Jdi na obsah Jdi na menu

V sobotu hostí kolínský stadión prvoligové boje

Stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách hostí tuto sobotu od 10.30 hod. 3. kolo prvoligové soutěže mužů a žen. Po úvodních kolech v Hradci Králové a Novém Městě nad Metují by toto předposlední dějství soutěže mělo výrazně napovědět, které týmy zamíří do baráže o extraligu, pro které soutěž po 4. kole v Mladé Boleslavi skončí a které naopak budou muset bojovat o záchranu v baráži s týmy z II. ligy.

Kolínští muži by měli v domácím prostředí potvrdit jasná vítězství z prvních dvou dějství a potvrzení postupu do baráže by pro ně mělo být při síle letošního celku už pouze formalitou. Nejblíže k tomu, aby kolínské muže doprovodili do utkání o extraligu, jsou atleti z Ústí nad Labem, kteří byli v obou kolech druzí před závodníky z Liberce. V klidných vodách se pohybuje tým Hradce Králové a  družstva z Jablonce nad Nisou a Nového Města nad Metují mají dvou- a jednobodový náskok na aktuálně předposlední příčku mladoboleslavských, která by znamenala sestup do boje o záchranu, s nímž se už zvolna smiřuje osmý tým USK Praha, který ztrácí další dva body.

Dramatičtější je boj o postup v soutěži žen. Jednou nohou v baráži je už rezerva mistrovského USK Praha, která vyhrála obě kola. Za ní ale bojují vyrovnaně o postup dívky z Jablonce nad Nisou a kolínské atletky, které při stejném počtu hlavních bodů ztrácejí 9,5 pomocných bodů, a tak třetí kolo slibuje dramatický souboj. Zdá se, že bez sestupových starostí, které se týkají u žen, kde startuje devět týmů, hned trojice družstev, jsou ženy z Vysokého Mýta, Hradce Králové a Mladé Boleslavi. Ta má totiž na 6. místě tříbodový náskok před Novým Městem nad Metují, bod za ním jsou liberecké atletky a tabulku uzavírají o další bod zpět závodnice z Jičína.

K vidění bude určitě špičková atletika, a to i od domácích závodníků. Na startu budou oba limitáři pro mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let tyčkařka Zuzana Pražáková a sprinter Štěpán Hampl, o splnění limitů na mistrovství Evropy juniorů, ke kterým jim chybí centimetry, se budou pokoušet výškařka Denisa Pešová a tyčkař Jakub Vítek. Pro mnohé závodníky a závodnice je ligové kolo poslední prověrkou před mistrovstvím České republiky juniorů a dorostu, které hostí následující týden Olomouc, a pro některé i poslední možnost proniknout do nominace na tento "gigant".

Kolínští atleti proto zvou všechny příznivce kvalitní atletiky, aby dorazili v sobotu do kolínských Borků povzbudit domácí atlety a atletky v boji o postup.