Jdi na obsah Jdi na menu

Na šampionátu mužů a žen se představí 17 Kolíňáků

O tomto víkendu se uskuteční na kladenském Sletišti vrchol letošní domácí atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude reprezentovat 17 závodníků a závodnic, kteří byli vybráni ke startu technickými delegáty. 

Nejpočetněji budou zastoupeni sprinteři. V běhu na 100 metrů budou startovat Štěpán Hampl, Stanislav Jíra, Aleš Moravec, Marek Řehák a Jana Šafránková. Všichni s výjimkou Marka Řeháka se představí i na dvojnásobné trati, kde k nim přibude ještě Kristýna Růžičková, která je přihlášena i k běhu na 400 metrů, stejně jako Tadeáš Krakuvčík. Stejnou trať s překážkami absolvuje Jiří Kunt a výrazné šance bude mít i mužská sprinterská štafeta na 4x100 metrů.

Z běžců se mezi českou špičkou představí pouze Martin Coubal v běhu na 800 metrů, zato ve skokanských disciplínách bude mít kolínská atletika podstatně větší zastoupení včetně medailových želízek. Mezi ně patří především tyčkařka Zuzana Pražáková, trojskokanka Šárka Buranská a výškař Matyáš Dalecký. Minimálně na finálové umístění pomýšlejí i dorostenci Jakub Vítek v tyči a Denisa Pešová ve výšce.

Z vrhačů budou mezi českou špičkou bojovat Pavel Krejča v kouli, disku i kladivu a Miroslav Novotný a dorostenec Karel Hanuš v kladivu.