Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Sedm kolínských atletů v neděli výborně reprezentovalo Českou republiku!

 

Neděle 7. července byla pro kolínskou atletiku skutečně sváteční. V akci v reprezentačním dresu České republiky totiž bylo hned sedm juniorských závodníků Sokola Kolín-atletika! Pro vytrvalce Romana Pazderu byl vrcholem jeho dosavadní kariéry start na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu, šestice Kolíňáků pak bojovala v barvách České republiky na mezistátním čtyřutkání juniorů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sedm Kolíňáků čeká reprezentační víkend

Reprezentačním svátkem bude pro mladé kolínské atlety tento víkend, kdy se v dresu České republiky představí na mezistátním utkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika a na mistrovství Evropy v běhu do vrchu sedm juniorů a juniorek, což je nevídané zastoupení našeho klubu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti přivezli z gigantu devět medailí!

 

Poprvé v historii se letos „gigant“, jak je nazýváno atletické mistrovství ČR dorostu a juniorů, odehrával v Olomouci v průběhu tří dnů a závodníci v řadě disciplín museli absolvovat kvalifikace.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Anna Radikovská má po dramatu olympijské stříbro!

 

Letošní Letní olympiádu dětí a mládeže hostí Liberecký kraj. V atletických soutěžích, které odstartovaly v pondělí na stadiónu v Jablonci nad Nisou, reprezentovala Středočeský kraj čtveřice starších žáků a žákyň našeho oddílu. Do pondělních bojů zasáhl první z nich, sprinter Vít Vinduška.   video stříbrného pokusu Anny Radikovské

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony na domácím kole I. ligy

Foto. Zdeněk Hejduk

Za příjemného počasí se uskutečnil v sobotu 22. června na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách největší kolínský atletický podnik jarní části sezóny – 3. kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Dařilo se v něm nejen domácím týmům, ale k vidění byly i vynikající výkony jednotlivců, které některé z nich poslaly až na evropské vrcholy sezóny.

Fotogalerie D. Kisialové  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Fotogalerie Z. Hejduka

Klára Pokorná zaběhla oddílový rekord

 

V pátek 21. června se sešla družstva mladších žáků v Čáslavi ke 3. kolu přeboru Středočeského kraje. Kolínští atleti si vedli velmi dobře a obě družstva dívek i chlapců skončila na druhých místech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stanislav Jíra se štafetou juniorů splnili limit na Evropu!

 

Stanislav Jíra je po Štěpánu Hamplovi, Zuzaně Pražákové a Romanu Pazderovi čtvrtým kolínským atletem, který v letošním roce splnil kritéria pro nominaci na vrcholnou evropskou akci. Stalo se tak v Ostravě na Zlaté tretře, kde sestava české juniorské reprezentace Stanislav Jíra, Tomáš Němejc, Matěj Krsek a Daniel Vejražka zaběhla čas 40,33 s a o 17 setin pokořila čas potřebný pro nominaci na mistrovství Evropy U20 do švédského Boras. GRATULUJEME!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu hostí kolínský stadión prvoligové boje

 

Stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách hostí tuto sobotu od 10.30 hod. 3. kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Po úvodních kolech v Hradci Králové a Novém Městě nad Metují by toto předposlední dějství soutěže mělo výrazně napovědět, které týmy zamíří do baráže o extraligu, pro které soutěž po 4. kole v Mladé Boleslavi skončí a které naopak budou muset bojovat o záchranu v baráži s týmy z II. ligy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti získali na šampionátu "dvaadvacítek" šest medailí!

 

Za tropického vedra dosahujícího až 35 stupňů Celsia zahájilo na stadiónu pražské Slavie v Edenu v sobotním dopoledni mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let. Kolínskou atletiku na něm nakonec reprezentoval vysoký počet 19 závodníků a závodnic, z nichž mnozí měli vysoké ambice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně postoupili do finále z prvního místa

Za tropického vedra proběhlo v pátek 14. června na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva, skupiny B. Tento závod definitivně rozhodl v každé kategorii o pětici týmů, které postoupily do jednorázového finále, které bude hostit 1.9. Beroun.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na víkendovém MČR do 22 let bude Kolín reprezentovat 21 závodníků!

