Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Mladší žáci vyhráli, žákyně až páté

V pátek 9. června proběhlo v Čáslavi 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev mladšího žactva. Zatímco kolínským žákům se podařilo těsně zvítězit a upevnit si jasnou postupovou pozici, oslabené žákyně skončily tentokrát až páté. I tak by ale jejich postup do podzimního finále ohrožený být neměl. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Téměř 500 závodníků bojovalo na KSD 2023

Za pěkného počasí byl tradičně v pondělí prvního úplného červnového týdne, tedy 5. června, slavnostním ceremoniálem zahájen 14. ročník Kolínských sportovních dnů základních škol. Úvod velkého klání obstaralo na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách defilé 21 zúčastněných škol. Soutěže v celkem 11 sportovních odvětvích pak za přítomnosti kompletního vedení města zahájil starosta města Kolín Michael Kašpar.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Martin Buryan reprezentoval na vrhačském "mezistátku"

Ve dnech 3.-4. června proběhlo v Plzni mezistátní vrhačské trojutkání mužů a žen do 22 let, juniorů a dorostenců Česko - Maďarsko - Polsko, na kterém Českou republiku reprezentoval v kategorii mužů do 22 let kladivář Martin Buryan. Ten zaostal hodem dlouhým 66,68 m jen těsně za osobním rekordem, obsadil čtvrtou příčku, a přispěl tak k druhému místu českého celku za polským výběrem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vícebojích výborní Tvrzník, Stachová, Slavík i Meloun

 

Na letošním mistrovství České republiky ve vícebojích, které se odehrálo v Přerově, reprezentovala kolínskou atletiku pětice atletů. Po přestupu Natálie Olivové do Spartaku Praha 4, která se navíc smolně těsně před šampionátem zranila, sice kolínští vícebojaři nenastupovali s medailovými šancemi, přesto ale od prvního startu podávali výborné výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy vydřely výhru, muži skončili těsně druzí

Druhé kolo prvoligové soutěže mužů a žen hostila za krásného počasí v neděli 28. května Mladá Boleslav. Kolínské týmy do něj nastoupily výrazně oslabené a o úspěch musely bojovat tentokrát do poslední disciplíny. Ženy nakonec vydřely těsné vítězství a muži skončili ve velmi vyrovnané soutěži druzí, v celkovém pořadí po dvou kolech však svůj náskok na prvním místě navýšili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera posunul oddílový rekord na 5000 metrů

Plzeňský stadión hostil v sobotu 27. května druhé kolo extraligových bojů, ve kterých se výborně představili také dva kolínští vytrvalci Roman Pazdera a Milan Janoušek, kteří hostují v dresu Hvězdy Pardubice a A.C. TEPO Kladno.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vanessa Stachová si hlasitě řekla o nominaci na MČR

 V sobotu 27. května bojovali mladší žáci a žákyně o tituly přeborníků Středočeského kraje v pětiboji. Ve výborném světle se ukázala především Vanessa Stachová, která zcela dominovala a titul přebornice získala rozdílem téměř čtyř set bodů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Poslední rozloučení s Ivanem Kargerem bude 2. června v 11 hodin

 

V neděli 21. května zemřel ve věku 82 let Ivan Karger, jedna z velkých postav historie kolínské atletiky. Jeho jméno bylo spjato s kolínskou atletikou více než šest desetiletí. Po ukončení své závodnické kariéry se stal výborným trenérem mládeže a jeho rukama prošla v mládežnickém věku řada pozdějších reprezentantů a medailistů z mistrovství republiky. Byl dlouholetým členem výboru našeho oddílu a také jeho předsedou. Po téměř tři desítky let byl vedoucím kolínského družstva mužů a velkým srdcařem, který pro kolínskou atletiku vykonal obrovský kus práce. Ačkoli jej v posledních letech sužovaly nemoci, ještě týden před svým skonem se zúčastnil na kolínském stadiónu prvního kola prvoligové soutěže mužů. Na kolínském stadiónu zůstává po Ivanu Kargerovi velké prázdné místo, ale v našich vzpomínkách zůstane napořád. Poslední rozloučení proběhne v obřadní síni kolínského hřbitova v pátek 2. června v 11 hodin. Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Letošní ročník Youth Athletics ozdobily sprinterky

 

Za pěkného jarního počasí proběhl v sobotu 20. května na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách letošní ročník tradičního mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix. Soutěží určených pro kategorie staršího žactva a dorostu se zúčastnili závodníci z 26 českých a moravských oddílů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo získalo na přeboru kraje sedm medailí

Konečně za krásného jarního počasí se na berounském stadiónu uskutečnil v sobotu 20. května přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. Ačkoli se v této kategorii rozděluje jen 26 sad medailí, podělilo se o ně hned 21 ze 30 zúčastněných klubů, což svědčí o obrovské šíři středočeské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Druhé kolo KP družstev mužů proběhne v Českém Brodě

Druhé kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů, v něm startuje také kolínský B tým, se uskuteční v neděli 21. května. Výprava odjíždí v 8.15 hod. auty od zimního stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborný výkon Milana Janouška na 3000 metrů

Nejlepší současný kolínský vytrvalec Milan Janoušek, který v letošní sezóně hostuje v extraligovém týmu A.C TEPO Kladno, startoval v neděli v prvním extraligovém kole v běhu na 3000 metrů. V na české poměry rychlém závodě obsadil sedmé místo v druhém nejrychlejším čase kolínské historie 8:22,50 min. a za 58 let starým kolínským rekordem Stanislava Petra zaostal o necelých šest sekund.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín - Velký Osek - Kolín se běžel po pětašedesáté

Už po pětašedesáté odstartoval na kolínském stadiónu v neděli 14. června půlmaratón Kolín - Velký Osek - Kolín. Jeho letošními vítězi se stali Jaromír Hradecký a Iva Kroužilová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i ženy ovládli úvodní prvoligové kolo!

 

Sobota 13. května patřila na stadiónu Mirka Tučka v Borkách úvodnímu ze čtyř kol prvoligové soutěže družstev mužů a žen. Soutěž letos doznala dvou důležitých změn. Jednak poprvé v historii soutěží družstev boduje prvních 12 závodníků, jednak se nepostupuje do baráže o extraligu, ale pouze vítěz soutěže postoupí do mistrovství České republiky, v němž se utkají všechny extraligové týmy s vítězi tří skupin I. ligy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo vyhrálo i ve druhém kole

 

Za příjemného jarního počasí pokračoval v pátek 12. května na stadiónu v Kutné Hoře druhým kolem přebor Středočeského kraje družstev staršího žactva. Stejně jako v Čáslavi v něm vyhrály oba týmy Sokola Kolín-atletika. K vidění byla řada kvalitních výkonů, kterým dominoval nový kolínský historický rekord v hodu diskem Josefa Pazdery, kterým se posunul na druhé místo českých tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu hostí kolínský stadión kolo I. ligy

Už tuto sobotu 13. května zahajují letošní boje v I. lize mužů a žen. A hned první kolo se odehraje v Kolíně na stadiónu Mirka Tučka. Boje v soutěži, v níž oba kolínské týmy patří k favoritům, zahajují v 10.30 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Poháru rozhlasu byla nejúspěšnější 7. ZŠ

Ve středu 10. května proběhlo na kolínském stadiónu letošní okresní kolo Poháru rozhlasu. V soutěži, které se zúčastnily více než čtyři stovky chlapců a dívek, byla nejúspěšnější družstva 7. ZŠ Kolín, Masarykova, která vyhrála ve třech kategoriích, v té čtvrté pak dominovala ZŠ Červené Pečky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínský stadión hostil mezistátní utkání veteránů

 

V sobotu 6. května hostil kolínský stadión Mirka Tučka mezistátní utkání veteránů Česká republika - Rakousko - Maďarsko - Slovensko - Slovinsko, které uspořádalo Sdružení veteránů Českého atletického svazu a na němž startovalo na 300 závodníků. V reprezentačním dresu českého A týmu se představili také dva kolínští atleti - Pavel Peňáz a Roman Pekárek.

Výsledky    Fotogalerie

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo doma získalo devatenáct medailí!

Kolínským starším žákům a žákyním se letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců, který proběhl 7. května na stadiónu Mirka Tučka v Borkách, velmi vydařil. Dokázali v domácím prostředí získat ze všech 26 zúčastněných klubů nejvyšší počet medailí, rovných dvacet, a navíc řada kolínských atletů předvedla výborné výkony, řadící je do absolutní české špičky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dospělí, junioři a dorost přivezli přes 40 medailí

 

Sobota 6. května patřila na kladenském Sletišti letošnímu přeboru Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Ačkoli tentokrát vynechala týden před ligovou soutěží krajský přebor řada závodníků z kolínské špičky, zisk 41 umístění v nejlepší středočeské trojce znamenal třetí nejvyšší zisk ze všech klubů za domácím Kladnem, podle hodnoty medailí pak třetí místo, když na počet zlatých medailí se před Kolín dostal stále se lepšící ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky