Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Dospělí, junioři a dorost přivezli přes 40 medailí

 

Sobota 6. května patřila na kladenském Sletišti letošnímu přeboru Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Ačkoli tentokrát vynechala týden před ligovou soutěží krajský přebor řada závodníků z kolínské špičky, zisk 41 umístění v nejlepší středočeské trojce znamenal třetí nejvyšší zisk ze všech klubů za domácím Kladnem, podle hodnoty medailí pak třetí místo, když na počet zlatých medailí se před Kolín dostal stále se lepšící ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci znovu vítězní, žákyně druhé

Druhé kolo přeboru Středočeského kraje mladšího žactva ve skupině B proběhlo v pátek 5. května ve Vlašimi. Kolínská družstva si vedla stejně úspěšně jako v kole prvním, když chlapci zvítězili před týmy Kutné Hory a Benešova a dívky obsadily druhou příčku za žákyněmi z Nymburka a před závodnicemi z Benešova.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Prvomájovém kladivu padl rekord kolínského stadiónu

Dopoledne před 69. ročníkem Polabských závodů proběhl na kolínském stadiónu kladivářský mítink s názvem Prvomájové kladivo a i na něm byly k vidění špičkové výkony. Dominoval jim nový rekord stadiónu v podání ukrajinského kladiváře Volodymyra Myslyvchuka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

69. Polabské závody ozdobili oštěpaři a sprinteři

 

V pondělí 1. května proběhl na stadiónu Mirka Tučka v Borkách 69. ročník tradičních Polabských závodů. Za pěkného jarního počasí byla k vidění řada špičkových výkonů, především v hodu oštěpem, v němž se sešla na akci oštěpařské sekce ČAS česká špička. Druhým vrcholem pak byly nejkratší sprinty v podání domácích atletů.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské béčko skončilo v 1. kole krajského přeboru třetí

V neděli 30. dubna vstoupil prvním kolem do přeboru Středočeského kraje také kolínský B tým mužů. V soutěži, která bude zřejmě letos soubojem zbrusu nového družstva AK Sokola Nehvizdy a mužů z AC Čáslav, kteří by se rádi vrátili do II. ligy, obsadila kolínská rezerva s výrazným odstupem třetí místo. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rozdělení oštěpařských soutěží na 69. Polabských závodech

Níže naleznete rozdělení závodníků do oštěpařských soutěží na 69. ročníku Polabských závodů v pondělí 1. května 2023.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony Janouška a Pazdery na MČR

 

V sobotu 29. dubna se uskutečnilo v Žilině společné mistrovství České a Slovenské republiky v běhu na 10 000 metrů v kategoriích mužů, žen, juniorů a juniorek. Kolínskou atletiku na něm reprezentovali dva aktuálně jasně nejlepší vytrvalci Milan Janoušek a Roman Pazdera. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny mládežnické týmy vstoupily do boje o postup úspěšně

Den po začátku soutěže družstev staršího žactva zahájily 1. kolem letošní přebor Středočeského kraje na kladenském Sletišti také týmy mládeže. V chladném počasí skončila všechna kolínská družstva i přes řadu absencí druhá, a mají tak výhodnou pozici pro zbylá dvě kola v boji o postup do mistrovství Čech, kam postoupí v kategorii dorostu po třech mužstvech a v kategorii juniorů dva týmy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo zahájilo v Čáslavi vítězně

Na čáslavském stadiónu ve Vodrantech zahájil v pátek 28. dubna za stálého deště přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva, skupina B. Kolínským týmům se dařilo a se všemi soupeři si poradili. K vidění byla i přes nepříznivé počasí řada velmi kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V pondělí proběhne 69. ročník Polabských závodů

V tradičním prvomájovém termínu proběhne v pondělí na stadiónu Mirka Tučka v Borkách už 69. ročník Polabských závodů, zařazený do kalendáře World Atlhletics, jehož součástí je také mítink vrhačské sekce hodu oštěpem. Přihlásit se je možné na webových stránkách Českého atletického svazu do pátku 28. dubna do 20 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V rubrice Družstva naleznete aktuální termíny

Na těchto našich webových stránkách v rubrice Družstva pod názvem své kategorie naleznete termíny mistrovských závodů a budete zde nalézat časy a místa odjezdů a další informace. V pátek odjíždí týmy staršího žactva do Čáslavi k 1. kolu KP (odjezd ve 13:00 hod. od stadiónu a ve 13.15 hod. od 7. ZŠ), v sobotu jedou družstva mládeže k 1. kolu KP na Kladno (7:00 hod. od stadiónu) a v neděli muži B k 1. kolu KPD do Kutné Hory (odjezd auty v 8:30 hod. od zimního stadiónu).  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vrhači zahájili sezónu prvním vrhačským pětibojem

Za účasti dvacítky vrhačů proběhl v sobotu 22. dubna letošní první Kolínský vrhačský pětiboj. Z kolínského pohledu se o nejlepší výsledky postarali oštěpař Jakub Dudáš, který hned v úvodním startu sezóny vylepšil své osobní maximum na 60,81 m, a starší žák Josef Pazdera, který vylepšil svůj osobní rekord v hodu diskem na 48,52 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní vstup do sezóny nové kolínské zahraniční akvizice

Na začátku letošního roku požádala o registraci za náš oddíl dorostenka Alice Kredell, která pochází z Velkého Oseka a momentálně studuje v USA. Na českých závodech by se měla objevit na začátku června a o prázdninách, kdy by mohla posílit kolínský dívčí i ženský tým a startovat i na mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo zahájilo mistrovskou sezónu družstev

V pátek 21. dubna odstartovala na benešovském stadiónu letošní sezóna soutěží družstev 1. kolem přeboru Středočeského kraje týmů mladšího žactva skupiny B. Kolínským chlapcům a dívkám se dařilo, když žáci vybojovali o 8 bodů vítězství před družstvem SKP Nymburk a dívky skončily druhé o 12,5 bodu za nymburskými děvčaty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Čudlý čtvrtý v anketě Největší sportovní talent Středočeského kraje!

 

V úterý 18. dubna proběhlo ve Slaném vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje. Z našeho oddílu se mezi vyhlašované sportovce dostal svěřenec Martina Radikovského Matyáš Čudlý. Ten získal na galavečeru cenu za vynikající 4. místo mezi všemi mladými středočeskými sportovci v kategorii Největší sportovní talent. Vzhledem k tomu, že Matyáš je na soustředění v zahraničí, přebral za něj ocenění jeho otec. GRATULUJEME!!! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek doběhl na mistrovském půlmaratónu šestý

V sobotu 15. dubna proběhlo v rámci tradičního Pardubického vinařského půlmaratónu letošní mistrovství České republiky na této trati. Nastoupila k němu i čtveřice kolínských vytrvalců a příznivci kolínské atletiky byli zvědavi především na výkon Milana Janouška, který před čtrnácti dny posunul na půlmaratónu v Berlíně výrazně kolínský historický rekord.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva o činnosti

V přiloženém souboru naleznete výroční zprávu o činnosti T.J. Sokol Kolín - atletika včetně zprávy o hospodaření.

Výroční zpráva T.J. Sokol Kolín - atletika 2022

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská sezóna na dráze zahájila žákovským vícebojem

Ve středu 12. dubna proběhl za hezkého slunečného počasí letošní první kolínský závod na dráze, kterým byl čtyřboj a trojboj žáků základních škol. Za účasti téměř tří stovek závodníků z 18 škol v šesti kategoriích byla k vidění i řada zajímavých výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz přivezl z veteránského MS čtyři medaile!

 

V uplynulém týdnu proběhlo v polské Toruni letošní halové veteránské mistrovství světa, na kterém byla kolínská atletika zastoupena hned čtveřicí atletů. Skvěle si vedl Pavel Peňáz, který vybojoval v kategorii nad 50 let titul mistra světa a tři stříbrné medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek výrazně vylepšil oddílový rekord v půlmaratónu

 

Milan Janoušek, který loňskou sezónu zakončil výbornými osobními rekordy, vstoupil ve velkém stylu i do té letošní. V neděli 2. dubna na obrovském Generali berlínském půlmaratónu překonal vlastní kolínský historický rekord o více jak minutu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky