Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Zlatá sobota kolínské mládežnické atletiky!

 

Sobota 14. září byla v atletické termínové listině vyhrazena Mistrovství Čech družstev dorostu a staršího žactva. Kolínská atletika měla v akci všechny čtyři týmy, které se do soutěže probojovaly z prvého či druhého místa v přeboru Středočeského kraje. A závody se jim jaksepatří vydařily, když tři z nich se vracely domů s tituly mistrů Čech!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČ_19

EKAG Brno 2019

Od 9. do 12. září bojovali naši atleti o medaile na Evropském týdnu atletiky v Brně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V baráži o extraligu kolínští muži čtvrtí, ženy sedmé

 

Muži i ženy Sokola Kolín-atletika vybojovali v neděli 8. září na stadiónu pražské Slavie po postupu z prvního, respektive druhého místa prvoligové soutěže baráž o postup do extraligy 2020. Ten si z osmiutkání 7. a 8. týmu z letošní extraligy a 1. a 2. týmů ze tří prvoligových skupin zajistily první dva celky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně postoupili do krajského finále

V pátek 6. září proběhlo na kutnohorském stadiónu závěrečné 4. kolo skupiny B přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva. Kolínská děvčata v něm vybojovala druhou příčku a chlapci, kterým se příliš nedařilo, skončili čtvrtí. Oba týmy si vybojovaly postup do finálového utkání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhrál Vošvrda

Za tropického vedra proběhl v neděli 1. září letošní 13. ročník Kolínské desítky. Na start závodu se postavilo 99 běžců a běžkyň, v doprovodném dětském programu pak soutěžilo 18 malých závodníků. Obrátkový závod vedoucí po asfaltu a lesních cestách se stal kořistí mladoboleslavského Sebastiana Vošvrdy a chotěbořské Markéty Gajdorusové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žákyně jsou přebornicemi kraje, žáci jsou stříbrní

 

V neděli 1. září hostil berounský atletický stadión finále přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Kolínským týmům se vrchol krajské soutěže vydařil, když děvčata s převahou získala přebornický titul a chlapcům v dramatickém závěru chybělo k titulu pouhých 5 bodů. Obě družstva si tak zajistila postup do mistrovství Čech, které se uskuteční v sobotu 14. září v Pardubicích.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenky a junioři jsou přeborníky kraje

 

Třetí a poslední kolo atletického přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů hostil v poslední srpnový den stadión ve staroboleslavské Houštce. Zatímco v soutěži dorostenek bylo o titulu kolínských dívek rozhodnuto už po předchozích kolech, dorostenci a junioři měli po dvou kolech vyrovnanou bilanci s kladenskými rivaly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy nečekaně doprovodí muže do extraligové baráže!

 

Čtvrté a poslední prvoligové kolo hostil v sobotu 24. srpna mladoboleslavský stadión. Zatímco o postupu kolínského týmu mužů do zářijové baráže o extraligu bylo rozhodnuto už po jejich třech vítězstvích v předchozích kolech, ženy měly šance na postup už spíše jen v rovině teorie.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína má za sebou 83. ročník

Foto: Václav Škvor

Už 83. ročník jednoho z nejstarších českých atletických závodů - Velké ceny města Kolína - proběhl ve středu 21. srpna za příjemného atletického počasí. Pro většinu závodníků byl tento mítink prověrkou připravenosti před sobotním posledním ligovým kolem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Úspěšná premiéra Štěpána Hampla v reprezentační štafetě

 

V sobotu 3. srpna Štěpán Hampl absolvoval premiéru v sestavě reprezentační štafety mužů. Ta startovala na mezinárodním Citius Meetingu konaném ve švýcarském Bernu. Ačkoliv Štěpán odcestoval v roli náhradníka, nakonec zaklekl do bloků v hlavní sestavě kvůli zdravotním potížím Zdeňka Stromšíka. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl je nominován do české reprezentace na superligu mistrovství Evropy!

 

Ve dnech 9. – 11. srpna bude česká atletická reprezentace bojovat v Bydhošti v superlize mistrovství Evropy družstev mužů a žen o setrvání mezi evropskou elitou v této nejsilnější skupině. A to bude tentokrát velmi obtížné, neboť pro příště se soutěž vrací k modelu pouze osmi zemí v nejvyšší soutěži, a jistotu startu tak bude mít jen první sedmička.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Vachata vybojovala bronz, Zuzana Pražáková další čtvrté místo

 

V sobotním programu šampionátu mužů a žen měla kolínská atletika pateré zastoupení a většině závodníků start na mistrovství vyšel. Nejvýše se dostala trojskokanka Šárka Vachata, která dokázala vybojovat druhou kolínskou medaili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá štafeta a troje "brambory"

 

V letošním roce nezvykle už v pátek zahájily v Brně dvoudenní boje atletů o tituly a medaile na vrcholu letošní tuzemské sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen. Do soutěží vstoupilo také 21 reprezentantů kolínské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "mistráku jako Brno" startuje přes dvacet Kolíňáků

 

Od pátku do soboty se v Brně schází domácí atletická elita na "mistráku jako Brno", jak domácí pořadatelé nazvali letošní mistrovství České republiky mužů a žen. V nezvykle pozdním termínu, daném tím, že mistrovství světa se tentokrát odehraje až na přelomu září a října, bude podle rozhodnutí technických delegátů startovat i 21 (!) atletů Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve středu 24. 7. není možné trénovat na hlavním stadiónu!

Ve středu 24. července proběhne kompletní přelajnování stadiónu včetně sektorů. Vstup na hlavní stadión tak nebude v tento den možný!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na ME juniorů uvízli všichni čtyři Kolíňáci v sítech kvalifikací

Hned první den soutěží na juniorském mistrovství Evropy ve švédském Boras se představili ve svých individuálních disciplínách tři kolínští závodníci - Jakub Vítek, Stanislav Jíra a Denisa Pešová. Ani jednomu z nich se však nepodařilo na vrcholu sezóny předvést výkon na úrovni svého maxima, a tak kvalifikační boje pro ně byly konečnou. V neděli se pak k této trojici přidal ve štafetě i Matyáš Koška.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Senzační oddílový rekord Štěpána Hampla

Foto: Eduard Erben

Ve středu 17. července proběhla tradičně skvěle obsazená Velká cena Tábora, na které se před mistrovstvím České republiky mužů a žen předvedli i někteří kolínští závodníci, kteří se na vrchol tuzemské sezóny do Brna chystají. Skvěle vyšla tato prověrka především Štěpánu Hamplovi, který si vynikajícím posunutím kolínského historického rekordu na 100 metrů výrazně vylepšil náladu po nedávném ME mužů a žen do 22 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Odchovankyně kolínské atletiky bojovaly na světové univerziádě

Dvě odchovankyně kolínské atletiky, Helena Jiranová a Renata Vocásková, reprezentovaly v uplynulém týdnu Českou republiku na Světové univerziádě v Neapoli. Přestože obě už neoblékají v domácích závodech dres Sokola Kolín – atletika, ale pražských klubů USK a Dukla, příznivci kolínské atletiky oběma drželi palce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl ani Zuzana Pražáková se z kvalifikací neprobili

 

Na Mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, které hostí švédské Gävle, má kolínská atletika dvojí zastoupení, když účastnické limity splnili sprinter Štěpán Hampl a tyčkařka Zuzana Pražáková. Jako první z nich se v prvním soutěžním dnu představil mistr ČR v této kategorii a svěřenec Antonína Morávka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na mistrovství Evropy se podívá čtveřice kolínských juniorů!

 

Den po mezistátním juniorském čtyřutkání Maďarsko - Slovinsko - Slovensko - Česká republika byla zveřejněna nominace české reprezentace na Mistrovství Evropy juniorů, které bude hostit ve dnech 18.-21. července ve švédském Boras. A pro příznivce kolínské atletiky jde o čtení velmi příjemné, protože na sever Evropy se na vrchol letošní juniorské sezóny podívá kvarteto kolínských atletů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky