Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Příměstské tábory 2021

 

Online přihlašování na příměstské tábory bude otevřeno od 1.3.2021 od 8:00 hod v našem klientském centru  atletikakolin.iddm.cz. Více informací naleznete v sekci Tábor.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé mistrovské stříbro Zuzany Pražákové!

 

Díky tomu, že se Českému atletickému svazu podařilo získat výjimku, mohlo být v sobotu 20. února v ostravské hale zahájeno i přes nepříznivou epidemickou situaci letošní halové mistrovství České republiky mužů a žen. Při velmi omezeném počtu startujících na maximálně 16 v běžeckých a 12 v technických disciplínách se z rozhodnutí technických delegátů dostalo do startovních listin 8 kolínských závodníků v individuálních závodech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová pátá 63 bodů od medaile

Letošní první republikový šampionát, mistrovství ČR ve vícebojích, hostila hala Otakara Jandery v pražské Stromovce. Vzhledem k epidemické situaci letos neproběhne šampionát v mládežnických kategoriích, a tak Natálie Olivová, kterou měl čekat po odchodu z kategorie dorostenek první závod v juniorské kategorii, musela podstoupit rovnou křest ohněm v soutěži žen. Kolínská atletika měla zastoupení i v mistrovské soutěži mužů, když se do úzké startovní listiny dostal až na poslední chvíli Pavel Krejča.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šestice Kolíňáků na 3. kole Halové ligy

Blížící se vrchol letošní velice okleštěné halové sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen - přilákal na 3. kolo Halové ligy opět velmi kvalitní konkurenci. A neztratili se v ní ani kolínští atleti, kterých se dostalo do úzké startovní listiny šest.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa na Czech Indoor Gala

Ve středu 3. února se uskutečnil v ostravské hale letošní ročník mezinárodního mítinku Czech Indoor Gala, na nějž pořadatelé získali výjimku pro pořádání. V národní části závodu startovali také tři sprinteři ze skupiny Antonína Morávka Marek Řehák, Jiří Synek a Lukáš Soukal, v televizním hlavním programu se pak představili dva odchovanci naší atletiky - Helena Jiranová a Stanislav Jíra.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtveřice Kolíňáků na druhém dílu halové ligy

V sobotu 30. ledna se uskutečnil druhý závod Halové ligy mužů a žen, na kterém závodili také čtyři zástupci kolínské atletiky. Zatímco pro Michala Seberu a Jakuba Vítka to byl už letošní druhý start, Natálie Olivová a Marek Řehák se letos představili poprvé.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halová sezóna zahájila!

Českému atletickému svazu se podařilo dojednat výjimku na pořádání čtyřdílného seriálu Halová atletická liga mužů a žen, a tak v sobotu 23. ledna mohla zahájit v pražské Stromovce prvním dílem alespoň pro vybrané závodníky letošní halová sezóna. Do výběru startujících se vešli také tři Kolíňáci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tabulky roku 2020

Stejně jako každý leden vydáváme výroční zprávu činnosti naší T.J. a oddílu v roce 2020, která bude po účetním uzavření předchozího roku doplněna ještě o zprávu o hospodaření. V publikaci naleznete vedle úvodního slova hodnotícího uplynulou sezónu přehled reprezentačních startů, umístění našich atletů na mistrovství ČR a přeborech kraje, výsledky soutěží družstev, překonané oddílové rekordy, hodnocení našich článků sportovní přípravy a oblastí činnosti a také kompletní tabulky výkonů. Tabulky 2020

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková, Natálie Olivová a Matyáš Čudlý jsou atlety Kolína za rok 2020

Bývalo zvykem, že výsledky tradiční oddílové ankety Atlet Kolína bývaly vyhlašovány při slavnostní příležitosti. Protože ale v důsledku epidemické situace není vůbec jasné, kdy budou povolena shromáždění alespoň několika desítek lidí, zveřejňujeme výsledky ankety před jejich slavnostním vyhlášením, které proběhne až v době, kdy to vládní opatření umožní. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Netradičního Silvestrovského běhu se zúčastnilo 175 běžců!

Až nečekaný ohlas mělo rozhodnutí nevynechat letošní 61. ročník kolínského Silvestrovského běhu, ale jeho uskutečnění přizpůsobit současným přísným protiepidemickým nařízením. A tak vznikl nápad vyznačit tradiční tříkilometrovou trať mimo atletický stadión, umožnit všem zájemcům individuálně ji absolvovat od 30. prosince do 1. ledna a zdolání tratě a případný naměřený čas oznámit pořadateli formou e-mailu či SMS zprávy. A této možnosti využilo 175 běžců a běžkyň, přičemž odhadem další desítky sportovců si trať proběhli, ale neměli potřebu o tom informovat. Výsledky 61. ročníku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výrazné omezení provozu na stadiónu od 27.12.

V souladu s opatřeními pro pátý stupeň PES, do kterého přechází Česká republika od neděle 27.12., bude od tohoto data bohužel výrazně omezen provoz na atletickém stadiónu. Ten zůstává otevřený (z vnitřních prostor lze využít pouze toalety) a rozdělený na osm sektorů, v každém ale mohou sportovat pouze dvě osoby. Vzhledem k tomuto výraznému omezení maximálního počtu osob v areálu je možné využívat stadión pouze k tréninkům kategorií od staršího žactva výše a sektory je nutné předem objednávat v rezervačním systému.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Silvestrovský běh letos zcela jinak

Vzhledem k celostátním protiepidemickým opatřením není uspořádání letošního ročníku Silvestrovského běhu v klasické podobě možné. Přesto jsme se rozhodli Silvestrovský běh zorganizovat, i když ve zcela jiném formátu. Tradiční tříkilometrová trať v lesoparku Borky bude tentokrát vyznačena od 30. prosince do 1. ledna a každý běžec ji může absolvovat individuálně a svůj výsledek zaslat formou e-mailové nebo SMS zprávy pořadateli. V sobotu 2. ledna pak bude zveřejněna výsledková a účastnická listina.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krásné Vánoce a lepší rok 2021

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Informace k vratkám členských příspěvků pro atletické přípravky

Rádi bychom Vás informovali o možnosti žádat vrácení členských příspěvků za atletickou přípravku v období 10 - 12/2020 ve výši 500,- Kč. Žádost zasílejte na email: klara.tuckova@email.cz do 23.12.2020. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Opětovné omezení provozu na stadiónu od 18.12.

Vzhledem k opětovnému přechodu od pátku do 4. stupně PES a možnosti sportování pouze 6 osob pohromadě (včetně trenéra) se bohužel provoz na stadiónu musí od 18.12. vrátit opět k předchozím omezením. Oba stadiony budou rozděleny na celkem 6 sektorů, velký stadión na 4 a malý na 2. Trenéři si  musí v rezervačníku opět sektory předem rezervovat pro potřebný počet osob. 
Budou otevřena WC, ale opět není možné využívat ani šatny, ani regeneraci, ani žádné další vnitřní prostory včetně posiloven a tělocvičen. Samozřejmě při tréninku nadále platí dodržování rozestupů.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na posledním letošním šampionátu Roman Pazdera šestý

Poslední letošní mistrovství České republiky, šampionát v přespolním běhu, se uskutečnil v náhradním termínu 12. a 13 . prosince v pražských Běchovicích. Kolínští běžci měli v závodě čtyřnásobné zastoupení a podle očekávání si nejlépe vedl svěřence Jany Šedinové Roman Pazdera.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Odložený Drozdův lesní běh vyhrál Roman Pazdera

Letošní trojnásobný juniorský mistr České republiky Roman Pazdera se stal suverénním vítězem již 94. ročníku Drozdova lesního běhu na 4200 metrů. Jeden z nejstarších závodů světa, který byl z původního termínu dvakrát přeložen, se nakonec běžel v sobotu 5. prosince a proběhl ve dvou bězích, aby byla dodržena aktuální protiepidemická opatření.  Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kniha a kalendář ke 120 letům kolínské atletiky

Od pondělí 7. prosince bude k prodeji publikace Sto dvacet let kolínské atletiky a stolní kalendář na rok 2021. Cena knihy je symbolických 120 Kč, kalendář stojí 80 Kč.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův lesní běh se v sobotu poběží!

Vzhledem k tomu, že od čtvrtka přechází Česká republika podle protiepidemického systému (PES) do III. stupně, v němž jsou povoleny při dodržení maximálního počtu 50 osob a hygienických opatření amatérské soutěže, se jeden z nejstarších běhů světa, Drozdův lesní běh, v sobotu 5. prosince poběží, i když s oddělenými starty závodu žen a mužů a bez diváků na stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Provoz na stadiónu od 3.12. 2020

Podle nařízení vlády na základě přechodu České republiky do III. stupně protiepidemického systému (PES) a v souladu s maticí opatření pro sportovní aktivity vydanou ministerstvem zdravotnictví bude provoz na atletickém stadiónu počínaje čtvrtkem 3. prosince upraven takto:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky