzkovy míle, 67. ročník sprinterského trojboje mužů, 28. ročník memoriálu Antonína Votruby ve skoku dalekém, 27. ročník Velké ceny Kolína a memoriálu Václava Širce ve skoku vysokém, 19. ročník Velké ceny Kolína v běhu žen na 1000 metrů a 17. ročník sprinterského trojboje žen.

Z rámcových závodů budou mít muži na pořadu hod oštěpem a ženy skok vysoký, skok daleký a hod oštěpem. Organizátoři tohoto mítinku pevně věří, že si podívanou na kvalitní českou atletiku na startu s nejlepšími domácími závodníky nenechají ujít ani kolínští sportovní příznivci a přijdou do ochozů stadiónu Mirka Tučka v Borkách závodníky povzbudit.