O následujícím víkendu proběhne jako první letošní republikový šampionát na dráze zcela nezvykle mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, které v uplynulých letech mělo svůj pevný termín na začátku září. Kolínskou atletiku na něm bude podle rozhodnutí technického delegáta reprezentovat v individuálních disciplínách 21 atletů a atletek (!), a někteří mají i výrazné šance na špičkové umístění. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 2. kole KP mladšího žactva skončila lépe děvčata

 

V pátek 7. června proběhlo na vlašimském stadiónu 2. kolo přeboru Středočeského kraje ve skupině B. Dařilo se tentokrát kolínským děvčatům, která v kole zvítězila, zatímco chlapci skončili mimo první trojku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži znovu jasně zvítězili, ženám se tentokrát nedařilo

 

Druhé kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen hostilo v sobotu 8. června Nové Město nad Metují. V závodě, který začínal za hustého deště a končil za jasného slunečného počasí, se znovu výrazně prosadili kolínští atleti, kteří opět jasně zvítězili. Naopak družstvo žen, které nastoupilo téměř kompletní, si prožilo smolný den a po jasné porážce od USK a Jablonce aktuálně ztratilo postupové příčky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová bojovala o sedmibojařskou medaili

 

V pátek 31. května začalo letošní mistrovství České republiky ve vícebojích, které tentokrát hostil Zlín. Kolínská atletika tu měla jedinou zástupkyni, a tou byla svěřenkyně Martina Radikovského Natálie Olivová. Ta vstoupila do prvního dne sedmibojařského souboje dorostenek velmi dobře,.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené 2. kolo KP juniorů a dorostu v Kolíně

 

V sobotu 25. května proběhlo za ideálního počasí na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů a dorostu. A kolínským družstvům domácí prostředí svědčilo. Dorostenky po rekordním bodovém zisku v podstatě již rozhodly o zisku titulu, týmy dorostenců i juniorů boj o titul zdramatizovaly, když vrátily kladenským soupeřům porážku z 1. kola.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vybojoval bronz i Evropu!

 

Skvělého úspěchu dosáhl na mistrovství České republiky v běhu do vrchu juniorů svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera. Na těžké trati z Janských Lázní na Černou horu o délce 5250 metrů s převýšením 550 metrů vybojoval bronzovou medaili a spolu s ní i nominaci na mistrovství Evropy v běhu do vrchu, které se uskuteční 7. července ve švýcarském Zermattu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo znovu jasně zvítězilo

 

Za krásného počasí se v pátek 24. května v Čáslavi uskutečnilo 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Oba kolínské týmy bez problémů potvrdily přesvědčivé vítězství z kola prvého a znovu výrazně zvítězily.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý návrat Barbory Špotákové

 

Po téměř dvouleté pauze se na Kolínském vrhačském čtvrtku skvěle vrátila na scénu světového oštěpu Barbora Špotáková. Hodinu před startem závodu se nad stadiónem Mirka Tučka vyjasnilo nebe a nejlepší česká atletka tohoto století v téměř ideálním počasí předvedla divákům hned v prvním pokusu vynikající výkon 63,85 m!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte ve čtvrtek povzbudit Barboru Špotákovou při návratu do oštěpařského sektoru!

 

Podle slov Rudolfa Černého, trenéra dvojnásobné olympijské vítězky, trojnásobné mistryně světa a světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové, by se měla s osmdesátiprocentní pravděpodobností tato nejlepší česká atletka 21. století poprvé po téměř dvouleté mateřské pauze představit znovu v oštěpařském sektoru při čtvrtečním mítinku na kolínském stadiónu v 18:00 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Boj o start na mistrovství republiky začal

Do startu letošního gigantu, tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu na dráze, které hostí na konci června Olomouc, zbývá ještě pět závodních víkendů, ale už teď začal boj o účast na něm, Tu si zajistí jen 24 nejlepších sprinterů, překážkářů a běžců do 800 m a 16 nejlepších Čechů v průběžných tabulkách v technických disciplínách s výjimkou dorostenecké dálky a oštěpu, kde letos poprvé proběhnou na třídenním šampionátu kvalifikace za účasti 26 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky