Jdi na obsah Jdi na menu

Štěpán Hampl ani Zuzana Pražáková se z kvalifikací neprobili

Na Mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, které hostí švédské Gävle, má kolínská atletika dvojí zastoupení, když účastnické limity splnili sprinter Štěpán Hampl a tyčkařka Zuzana Pražáková. Jako první z nich se v prvním soutěžním dnu představil mistr ČR v této kategorii a svěřenec Antonína Morávka.

Rozběhům na 100 metrů vůbec nepřálo na severu Evropy počasí. Ve značném chladnu foukal sprinterům do tváře výrazný protivítr, což se odrazilo na výkonech všech závodníků. Štěpán Hampl zaklekl do bloků hned v prvním ze čtyř rozběhů a bohužel start tohoto závodu se podařil až napotřetí. Navíc protivítr dosáhl hodnoty 2,1 m/s, a tak postup do semifinále si zajistili pouze tři přímo postupující sprinteři. Mezi ně se kolínský atlet nevmáčkl, když cílovou čáru proťal na pátém místě v čase 10,99 s, což bylo 4 setiny od postupové třetí pozice a znamenalo to celkové 23. místo.. Sám Štěpán v následném rozhovoru hodnotil svůj rozběh jako závod, v němž se mu startem počínaje nevedlo, a výsledek byl pro něj zklamáním.

Druhý soutěžní den nastoupila ke kvalifikačnímu závodu tyčkařek Zuzana Pražáková. Svěřenkyně Boleslava Patery a svého otce Vladimíra se ale do finálového závodu neprobojovala, když zdolala 390 cm, na finále ale bylo potřeba o 25 cm více, což zvládly obě její reprezentační kolegyně Amálie Švábíková i Nikola Pöschlová. Kolínská tyčkařka obsadila celkové 20. místo.