Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kolínští "spojaři" vyhráli krajské kolo Středoškolského poháru

 

Za nádherného počasí proběhlo v Kolíně krajské finále letošního ročníku Středoškolského atletického poháru. Protože náš kraj je v této soutěži jako jediný rozdělen na dvě části, utkala se v Kolíně o postup do republikového finále vítězné týmy z okresů Praha-východ, Mladá Boleslav, Nymburk, Kolín, Kutná Hora a Benešov a vybraná družstva z druhé příčky v okresním kole s nejvyšším počtem bodů. V krajském finále tak soutěžilo osm týmů chlapců a sedm družstev dívek. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci po velikém boji čtvrtí v republice!

 

Den po juniorkách nastoupil k finále mistrovství české republiky družstev v Olomouci kolínští dorostenci. Za podmračeného počasí předvedli výborný bojovný výkon a do posledních disciplín nečekaně bojovali o medaili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky jsou osmým nejlepším týmem v Česku

Plzeňský stadión hostil v sobotu 23. září za citelného chladu finále mistrovství České republiky družstev juniorů a juniorek, do něhož se probojovaly i kolínské juniorky vedené Jiřím Jakoubkem a Janou Šafránkovou. Absence zraněných a nemocných Justiny Špringrové a Sofie Bébrové i zdravotní potíže a slabší forma některých dalších ale odsunula stříbrný tým z mistrovství Čech spíše do role outsiderů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Antonín Adam a Kateřina Bílková výborně reprezentovali!

 

První víkendový den patřil v Trnavě mezistátnímu utkání žactva Slovensko - Slovinsko - Maďarsko - Chorvatsko - Česká republika. Poprvé v životě oblékli český reprezentační dres také dva zástupci kolínské atletiky - kladivář Antonín Adam a stýplařka Kateřina Bílková, kteří si nominaci vysloužili výraznými úspěchy na nedávném žákovském šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žákyně ve finále přeboru kraje páté

V sobotu 23. září se uskutečnilo finále letošního přeboru Středočeského kraje družstev mladších žáků a žákyň. Z kolínských týmů se více dařilo děvčatům, která obsadila pátou příčku, zatímco chlapci byli až desátí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři kolínské medaile z žákovského šampionátu!!

 

Za nádherného atletického počasí hostil břeclavský stadión poslední letošní šampionát na dráze - mistrovství České republiky žactva. Na něj se svými výbornými výkony do konkurence více než šesti stovek mladých atletů ze 147 českých a moravských klubů prosadilo v individuálních disciplínách 19 kolínských závodníků a další se představili ještě ve štafetách. A Kolíňáci byli jaksepatří vidět!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na žákovský šampionát je nominováno 19 Kolíňáků!

O víkendu se uskuteční v Břeclavi poslední letošní český šampionát na dráze - mistrovství České republiky žáků a žákyň. Na základě výkonnosti byli k účasti na šampionátu vybráni chlapci a dívky z celkem 148 českých a moravských klubů. Techničtí delegáti vybrali rekordní počet kolínských závodníků. Těch se představí v individuálních disciplínách devatenáct v 27 startech a navíc si nominaci vyběhly i všechny čtyři štafety. Sokol Kolín-atletika má tak jednoznačně nejvyšší zastoupení ze všech zúčastněných klubů, z nichž žádný další se nedostal nad dvacet startů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenci v domácím prostředí stříbrní!

 

Jako poslední kategorie se o tituly mistrů Čech utkali v neděli 10. září dorostenci a dorostenky, a to v Kolíně na stadiónu Mirka Tučka. V domácím prostředí se kolínským dorostencům dařilo a k zisku zlatých medailí starších žákyň a stříbru juniorek a starších žáků přidali rovněž stříbrné medaile a samozřejmě i postup do finále mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky mají stříbrné medaile z mistrovství Čech!

 

Pardubický stadión hostil v sobotu 9. září mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Zatímco kolínští junioři, kterým chyběla celá řada opor, už při odjezdu věděli, že tentokrát o medaile a postup bojovat nejedou, juniorky posílené o nejlepší dorostenky tušily, že je sice čeká tuhý boj, ale postup do finále mistrovství ČR je reálný.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně jsou mistryněmi Čech, žáci mají stříbro!

 

Velmi vydařenou sobotu mají za sebou týmy kolínských starších žákyň a žáků. Poté, co před týdnem postoupily z prvního a druhého místa z finále přeboru Středočeského kraje, dokázaly po výborném výkonu zopakovat stejné umístění i na mistrovství Čech, které proběhlo na bílinském stadiónu, a postoupily mezi deset nejlepších družstev na mistrovství České republiky!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

O víkendu na sedmi frontách

O tomto víkendu čekají důležitá utkání hned sedm kolínských celků. Všechna mládežnická družstva mají před sebou mistrovství Čech. Nejdále jedou starší žáci a žákyně, a to do Bíliny. Odjíždějí rovněž v sobotu od stadiónu a sraz mají již v 6.50 hod. Přispat si mohou junioři a juniorky, kteří ve stejný den jedou do Pardubic v 8.15 hod. Až v neděli svedou boj o medaile a o postup dorostenci a dorostenky, kteří nastoupí v domácím kolínském prostředí. Rovněž v neděli mužské béčko čeká poslední kolo krajského přeboru v Roztokách a tým odjíždí v 7.30 hod. od stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mistrovství ČR družstev ženy desáté a muži jedenáctí

Mistrovství ČR týmů proběhlo letos v novém formátu 2.-3. září v Hodoníně. Oba kolínské týmy, které vyhrály svou prvoligovou skupinu, se zde utkaly se všemi extraligovými družstvy a vítězi dalších dvou skupin první ligy. Podle očekávání na týmy z měst, z nichž nejmenší je sedmdesátitisícové Kladno, a v nichž působí profesionální atleti včetně zahraničních akvizic, nestačily a obsadily desátou a jedenáctou příčku.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně jsou přebornicemi kraje, žáci stříbrní

 

Berounský stadión přivítal v neděli 3. září deset nejlepších týmů starších žáků a žákyň ve finále letošního přeboru Středočeského kraje. Obě kolínská družstva si vedla výborně a zajistila si postup do mistrovství Čech, dívky ziskem titulu a chlapci stříbrnými medailemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo postoupilo do finále přeboru kraje

Čtvrtým kolem skončila v Kutné Hoře základní skupinová část přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva. Kolínská děvčata obsadila druhou příčku a ze stejného místa postoupila do finálového utkání, chlapcům se tentokrát kolo nepovedlo a skončili až pátí, přesto však svou skupinu vyhráli a postupují z první příčky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská desítka přilákala 70 běžců

V neděli 27. srpna se uskutečnil už 17. ročník Kolínské desítky, na jehož startu se sešlo 70 běžců a běžkyň. Výrazné ochlazení, které přišlo ze soboty na neděli, samozřejmě všichni účastníci kvitovali. Při letošní absenci běžců a běžkyň z české špičky patřilo vítězství Drahomíru Randovi a Ivě Kroužilové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Všechny mládežnické týmy postoupily do mistrovství Čech

Třetí a poslední kolo letošního přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů se konalo na vlašimském stadiónu. Bohužel celodenní déšť výrazně ovlivnil kvalitu výkonů, a tak šlo především o boj o body.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně vyhráli 4. kolo

Poslední 4. základní kolo letošního krajského přeboru družstev staršího žactva proběhlo za dusného počasí v pátek 25. srpna ve staroboleslavské Houštce. Oba kolínské týmy, které měly již postup do finále krajského přeboru v podstatě jistý, i tak v tomto posledním klání dominovaly, byť prázdniny byly na většině výkonů vidět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ozdobou Velké ceny Kolína byly sprinty a kladivo

 

Ve středu 23. srpna se za tropického počasí uskutečnil již 87. ročník Velké ceny města Kolína. Mítink, na kterém startovalo téměř 200 závodníků a závodnic z 20 klubů, měl tentokrát velmi kvalitní úroveň a jeho ozdobami se staly především souboje sprinterů a kladivářů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína bude kvalitně obsazená

Ve středu 23. srpna proběhne již 87. ročník jednoho z nejstarších závodů na území České republiky - Velké ceny města Kolína. A diváci se mohou těšit na velmi kvalitní obsazení řady disciplín. Vzhledem k počtu přihlášených závodníků byl také aktualizován časový pořad závodu, který naleznete na webových stránkách ČAS.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i žen vyhráli prvoligovou soutěž!!!

 

Čtvrté a poslední kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen hostil za třicetistupňového vedra liberecký stadión. Oba kolínské týmy pod vedením Michala Satrapy a Kláry Tučkové potvrdily v závěrečném dějství své postavení lídrů tabulky a po jasném vítězství v druhé české nejvyšší soutěži si vybojovaly právo účasti ve finále mistrovství ČR, které proběhne na začátku září v Hodoníně za účasti všech extraligových týmů a vítězů tří prvoligových skupin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky